kahvaltıda yumurta ile pişirilerek tüketilen geçmişinin orta asyaya dayandığı bir gıdadır. Çemen ürün özel olarak hazırlanmıştır. Çok kaliteli ve özel bir üründür.
maraşpazar Zavrakoğlu Çemen (125 GR)
Çemen her mevsim yenilebile özellikle ekmek arasına sürülerek veya kahvaltıda yumurta ile pişirilerek tüketilen geçmişinin orta asyaya dayandığı bir gıdadır.
2 saat haşlanan kemikli ilik ve dana etinden tüm ilikler ayıklanır. Ardından ceviz, sarımsak, pul biber, salça, haşlanan etin suyundaki yağ ve çemen tozu karıştırılarak yoğrulur. Kıyma makinesinden geçirilir. Kıyma haline gelen harç tencereye alınarak etin suyuyla birlikte pişirilir.
Çemen - Tokat
Sadece yöreye has bir çemen olup satışı çok hızlı halkın gerek kendi mutfağında gerekse hediyelik olarak Tokat dışına götürdüğü vazgeçilmez ekonomik yöresel bir üründür.
İlgili 36 soru bulundu
Çemen Ev Yapımı (Hatay Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavaya zeytinyağ ve biber salçasını ekleyelim ,pişirelim ve ayrı bir kapta peyniri ezip pişen salçanın üzerine ekleyelim. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekleyelim, daha sonra nane, pulbiber, kimyon ,ekleyelim. Biraz pişince servis tabağına alalım.
Pastırma ve sucuk gibi Kayseriyle özdeşleşen bir ürün olan çemenin, ağır kokusu nedeniyle yiyemeyenler için kokusuz çeşidi de üretiliyor. Geleneksel çemeni ağır kokusu nedeniyle yiyemeyenler, kırmızı toz biber, galeta unu, sarımsak ve ceviz karışımıyla elde edilen kokusuz çemeni tercih ediyor.
Eğer kemiklerinizin üzerinde yağ varsa almayın kemik suyuna dahil edin, sonra bir kaba çamanlık biber ve çaman tozu konulur. Kemik suyunun altı tekrar yakılıp kaynatılır kaynayan kemik suyundan kepçe ile yavaş yavaş çamanlık bibere dahil edilir ve kaşıkla iyice karıştırılır.
Çemen baharatı pek çok aktarlarda ve markette satılır.
(Trigonella foenum-graecum/tıbbi tanım: Semen Foenugraeci), baklagiller familyasına ait bir ot türü. Anavatanı Yakın Doğu, özellikle Lübnan ve Suriye, Güneybatı Avrupa, Hindistan ve Çin'dir.
Çemen baharatı içerisinde karabiber, toz biber, nane, kişniş, kekik, himalaya tuzu, toz sarımsak,çemen unu, bulunan bir karışımıdır. Hiç bir koruyucu ve katkı malzemesi içermez.
Çemen maydonozgiller'den huy otunun tohumunun ezilmesi ve içerisinde sarımsak, kırmızı biber, az miktarda su eklenmesi ile oluşan bir karışım. Şarküterilerde özellikle Mısır çarşısında tek başına da satılan ve ekmeğin üzerinde sürülüp yenildiğinde iştah açan çemen oldukça lezzetli bir yiyecektir.
Tokat Çemeni | 9.90TL | Tokat'tan Aynı Gün Kargo | Hemen Sipariş Ver.
İçindekiler: Su, Çemen Unu, Tuz, Kırmızı Toz Biber, Kimyon, Sarımsak, Yeni Bahar, Tarçın, Karanfil, Karabiber, Havlıcan, Zerdeçal, Koruyucu (E200), (E202), (E211) Ve Asitlik Düzenleyici, (E330).
Çemen, çeşitli baharatların, sarımsak, tuz ve suyun belirli oranlarda harmanlanıp karışmasıyla elde edilen, kaselere konularak satışa sunulan yöremize has oldukça fazla tüketimi olan iştah açıcı, lezzetli doğal bir üründür.
Orta boy derin bir kap içine 4 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı biber salçası koyun. Üzerine 5-6 diş rendelenmiş sarımsak, 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber, kuru nane, kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı silme tuz ve 7 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, iyice karıştırın.
Buzdolabında aylarca bozulmadan tazeliğini koruyabilir.
Acısı fazla kaçmış yemeğin tadını dengelemek ve acıyı azaltmak için limondan yardım alabilirsiniz. Çay bardağının dörtte birine denk gelen limon suyu bu noktada yeterli olacaktır. Pişen yemeğinize limon suyunu ekledikten sonra artık içiniz rahatlayabilir.
Libidoyu Arttırır
Çemen otu, doğal testosteron düzeylerini yükseltme ve libidoyu geliştirme kabiliyetine sahiptir. Ot, testosteron düzeylerini yükseltmek ve libidoyu arttırmakla alakalı saponinler ve sapojenler denilen fitokimyasal maddeleri içerir.
Çemen otunun çok ciddi bir zararı veya yan etkisi bulunmuyor. Çemen otu yan etki olarak ishal ve hazımsızlık gibi durumlara neden olabiliyor. Ayrıca çemen otunun iştahı azaltma etkisi olduğu için kilo almak isteyenlerin ve yeme bozukluğu olanların çemen otu tüketmesi önerilmiyor.
1-Çemen. Çemen aslında kan şekerini ve lipitleri düşürmek gibi sağlığa çok sayıda yararı olan bir besin. Bu faydaları bir yana vücudun kötü kokmasına sebep olan suçlulardan da biri maalesef. İçerdiği stolon maddesi bu kokunun sorumlusu.
ekmeğe sürülüp yenmesi çok lezzetli olan, yanında turşu ve patates kızartmasıyla da harika giden enfes bir yiyecektir. patates ve etin yanında tüketilirse hardalı aratmaz. pastırma çemeni gibi kokusu terinizle doğaya karışır. yazın yenmesi tavsiye edilmez.
Acuka (Abhazca: аџьыка, аџьыкаҟaҧшь veya aџьыкаҵәаҵәа, Gürcüce: აჯიკა, Rusça: аджика), Kafkas halklarına özgü, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan tuzlu meze. Acuka(аџьыка) Abhazca'da "tuz" kelimesinden gelmektedir.
Öksürüğü hafifletir, göğsü yumuşatır ve balgamı söktürür. Bronşiti ve boğaz ağrılarını hafifletir, rahatlama sağlar. Acı oluşu nedeniyle sindirim sistemini uyarır, sindirim işlemini kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri