Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Kas ve eklem ağrılarınızın yatışması için mutlaka soğuk ve sıcak kompres uygulamalısınız. Ağrıyan bilgeye 10 ila 15 dakika aralıklarla önce sıcak daha sonra soğuk kompress uygulayın. Böylece ağrılarınız yatışacak hatta dinecektir. Esneme egzersizleri de eklem ağrılarına birebir çözüm olabilir.
Yapılan bir araştırma, yararları saymakla bitmeyen sızma zeytinyağının ağrı kesici etkilere de sahip olduğunu ortaya koydu.
İlgili 44 soru bulundu
Kekik yağı, romatizmal ağrılar, artrit, eklem ve kas ağrıları için idealdir. Antibakteriyel ve antioksidan etkilere sahiptir ve kan dolaşımını hızlandırır.
İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkmaya başlayan eklem ağrıları genellikle eklem sıvısının azalması veya kıkırdak dokunun gücünü kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Obezite, yaralanmalar ve bazı hastalıklar, yoğun spor aktiviteleri eklemlerin zarar görmesine ve buna bağlı olarak ağrı oluşumuna yol açabilir.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Bu sonuca etkisi olduğu sanılan oleik asit, iltihaplanmayı kolaylaştıran maddelerin oluşumuna karşı savaşır. Araştırmacıların raporlarına göre, bol miktarda zeytinyağı ve pişmiş sebze yiyenlerin, romatizmal artrit geçirme riskleri azalabilmektedir. Yunanistan'da yapılan araştırmaya göre romatizmayı önlüyor.
D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Limon kabuğu ve zeytinyağı neye iyi gelir? Limon kabuğu kan damarlarını genişleterek rahatlatır ve iltihaba karşı savaşır. Bu sayede diz ve eklem ağrılarını yok eder. Limon kabuklarını kavonoza yerleştirin ve üzerini kaplayacak kadar sızma zeytin yağı dökün.
Eğer kol eklem ağrısının geçmesi isteniyorsa, vücudun ihtiyaç duyduğu şeyler ona verilmelidir. Kalsiyum ve magnezyum açısından zengin besinler tüketmek doğru bir karar olacaktır. Bu besinler arasından en çok bilinenleri de kırmızı et ürünleri, süt, muz, yumurta, nohut ve mercimektir.
Daha birçok faydası olan zeytinyağı ağrıları geçirmekte fazlasıyla etkilidir. ZEYTİNYAĞI VE TUZ KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR? Yapılan araştırmalar, bu kürü düzenli olarak 10 gün uyguladığınızda kıkırdak ve kas gelişimine büyük etkileri olduğunu söylemektedir.
Şişkinlikler ve eklem için kullanılan yeşil çay, kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Zencefil tüketimi, kireçlenme şişkinliklerinin dinmesini sağlamaktadır. Hem soğuk hem sıcak kompres yapmak, kireçlenmenin neden olduğu eklem ağrılarını kontrol altında tutmaktadır.
Eklem kireçlenmesi çok yaygın ve önemli bir sağlık sorunu olmasına karşın kesin tedavi edici bir yöntem henüz yoktur. Egzersiz, kilo verme, sağlıklı beslenme, fizik tedavi yöntemleri, enjeksiyonlar tedavide kullanılır. Eklem fonksiyonlarının bozulduğu ileri vakalarda ameliyat yapılabilir.
Eklem ağrısına ve inflamasyona etki eden bitkisel takviyeler arasında; Zerdeçal, şeytan pençesi, ısırgan otu, meyan kökü, ashwaganda, kedi pençesi, bromelain, arnica, kırmızı biber, söğüt kabuğu sayılabilir.
-Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişleri tüketin. -Çörek otu tüketmek, halsizliğin azalmasına yardımcı olur. -Çorba ve yemeklere bol miktarda soğan sarımsak koymaya özen gösterin. -Yeşil çay içerek vücudunuzdaki kırgınlığı büyük ölçüde azaltabilirsiniz.
Kas zedelenmesinden kaynaklı kas ağrılarında ağrı hissettiğiniz bölgeye soğuk masaj yapabilirsiniz. Buzla bacağınıza günde 3-4 defa masaj yaparsanız ağrılar dinebilir. Özellikle kantaron yağıyla bacaklara masaj yapmak ağrıları hafifletmeye yardımcı olur.
Başta Osteoporoz ve Raşitizm olmak üzere birçok hastalık, kemik ağrısına neden olabilir. Bu hastalıkların ortak semptomları arasında halsizlik ve yorgunluk da vardır. Bunun dışında fiziksel bir darbeye maruz kalmak ve D vitamini eksikliği de hem kemik hem de eklem ağrılarına neden olur.
GECELERİ UYUTMAYAN AĞRININ NEDENİ ARTRİT OLABİLİR
Artrit sürecinde eklemlerde inflamasyon oluşur ve geceleri artan ağrı, şişlik, kızarıklık ve hareket kısıtlılığı ile sabah tutukluğu gelişir. Yorgunluk ve halsizlik de sık karşılaşılan belirtilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri