Görüldüğü üzere hükümlüler, 5275 sayılı Kanun'un 53 ila 58. madde- leri çerçevesinde kendi istekleri veya toplu sevk, disiplin, asayiş ve güven- lik, hastalık, eğitim, öğretim, suç ve yargılama yeri nedenleriyle başka bir kuruma nakledilebilirler.
Halen denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışıp da dört yıllık lisans mezunu olmayan infaz ve koruma memurları da başka yer denetimli serbestlik müdürlüklerini tercih edemeyeceklerdir. Bu durumda olan personel sadece ceza infaz kurumlarını tercih edebilecektir.
7. Ceza infaz kurumlarında görev yapan personelden sadece kadrolu infaz ve koruma memuru, psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen unvanlı personel bulundukları yer veya başka yer denetimli serbestlik müdürlüklerini tercih edebileceklerdir.
Ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde fedakârca görev yapan infaz ve koruma memurlarının beşinci derece üzerine yükseltilemeyen kadroları bakımından, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle üçüncü ve dördüncü dereceye yükseltilme imkânı sağlanmıştır.
Gardiyanın bir diğer daha doğrusu resmi ismi infaz koruma memuru olarak bilinmektedir. Gardiyan bir diğer ismiyle infaz koruma memuru, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı gerçekleştirilen bir görev türüdür.
İlgili 24 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Gardiyan 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 25.500 TL maaş alıyor. Gardiyan, 2024 yılında en düşük 24.500 TL alırken, en yüksek 32.700 TL maaş alıyor.
Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerindeki bazı kadroda görevli personele Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile silah taşıma hakkı verildi.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, İnfaz ve Koruma Memuru maaşı aylık ortalama 35.200 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük İnfaz ve Koruma Memuru maaşı 28.200 TL iken, en yüksek ise 67.800 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
b- Son görev yerindeki eylemi ile ilgili olarak son iki yıl içerisinde uyarma ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış olmak, Şartlarını birlikte taşıyanlar atanma talebinde bulunabileceklerdir.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Baş İnfaz Memuru maaşı aylık ortalama 33.600 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Baş İnfaz Memuru maaşı 26.900 TL iken, en yüksek ise 48.400 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Türkiye'de gardiyanlık
İstanbul, Ankara, Denizli, Erzurum ve Kahramanmaraş'ta bulunan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezlerinde 3 ay teorik 2 ay uygulamalı eğitime tabi tutularak kadrolu ya da sözleşmeli olarak istihdam edilirler.
(9) Çalışma süreleri ve izinler: İnfaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarının, zorunlu hâller dışında, günde sekiz saat çalışmaları ve haftada iki gün tatil yapmaları esastır.
Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle başka kadrolara atananlar, 10/7/2003 tarihli ve 25164 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde sayılan mazeretleri dışında iki yıl süreyle başka yere naklen atanamazlar.
Naklen geçmek isteyen personel, Sağlık Bakanlığının taşrası hariç olmak üzere her hangi bir ilanı beklemesine gerek yoktur. Uygun gördüğü kurumlara doğrudan başvuru yapmalıdır. Başvurusunu bulunduğu ilde naklen geçmek istediği kurumun il müdürlüğüne de verebilir. Kurumların merkez teşkilatına da doğrudan verebilir.
Kurumlar arası geçiş için ise; memurun talebi, memurun aday memurluk aşamasını tamamlamış olması, muvafakat, memurun geçiş yapmak istediği kurumun kendi kazanılmış hakkının kapsamında olması, kurumlar arası geçiş yazışmaları ve nakil işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
Kurumlar arası geçiş, memurun kendi isteği, mevcut ve geçilmek istenen kurumların muvafakati, nakil istenilen kadronun memurun kazanılmış hak derecesinde olması gibi şartlara bağlıdır. Aynı hak sınıfına dahil olmaları halinde karşılıklı olarak yer değiştirme şeklinde de gerçekleşebilir.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.
Güvenlik ve gözetim servisimizde; 7 İnfaz ve Koruma Başmemuru ile 180 İnfaz ve Koruma Memurumuz sabit vardiya ve 4'lü vardiya şeklinde görev yapmaktadır. Sabit vardiya haftaiçi 08.00 - 17.00 saatleri arasında, 4'lü vardiya ise 24 saat usulünde 08.00'de başlayıp ertesi gün 08.00 saatleri arasında görev almaktadır.
Kadrolu Gardiyan Maaşı Ne Kadar? Kadrolu gardiyan maaşı ne kadar sorusuna yanıt olarak ortalama maaşını 25.500 TL olduğu görülmektedir. 2024 yılı ocak ayında yapılan maaş güncellemeleri sonrasında alınan en düşük maaşın 24.500 TL olduğu görülmektedir.
İnfaz ve koruma memurları genellikle cezaevlerinde çalışırlar. Türkiye'de aylık brüt maaşları, yeni başlayan bir infaz ve koruma memuru için ortalama olarak 15.000 TL ile 20.000 TL arasında değişebilir. Deneyimli ve unvan sahibi infaz ve koruma memurlarının maaşları ise 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
Türkiye'de aylık brüt maaşları, yeni başlayan bir infaz ve koruma memuru için ortalama olarak 15.000 TL ile 20.000 TL arasında değişebilir. Deneyimli ve unvan sahibi infaz ve koruma memurlarının maaşları ise 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
Ancak uyumaları yasaktır. Açık cezaevleri dışında görev saatlerinde cep telefonu kullanmaları kesinlikle yasaktır. İnfaz ve koruma memurlarının görevleri genel olarak şunlardır: Tutukluların kayıtlarını yapmak.
1992 yılında yürürlüğe giren 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar kanununda''''infaz koruma memurları ve ceza infaz kurumu müdürleri silah taşıma ruhsatı alabilir'''' denmektedir. Sivil memurlar olarak bizimde infaz koruma memurları gibi tehdit ve can güvenliği riskimiz olduğunu bildiririz.
6) Beden hareket ve fonksiyonlarını bozup bozmadığına bakılmaksızın aşağıdaki tanılarda olan kişiler infaz ve koruma memuru olamaz: a) Kemik, kas ve diğer dokuların içindeki yabancı cisimler. b) Tekrarlayan eklem çıkıkları. c) Eklem enfeksiyonlarına veya yanıklara sekonder sekeller, eklem yapışıklıkları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri