gönderilen belgelerin ortalama islem süresinin 6 hafta oldugu kurum. minimum 2 hafta dan baslar islem süreleri genellikle maksimal 2 ay kadar sürede sonuclanir.
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir. Bunun için dosyanız Almanya'ya gönderilir. Vize bölümü ancak bu onay geldikten sonra vizenizi düzenleyebilir.
İlgili ülkede merkezi bulunan şirket kendi ülkesinin çalışma ajansına istihdam etmek istediği işçi için başvuru yaparak ön onay alması gerekir. Örneğin Almanya çalışma vizesi için çalışma ajansından alınan belgenin ismi Zav Belgesi'dir.
Almanyada çalışma izni için Almanya D tipi Ulusal Vizeye başvuruda bulunmanız gerekiyor.Süreç konsolosluğa başvurunuzu yaptıktan sonra ortalama 1 ay sürüyor.
İkamet Yasası'nın 81a maddesinin şart koştuğu ön onay, Almanya içi bir yabancılar dairesi tarafından başvurunuza verilmiş bir ön onaydır. Söz konusu ön onay ücrete tabidir ve ör. gelecekteki işvereniniz tarafından dilekçe ile Yabacılar Dairesi'nden istenmiş olması gerekmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Vasıflı işçiler için hızlandırılmış Almanya 81A işçi vizesi başvurusu 3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.
İkamet Yasası'nın 81a maddesi, işverenlerin gelecekteki çalışanları için göçmenlik dairesine hızlandırılmış kalifiye eleman prosedürü için 411 Avro ücret karşılığında başvurabileceğini öngörmektedir. Hızlandırılmış prosedür için, işverenin ilgili kalifiye elemandan konuya ilişkin bir vekalet alması gerekir.
İkamet Yasası'nın 81a maddesinin şart koştuğu ön onay, Almanya içi bir yabancılar dairesi tarafından başvurunuza verilmiş bir ön onaydır. Söz konusu ön onay ücrete tabidir ve ör. gelecekteki işvereniniz tarafından dilekçe ile Yabacılar Dairesi'nden istenmiş olması gerekmektedir.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Almanya'da bulunuyorsanız veya Almanya dışında (başka bir AB ülkesinde veya "üçüncü bir ülkede") kalıyorsanız AB Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
Almanya'da 2015'ten beri yasal bir asgari ücret vardır. 2020'de bu tutar 9,35 € olmuştur. Tam zamanlı bir çalışıyorsanız haftalık maksimum çalışma süresi 40 saattir, yani 5 günlük bir hafta için çalışma günü başına maksimum 8 saattir.
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Vize geçerlilik süresi ise ilgili kurumun incelediği koşulların uygunluğuna göre belirlenir.
iDATA üzerinden Almanya vizesine başvuranlara pasaport ve barkod numarasını kullanarak sorgulama yapma imkanı verilmektedir. Resmi internet sitesinde yer alan ilgili alanları doldurarak Sorgula butonuna tıklandığında vize durumu öğrenilmiş olur.
Ön onaylı iş vizesi başvuruları bir ulusal vize türüdür ve kişiye Almanya'da çalışma izninden kaynaklı oturum hakkı tanır. Almanya'dan gelen iş teklifinin ve ZAV onayının aslı mutlaka vize başvurusunda sunulmalıdır.
Çalışma izni başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenen çalışma izni değerlendirme kriterlerine ve uluslararası işgücü politikasına göre değerlendirilir. Usulüne uygun olarak tamamlanan başvuruların değerlendirilmesi, bilgi ve belgelerin tam olması kaydıyla otuz gün içinde tamamlanır.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
d) Çalışma vizesi: Türkiye'ye 29/8/2003 tarihli ve 25214 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 55 inci maddesi kapsamındaki yabancılar ile bu kapsamda olmayan ve çalışma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
Almanya mavi kart başvuruları tamamlandıktan sonra belirli bir süre sonra başvurular sonuçlanır. Genellikle bu süre 30 ila 90 gün içinde değişiklik gösterir.
Eğer birey Almanca dil yeterliliğini B1 seviyesinde olduğunu kanıtlarsa 33 aylık süre 21 aya inmektedir. 18 ay boyunca yüksek nitelikli bir işte çalışmak koşuluyla başka bir AB ülkesine giriş yapabilir ve bir aylık süreç sonrasında o ülkede Mavi kart başvurusunda bulunabilirler.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
Kredi ön onayı; konut kredisi taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi gibi kredi ürünlerine başvuru yapanlar için bankanın yaptığı ilk değerlendirmedir. Başvuru sonucu olumlu ise başvuru yapan kişiye kredi ön onayı verilir. Olumsuz olduğunda ise henüz bu aşamadayken başvuru reddedilir ve süreç devam etmez.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Kanun'un 18a maddesi ise, Almanya'da müsamahalı (geduldet) ikamet statüsüyle kalan mesleki nitelik sahibi yabancılara Federal İş Ajansı'nın muvafakat etmesi halinde mesleki nitelik gerektiren bir işte çalışmak üzere oturma izni verilebileceğini öngörmektedir.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Siyasi veya insani sebeplerden ötürü Almanya'ya geldiyseniz ve size bir oturum izni verildiyse, 3 veya 5 yıl sonra, belirli ön koşulları yerine getirdiğiniz takdirde süresiz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izni, yerleşim izni olarak da bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri