Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytin sulama gerektirir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Zeytin sulama gerektirir mi?

Yani diğer meyve ağaçları gibi zeytin de yaz aylarında sulanmalıdır. Dört mevsim yeşil olan zeytinin yaşamının devam ettirmesi için, Mayıs ile Ağustos ayları arasında sulama yapılması önerilmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı kaç günde bir sulanır?

Dikimi yapılan bölgenin iklim ve toprak yapısına göre sulama aralığı değişmektedir. Genel olarak zeytin ağacı 20-30 gün bir sulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacı çok su ister mı?

Ağaçlar ihtiyacı olan suyun büyük bir kısmını yağmurla karşılar. Kullandığı suyun, solunum ve terleme sonucunda büyük bir bölümünü kaybeden zeytin ağaçlarının, iklim özelliklerine göre yıllık su ihtiyacı 1-3 ton arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ne zaman sulanmaz?

Verimli zeytin ağaçları, büyüme mevsimi süresinden kış yağışlarının başlangıcına kadar sulanır (sadece gerekli olduğunda), çünkü su eksikliği, yaprak gelişimini, meyve oluşumunu ve meyvenin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

1 zeytin ağacı kaç litre su ister?

Zeytin ağacı hem susuz yerde hem de sulanan arazide yetişebilmektedir. Farkları verimi etkilemekte olup sulama miktarı ağaç yaşına göre değişmektedir. En doğru sulama miktarı: ağaç yaşı*20 litre olarak ağaçlara su verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Yanlış Ağaç Sulama - Doğru Ağaç Sulama - Sulama Hataları

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin ağacı susuz yetişir mi?

- Fidanın sulama isteği

Ayrıca yaz aylarında 15 günde bir sulama ister suyu ne kadar verirseniz daha iyi gelişir. Susuz arazilerde yetişmesinden dolayı zeytin çiftçiler tarafından tercih edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaptantarim.com.tr

Zeytin ağacı neyi sever?

Zeytin ağacı ışığı, güneşi ve 15°C üstündeki sıcaklığı sever. Derinlere uzayan kökleri sayesinde kalkerli, çakıllı, taşlı ve kurak topraklarda yetiştirilmeye elverişlidir. Yıllık ortalama 220 mm yağış, zeytin ağacının verimli bir şekilde büyümesi için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kristalyaglari.com

Zeytin ağacı çabuk büyümesi için ne yapılır?

Gübre ve bitki besin elementleri kullanarak gelişime katkı sağlanır ama hızlı büyümesine en iyi etki eden bitki gelişim düzenleyici içerisinde benzyladenin ve gibberellin hormonlarının bulunması zeytin ağacını hızlı bir şekilde büyütmesine ve gelişmesine etki eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin verimi artırmak için neler yapılmalıdır?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

1 tane zeytin ağacı kaç kilo zeytin verir?

verim 12-13 kg'dır. Geleneksel zeytin yetiştiriciliğinde yaklaşık olarak bir dekar arazide 20- 30 ağaç/da bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacına ne zarar verir?

Çoğu zeytin ağacı hastalıkları bakteri, virüs ve mantarlardan kaynaklanır. Kök uru, bakteri Agrobacterium tumefaciens'ten kaynaklanır ve genellikle genç ağaçlar enfekte olur. En sık görülen semptom, köklerde, toprak çizgisinin hemen üstünde veya altında oluşan urlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Soğuğa dayanıklı zeytin hangisi?

Soğuğa dayanıklı zeytin çeşitleri

Gemlik, Memecik ve Domat zeytinleri soğuğa karşı dayanıklılığı ile bilinen zeytinlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Zeytin ağacı soğuğa dayanıklı mı?

Zeytin Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Ilıman iklim bitkisi olan zeytin ağacı kışları maksimum -7 derece soğuklara kadar dayanabilmektedir. -7 derece altına düşen yerlerde yetişmesi riskli olup gözlerde ve köklerde zararlanmalar başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacının altına ne ekilir?

Ağaç altlarına nane ekin.

Gölgede iyi yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Zeytin ağacı neden buruşur?

Manisa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle ağaçlarda bulunan zeytinler buruşmaya başladı. Çöl sıcaklarının vurduğu zeytinde üreticiler rekolte kaybından endişeli. Manisa'da özellikle susuzluktan meydana gelen buruşmalardan dolayı üreticiler rekoltenin düşük olacağından endişeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Bir zeytin ağacı neden kurur?

Hastalık nedeniyle bitkinin besin ve su alımı engellendiğinden, zamanla bitki zayıf düşmekte ve sonunda kurumalar meydana gelmektedir (Gardan et al 1992). Hastalık tüm ağacı kaplayabilir. İnce dal ve sürgünlerin kurumasına sebep olabilir ancak tüm ağacın kuruması nadiren olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

Zeytin en çok hangi gübreyi sever?

Kireci az olan topraklara amonyum nitrat gübresi yerine Kalsiyumlu (Ca) gübreleri vermek daha yararlıdır. Zeytin ağacı en çabuk azotlu gübrelerden, ikinci sırada potasyumlu gübrelerden, en geç ve uzun sürede fosforlu gübrelerden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Mart ayında zeytine hangi gübre atılır?

·Mart-Nisan

Bu dönemde ağaçlarda sünme başlayacağı için azotlu gübreler tercih edilmelidir. Ağaçların durumuna göre amonyum nitrat ya da amonyum sülfat tercih edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Tavuk gübresi zeytine iyi gelir mi?

Tavuk gübresinden üretilen organik gübre, domates, biber, fındık, üzüm, zeytin, çay, mısır, patates gibi meyve ve sebze yetiştiriciliğinde, çiçek bakımı, seracılık, park ve bahçe yeşillendirmede topraktan alınan verimini arttırır, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yuksellergubre.com.tr

Zeytin sulaması nasıl yapılır?

Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir. Zeytin fidanlarının hızlı büyümeleri için fidan başına 50 gram amonyumsülfat, 50 gram süper fosfat ve potasyum sülfat fidan izdüşümüne verilerek arkasından sulama işlemi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin dikildikten sonra ne yapılır?

Fidan dikildikten sonra ilk can suyu verilir. Dikimden sonra ilk yıllarda toprak düzenli ve bol şekilde sulanmalıdır. Fidanın etrafındaki yabancı otlar, düzenli olarak temizlenmelidir. Toprak tahliline göre arada bir gübreleme işlemi tekrarlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Zeytin ağacı hangi toprağı sever?

TOPRAK: Zeytin, çok seçici olmamakla birlikte kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH'sı 6-8 seviyesinde olan topraklardan hoşlanmaktadır. Taban suyu 1m.'den yakın olmamalıdır. Bu seviyeye yakın topraklarla mutlaka drenaj uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı neden Ölümsüz?

Ölümsüz ağaç

Aslına bakarsanız, bir zeytin ağacı bin yıla kadar yaşayabilir. Bazı araştırmalarda 2 bin yıllık zeytin ağaçları da bulunmuştur. Zeytin ağacının bu kadar uzun ömürlü olmasının nedenlerinden biri de yapraklarındaki oleuropein maddesi. Bu madde zeytin ve zeytin ağacının korunmasına yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forazeytin.com.tr

Zeytine çiçekte su verilir mi?

Zeytin ağacının suya aşağıdaki dönemlerde ihtiyacı vardır. Çiçeklenme, Meyve bağlama, Çekirdek sertleşmesi, Renk dönüşünün olduğu önemlerde, Sulama suyu köklerin en yoğun olduğu bölgeye verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytin ağacı Budanmazsa ne olur?

Kıvrak zeytin ağaçlarının düzenli olarak budanması gerektiğini vurgulayarak “Zeytin ağacı bir müddet sonra budanmazsa eğer çalılaşma formuna girer. Bildiğiniz Akdeniz tipi çalı haline dönüşür. Zamanla ağaç kendini geriye doğru öldürür ve bir müddet sonra verimden düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT