Düzenli kullanımda cilt gözeneklerini de temizleyerek cildin temiz hava almasını sağlayan zeytinyağı, cilt nemleştiricisi olarak da kullanılabiliyor. Gözaltı şişliklerine de birebir olan zeytinyağı, bu şişliklerin geçmesine yardımcı olur.
Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir. Bir miktar zeytinyağını elinize alın ve hafifçe ısıttıktan sonra lekelerin üzerine sürün. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bir bez yardımıyla yüzünüzdeki yağı silin ancak yıkamayın. Yağ tüm gece cildinizde kalsın.
Günümüzde zeytinyağı; insanın günlük vitamin ve mineral ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşılamaktadır. Sadece bununla sınırlı kalmayıp, vücudun kendini yenilemesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi de vermektedir. Bunun için her sabah zeytinyağını doğrudan tüketmek, cilde birçok fayda sağlamaktadır.
Nemlendirici etki: Zeytinyağı, cildi derinlemesine nemlendirip kuruluğu giderebilir. Doğal yağ asitleri ve E vitamini içeriği sayesinde cildin nem bariyerini güçlendirir ve su kaybını önleyebilir. Bu da cildin yumuşak, pürüzsüz ve nemli kalmasını yardımcı olabilir.
Zeytinyağını elinize dökün ve ovuşturarak biraz ısıtın. Ardından yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Eğer çok yağlı bir cildiniz yoksa bunu sabah ve akşam uygulayabilirsiniz. Zeytinyağı, zengin E vitamini içeriği ile serbest radikallerle savaşır, yaşlılık belirtilerini geciktirir.
İlgili 44 soru bulundu
Zeytinyağında bulunan güçlü bir antioksidan olan E vitamini, cildin dolgun ve nemli kalmasına yardımcı olan yeni cilt hücrelerinin gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca, erken yaşlanma belirtilerini önlemek için cildi sıkılaştırabilir.
Zeytinyağının içeriğinde barındırdığı A ve E vitaminleri ise epidermisin sıkılığını güçlendirmeye katkı sağlar. Kolajen üretimini uyaran zeytin yağı, yüksek oleik asit konsantrasyonu ile de cilt hücresi yenilenmesini uyararak cilde esneklik ve doğal parlaklık verir aynı zamanda cildi sıkılaştırır.
Yüze zeytinyağı sürmek hem cildi güzelleştiriyor, hem de cilde ışıltılı bir görünüm kazandırıyor. Saçlar için de olmazsa olmazlar arasında yer alan zeytinyağı doğanın mucizeleri arasında gösteriliyor.
Cilde dair birçok olumlu etkisiyle gündeme gelen zeytinyağı ise güneşten korunmaya yardımcı olabilecek etkili bir bakım iksiri olarak görülüyor.
Zeytinyağı cildi beyazlatır mı sorusuna verilebilecek cevap: hayır, zeytinyağı cildi beyazlatmaz. ' Cilt yapınız genetik olarak buğday rengi ya da koyu tonda ise, zeytinyağının cildinizi beyazlatması mümkün değildir. Cilt renk tonu DNA'mızdaki genetik aktarımlarla ilgilidir.
Peygamberimiz (asm) bir sünneti de zeytinyağının saça sürülmesidir. Bu yağ saça sürüldüğü zaman saç bitlenmez mi?.. buyurduğu sahih hadis kitaplarımızda geçmektedir. Bazı kitaplarda: "Çünkü o hoş ve mübarektir... Çünkü onda yetmiş derde deva vardır, cüzzam da bunlardan biridir.
Zeytinyağı ve limon karışımı, cilt sağlığına da fayda sağlar. Zeytinyağı, cildi nemlendirir, besler ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi azaltır, akne ve sivilce problemlerini hafifletir. Limon ise cildin pH dengesini düzenler ve cilt tonunu dengelemeye yardımcı olur.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Zeytinyağının içindeki bileşenler gözdeki nem dengesini düzenlemeye yardımcı olabilmektedir. Sızma zeytinyağı parmaklara damlatılarak hafifçe masaj yaparak göz kapaklarına günde 1-2 kez uygulanabilir.
Cilt maskesi: Zeytinyağını cilt için kusursuz bir maske olarak da kullanabilirsiniz. 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı bal, yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı önceden temizlediğiniz cildinize direkt olarak uygulayın ve maskeyi 5-10 dakika kadar bekletin.
Zeytin Yağı;
Mümkünse soğuk sıkma natürel sızma zeytinyağlarını kirpik bakımınz için kullanabilirsiniz. Kapaklı küçük bir kaba 1 yemek kaşığı zeytinyağını aktarın ve her gece, yatmadan önce temizlenmiş kirpiklerinize ve kaşlarınıza kulak çubuğu yardımıyla ya da parmağınızla sürerek uygulayabilirsiniz.
Zeytinyağı peeling etkisi yaratır. Peeling sayesinde cilt ölü derilerden arınır ve böylelikle siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemleri en aza indirgenir. Zeytinyağının bir diğer faydası cilt lekelerini gidermesidir.
Zeytinyağı, diğer güneş losyonlarıyla karşılaştırıldığında bronzlaştırıcı etkisinin daha kısa zamanda etkili olduğu görülmektedir.
Özellikle saç, kaş ve kirpik köklerini güçlendirmede oldukça etkili olan zeytinyağı, içerisindeki E vitaminiyle bu alanda oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu vitamin kaynağı sayesinde zeytinyağı ile saç, kaş ve kirpik uzatmaktadır.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Zeytinyağı, antioksidan bileşenler ve özellikle 'skualen' adı verilen güçlü bir antioksidan içerir. Antioksidan bileşenler cilt hücrelerine zarar veren serbest radikallerin etkisini azaltarak kırışıklık, ince çizgiler gibi yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olabilir.
Kantaron bitkisinden elde edilen yağlar, hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Herhangi bir karışım hazırlanmasını gerektirmeden doğrudan cilt üzerine uygulanabilen kantaron yağı yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, kırışıklıkları önlemeye ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.
Eğer zeytinyağı kullanmayı tercih ederseniz, güneşlenme sırasında veya güneşe maruz kalma süresini kısa tutmak için tercih edilmemelidir. Ayrıca, güneşin en yoğun olduğu saatlerde güneşten korunmak ve uygun kıyafetler ve şapka kullanmak da önemlidir.
Aşırıya kaçmadan, haftada ya da 10 günde 1 olacak şekilde zeytinyağını saçınıza uygulayabilir 2 ila 4 saat arası beklettikten sonra güzelce durulayıp yıkayabilirsiniz. Saçınızı yıkarken zeytinyağından güzelce arındırdığınızdan emin olmalı ancak saçınızı fazla hırpalamadan, nazikçe yıkamaya da özen göstermelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri