Antioksidan özelliği bulunan zerdeçal, plak ve diş eti iltihabını önleyerek diş eti şişmesine iyi gelir.
Zerdeçal macunu yapmak için; 1 çay kaşığı kadar zerdeçalı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı hardal yağını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı günde iki defa önceden yıkadığınız iltihaplı bölgeye yumuşak bir şekilde sürün.
Zerdeçal ile Diş Beyazlatma Yöntemleri
Bazı kaynaklar, zerdeçalın diş beyazlatma için kullanılabileceğini iddia etmektedir. Ancak, bu iddiaların bilimsel bir temeli yoktur ve aşırı kullanımı diş sağlığına zarar verebilir. Zerdeçal diş beyazlatmak için kullanılırsa, genellikle diş macunu ile karıştırılarak kullanılır.
Zerdeçal tarih boyunca Asya tıbbında kullanılmış olsa da, son araştırmalar diş eti iltihabı yönetimi gibi iyi ağız sağlığını da destekleyebileceğini göstermektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Saraçoğlu'nun diş eti şişliğine karşı önerdiği bitkisel çözüm nar suyudur. Nar suyu diş eti iltihaplarını yok ederek dişteki şişliği ve ağrıyı azaltır. İbrahim Saraçoğlu'nun şifalı kürünü uygulamak için tek yapmanız gereken nar suyu ile gargara yapmak.
Düzenli diş fırçalamak, gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak gibi bazı yöntemler diş eti ağrısı için çok sık tercih edilir. Evde uygulanan bu yöntemler, ağrı bölgesinde iyileşme görünmesini sağlayabilir. Diş eti ağrısı yaşandığında, düzenli olarak dişleri fırçalamak hayati öneme sahiptir.
Sadece beyazlatmak için de değil, genel ağız ve diş bakımı için de zerdeçaldan yararlanılmaktadır. Zira zerdeçalın anti bakteriyel özelliği son derece yüksektir. Diş plağı oluşumunu önleme konusunda etkilidir. Dolayısıyla hem beyazlatma hem de hijyen sağlama açısından zerdeçal ile organik diş bakımı mümkündür.
Zencefilin antimikrobiyal etkisi iyi bilinmektedir. Özellikle diş eti enfeksiyonlarında iyileştirici etkisi vardır. Zencefil özütünün pek çok bakterinin çoğalmasına engel olduğu düşünülmektedir.
- Koruyucu mineral tabakası yaratan ve diş etini korumaya yardım eden çinko içerir. - Diş plağını azaltmaya yardımcı olur.
Mikroplara ve iltihaba karşı oldukça etkili olan zerdeçal, ağız ve diş sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Zerdeçal ile dişlerinizin beyazlamasını sağlayabileceğiniz gibi diş etlerinizin güçlenmesine de yardımcı olabilirsiniz.
Zerdeçal, düzensiz renk veya koyu lekelere neden olan aşırı melanin üretimini kesen curcumin adı verilen bileşene bağlı olarak cilt pigmentasyonunu beyazlaştırır. Curcumin ayrıca koyu renk lekeleri ve renk lekelerini önlemek ve oluştuktan sonra beyazlatmak için yardımcı olur.
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
C Vitamini bakımından zengin yiyecekler.
Çilek, havuç ve C Vitamini oranı yüksek olan yiyecekler bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, diş ve diş etlerinizin de sağlıklı olmasını sağlar.
Zerdaçal kullanımı zararları arasında sindirim sistemi hastalıkları yaşayanlara ve midesi hassas olanlarda olumsuz etkiler yaratabilmesi sayılabilir. Yemeklerde sık sık tercih edilen baharatlar her ne kadar lezzeti tamamlayıcı bir unsur olarak görülse de çoğu zaman mide için yan etkiler oluşturmaktadır.
Her gün düzenli olarak taze zerdeçal tüketmek isteyenler için günlük kullanım miktarı 6 – 8 gramdır. Öte yandan bu tarz tarifleri denemeden önce bir uzmandan onay almayı ihmal etmemenizi öneriyoruz.
Özellikle evlerde sıklıkla bulunuyor olması diş ağrısının geçmesi için ne yapılmalı sorusunun yanıtları arasında popüler olmasına sebep olmaktadır. Toz halindeki zerdeçal ağrı olan bölgeye sürüldükten sonra 15 dakika beklenmelidir. Ardından ılık su ile durulanarak ağrı azaltılır.
Zerdeçal: Zerdeçal, anti-iltihap, antiseptik ve antibiyotik açısından zengin olması yönüyle bilinmektedir. Ağız ve diş temizliğinin gerçekleştirilmesinin ardından su ile karıştırılıp yaklaşık on beş dakika ağız içerisinde bekletilmelidir. Ardından ağız ılık su ile temizlenmelidir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Tuzlu su ile gargara yapın
En eski yöntemlerden biri olan tuzlu su ile gargara yapmak diş eti çekilmesine iyi gelir, kanamayı azaltır.
Tuzlu bir su ile gargara yapabilirsiniz. Günlük yaşamınız da yoğun kokulu ağız gargarası kullanıyorsanız eğer bu diş eti şişmesi sıkıntısı yaşadığınız dönemde kullanmamalısınız. Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek/içeceklerden uzak durmalısınız. Sert yiyecekler yerine yumuşak yiyecekler tercih etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri