Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Yulaf ise içerdiği birçok lif, enzim ve vitamin ile sağlıklı zayıflamak isteyen bireylerin sıkça başvurduğu bir yiyecektir. Yulaf kilo verilmesine yardımcı olur. İçerisinde yer alan mineraller, vitamin ve diğer tüm besinler yulaf tüketmek için bir nedendir.
Yulaf Ezmesi Kaç Kaşık Yenmelidir? 40 gram yulaf ezmesinde 2 gram lif ve 150 kalori bulunur. Öğünlerinizde 2 dilim ekmek yerine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi tüketerek zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran yulaf daha hızlı yağ yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.
İlgili 43 soru bulundu
Kaç Kilo Verdirir? Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yulaf ezmesini süt ve meyveler ile buluşturarak, harika öğünler hazırlayabilirsiniz. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır. Faydalı yağlar, her zaman depo yağların yakılmasına destektir.
Sağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır.
100 gramında yaklaşık 370 kalori bulunan yulaf ezmesi, bu kalorinin büyük bir kısmını protein ve karbonhidrat olarak sağladığı için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi bulunmaz.
Yulaf ezmesini sütle pişirerek içerisine kuru meyveler eklenip tüketilebilir. Bunun yanında çiğ olarak yulafı yoğurtla karıştırıp taze meyveler ya da kuru meyveler kullanarak diyetinizde uzun süre tok ve enerjik kalabilirsiniz.
Bunlardan birisi de yoğurt ve süt olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre yulafı süt ve yoğurt gibi besinlerle tüketmenin daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle kilo verme açısından süt ve yoğurt ile güvenli bir şekilde yulaf tüketilebilir.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Yaz günlerinde içinizi ferahlatacak sağlıklı bir şey yemek istediğinizde yulaf lapasını soğuk tüketebilirsiniz.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
4- Yulaf ezmesi her ne kadar çok tok tutuyor olsa de tek başına yalnız kalabilir. İçine hiçbir şey katmadan tüketilen yulaf ezmesi hem sıkıcı hem tatsız olur. Sade tüketmek yerine içine meyve ya da masum kuru yemiş ezmeleri katmak daha iyi bir çözüm olabilir. Tok tutma süresini de uzatacaktır bu durum.
Düzenli olarak yulaf tüketmek, metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olabiliyor. Hızlı çalışan bir metabolizma ile kilo vermek de daha kolay hale geliyor. İçeriğindeki yavaş karbonhidratlar, tokluk hissini artırıyor ve normalden daha az yemeye yardımcı oluyor.
Yulaf hem sabah hem de akşam tüketilmesinde zarar görülmeyen bir besin maddesidir. Genellikle sabahları tüketilir ancak akşam yatmadan önce de tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir. Yulaf ezmesi tek başına tüketilmez.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
1 kase sütlü yulaf kaç kalori? Bir su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ile hazırlanan sütlü lapa kalorisi bir porsiyona eş değerdir. Yani 200 gr ağırlığında sütlü yulaf lapası yaklaşık olarak 325 kalori değerindedir.
Yulaf Ezmesi 1 Günde Ne Kadar Tüketilmeli? Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Bu miktardan az ya da çok yulaf ezmesi tüketmek tercihe bağlıdır.
Yulaf, yüksek miktarda lif içeriği nedeniyle, metabolizmayı hızlandırır ve vücutta yağların yakılmasını kolaylaştırır. Hafif yapısı ve sağlıklı içeriği sayesinde kahvaltıda yulaf tüketmek, metabolizmanın hızlanmasında yardımcı olur.
Yulaf ezmesi
Karbonhidrat ağırlıklı olmasına rağmen içinde bolca potasyum, magnezyum, folik asit ve besin lifi bulunduğu için diyetlerde çıkça kullanılıyor. Onun sayesinde daha uzun süre devam eden tokluk hissi de iştahınızın bir anda açılmasının önüne geçmiş oluyor.
1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal. 1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal. 1 su bardağı (200 ml) yulaf ezmesi 259 kcal.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri