" Atasözünün Anlamı: Basit bilgilere hakim olmayan kişi, daha karmaşık konularda da bilgili olamaz. Temel bilgisi olmayan, ileri seviyede bilgi edinemez.
[1] Küçük de olsa bir iyiliğin değerini bilmeyen, ona karşı teşekkür duygusu beslemeyen kişi,daha büyük iyiliklerin değerini de bilmez; onlara karşı da duygusuz kalır.
" Atasözünün Anlamı: Her şeyde ölçülü olmak, aşırılıklardan kaçınmak en iyisidir; çok azı veya çok fazlası zararlıdır, dengeli olan en faydalıdır.
Metraj; Bir yapıyı oluşturan imalat kalemlerinin birimlerine göre miktarlarının projesinden ölçülmesidir. Keşif ; Yapı için bulunan metrajların, T.C. Resmi kurumlarının yayınladığı güncel birim fiyatlar ile fiyatlandırılması sonucu ortaya çıkan maliyet toplamıdır.
Bir yapının maliyet bedelini bulmak için yapılan hesapların tümüne ''keşif'' denir. Keşfin esasını ''metraj'' ve ''birim fiyatlar'' oluşturur. Metraj sonucunda bulunan malzeme miktarları kendisine ait birim fiyatlarla çarpılarak toplanması neticesinde bulunan değere ''keşif bedeli'' denir.
İlgili 37 soru bulundu
Herkes kendi ayıbını bilmez Atasözünün Anlamı: İnsanlar genellikle kendi hatalarını veya eksikliklerini görmekte zorlanırlar, ancak başkalarının hatalarını kolayca fark ederler. Bu atasözü, bireylerin kendi hatalarını kabullenmekte zorlandıklarını ve genellikle başkalarını eleştirme eğiliminde olduklarını belirtir.
Aç Aman Bilmez, Çocuk Zaman Bilmez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aç hiçbir mazeretle susturulamaz, çocuk da istediği şeyi hemen elde etmek ister.
"Ak akçe kara gün içindir" Atasözünün Anlamı: Biriktirilen paranın, zor zamanlar için saklanması gerektiğini vurgular.
Can boğazdan gelir Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, hayatta kalmak ve sağlığı korumak için beslenmenin önemine vurgu yapar. İnsanın yaşaması için yemesi, içmesi gerektiğini belirtir.
TDK, Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünde buna “iyi düşünüldüğünde ayrı ayrı kimselerce varılacak sonuç hep aynıdır” şeklinde bir açık- lama sunmaktadır.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
"Aç aman bilmez" ifadesi, bir insanın temel ihtiyaçlarından biri olan yiyeceğe ulaşamadığında ne kadar öfkeli, sabırsız ve kontrolsüz olabileceğini belirtir.
Açık Ağız Aç Kalmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Kişinin istediği şeyleri uygun şekilde söylemeyi bilmesi onun istediklerini öyle ya da böyle elde etmesini sağlayacaktır. Ne aradığını, ne istediğini bilen ve bunları dillendiren kimse aradığını da istediğini de bulur.
Hasta olmayan, sağlığın kadrini bilmez Atasözünün Anlamı: Sağlıkla ilgili sorunlar yaşamayan ya da bir hastalıkla karşı karşıya gelmeyen bir kişinin, sağlığın değerini tam anlamıyla kavrayamayacağını belirten bir atasözüdür. Ancak bir sıkıntı veya zorluk yaşandığında o nimetin kıymeti anlaşılır.
[1] Beliren tehlikeye karşı önlem alınmalı.
[1] Bir sır, dosta bile açılmamalıdır. Açılırsa o da kendi dostuna anlatır. Bundan üçüncü kişi duyar. Böylece sır yayılır, sır olmaktan çıkar.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
"Başa gelmeyince bilinmez" Atasözünün Anlamı: Bir durumu veya olayı tam olarak anlamak için onu bizzat yaşamak gerekir. İnsanlar, başkalarının yaşadıklarını tam olarak anlamadan yargıda bulunmamalıdır.
[1] Yaşayan kimse bir işe yaramalıdır. Bir işe yaramayan kişi, ölü kişi gibidir.
"Bin nasihatten bir musibet yeğdir" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların deneyimlerden daha çok ders aldığını ve başlarına gelen kötü bir olayın, onlara pek çok öğüttenden daha etkili bir ders olabileceğini belirtir.
[1] Uzun zaman bir nesnenin yokluğunu çeken kişi, kudurmuş gibi ona saldırır. Gözü başka şey görmez.
Cevap: topluluk içinde kendini denetle, aşırı davranışlarda bulunmaktan kaçın, açgözlülük ve gevezelik etme.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
"Merhametten maraz doğar" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, aşırı merhamet ve iyilik göstermenin, bazen istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini, zarara uğratıp sorunlara yol açabileceğini ifade eder. Yardım ve merhametin bir sınırı olması gerektiğini, aksi takdirde kişinin zarar görebileceğini belirten bir öğüttür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri