Zencefil çayı buna ek olarak, baş ağrılarını, adet kramplarını, ağrılı kasları ve çeşitli ağrı türlerini hafifletmede etkili olabilmektedir. Soğuk algınlığı ve boğaz ağrısını yatıştırmada etkilidir.
Zencefil sindirim sistemi, eklem iltihapları ve boğaz enfeksiyonları başta olmak üzere çeşitli şikayetlerin azaltılmasına yardımcı olur.
Zencefiller, portakal ve limon parçalarını sıcak suyun içine ekleyin. Karanfil tanelerini de ekleyin, 1 dakika kaynatın. İsteğe göre biraz bal ilave ederek karıştırın. 10 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz.
Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklarda en sık başvurulan besinlerden biri olan zencefil, hazımsızlığın giderilmesi ve adet ağrısının azaltılmasında da etkili olabiliyor.
BAL, LİMON VE ZENCEFİLİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN
Birkaç kaşık bal ile yarım limonun suyunu, bir çay kaşığı toz zencefille karıştırıp, buna az miktarda ılık su ekleyin. Elde ettiğiniz karışım boğaz ağrısı için etkili bir yöntem olacaktır.
İlgili 21 soru bulundu
Boğaz ağrısında nane, zencefil, papatya, ekinezya, ıhlamur ve hatmi gibi bitki çayları içmek. Bol su içerek boğazı nemli tutup, yumuşatmak. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak. Sıcak su, limon ve bal karışımı içmek boğaz ağrısını rahatlatır.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Zencefil çayı fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak duvarını uyararak, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilir. Ağız kuruluğu, boğaz ağrısı ve kabızlık gibi semptomlara neden olur.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
1 miktar kaynar suyun içerisine bal ve limon karıştırıp karıştırıp içebilirsiniz. Bal ve limonlu su boğazını yumuşatır ve yutkunurken hissedilen o batma hissini rahatlatacaktır.
Zencefilin kan şekerini düşürücü etkisi vardır. Regl ağrısı gibi adet semptomlarını azaltır. Vücudun enfeksiyonla mücadele etmesine yardım eder. Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürücüdür.
Zencefil çayının da diğer bitki çayları gibi özenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Genellikle tok karna veya yemeklerle birlikte içilmesi önerilen bitki çayları, ara öğün olarak da tercih edilebilir.
Zencefilin ağrı kesici özelliği
Doğrudan ağrıyı kesici ve ağrıya neden olan iltihaplanmaları hafiflettiği gözlemlenmiştir.
Adaçayı, nane çayı, nar kabuğu, karanfil, meyan kökü gibi bitkilerin boğaz iltihabı için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. İltihaba iyi gelen bitkilerin doğru bir şekilde demlenmesi ve doğru bir şekilde tüketilmesi ile birlikte iyileşme hızlı bir hale getirilmektedir.
Limon, vitamin açısından zengin içeriği sayesinde pek çok faydaya sahiptir. Zencefil çayı limon ile birlikte hazırlandığında faydasını daha da arttırır. Hem limonun hem de zencefilin olumlu etkilerinden faydalanmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. 1 bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı toz zencefil ekleyin.
Çay demleyeceğimiz demliğe zencefilleri, çubuk tarçını alarak sıcak suyu ekleyelim. 8-10 dk demlenmesi için bekletelim. Demlenen taze zencefil çayını fincanlara alalım, bolca limon suyu sıkalım. Tercihe göre istenen miktarda bal ile karıştırıp servis edelim.
Çorba veya bitki çayları için
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Çoğu boğaz ağrısı enfeksiyon ve çevresel faktörlerden meydana gelir. Kuru boğaz hissi rahatsız edici olsa da genellikle boğaz ağrısı kendiliğinden geçer.
Boğaz İltihabı İbrahim Saraçoğlu Kürü Tarifi
Ebegümeci ve adaçayını demleyin. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bu çay ile gargara yapın. Bu iki şifalı bitki hem boğaz iltihabını iyileştirir hem de ses kısıklığını ortadan kaldırır.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
Zencefil, sağlıklı bir besin olsa da bazı kişiler için yan etkiler meydana gelebilir. Mide ve bağırsak sorunu yaşayan, safra taşı olan ya alerjik bir bünyeye sahip olanlara zencefil tüketmeleri önerilmez. Tansiyon hastalarının da kontrollü ve uzman eşliğinde zencefil tüketmesi gerekir.
- Solunum yollarında yer alan iltihap ve diğer rahatsızlıkların önüne geçer. Zencefil çayı solunum yollarını açar ve kişinin daha rahat nefes alıp vermesini sağlar.
Zencefil çayının faydaları sindirim sistemi üzerinde de görülür. Sindirimi iyileştirmede birçok faydası bulunan zencefil, gaz şikayetlerini rahatlatmada tercih edilebilir. Zencefil, sindirim hareketlerini hızlandırıcı etkisiyle, kabızlık problemine çözüm yöntemlerinden olabilir veya kabızlığı önlemede kullanılabilir.
3- Enfeksiyonu azaltır: Zencefil mikropları öldürür ve enfeksiyonun diğer hücrelere sıçramasını engeller.
Zencefil basit gribal enfeksiyonlardan tutun da kanser tedavilerine kadar pek çok alanda kullanılır. Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle ve öksürüğe karşı doğal bir antibiyotiktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri