Tencereye sırasıyla fasulye, soğan ve domatesi yerleştirip üzerine tuz ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Tekrar sırasıyla sebzeleri dizip üzerine sıcak su, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve kesme şekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakın.
Taze fasulye püf noktası
Yemeğinizi düdüklü tencerede pişirmeyecekseniz, pişme aşaması 45 dakikayı bulabilir. Taze fasülyeyi daha çabuk pişirmek için tuzunu ocağın altını kapatmaya yakın atın, çünkü ilk aşamada atılan tuz fasulyelerinizi sertleştirebilir.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış taze fasulyeleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
Salçalı Sarımsaklı Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? Salça ile zeytinyağı tavada kavrulur. Üzerine fasulye kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve sarımsak da konulur. Tuz ve şekeri de katılır.
Sert yesil fasulye nasıl yumuşar? Saatlerce pişiriyor ancak fasulyeniz hala sert kalıyorsa, çözümü hiç de zor değil. Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Sulu domates, kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle tadına tat kattık. Naneli cacıkla güzel, her dem yenir zeytinyağlı taze fasulye.
Yeşil fasulye düşük kalorili bir sebzedir. Kavurması ve yemeği ile diyet yemekleri listesinde yer alır. Diyet öğünlerinde lezzetli ve doyurucu yemek hazırlamak istediğinizde, taze fasulye pişirebilirsiniz. Taze fasulye şekeri yükseltir mi diye endişeniz olmasın taze fasulye kan şekerini dengeler.
Öncelikle fasülyeler hem uçlardan hem ortadan kesilir güzelce yıkanır. Tencereye yağ alınır soğan kavrulur. Üzerine salça eklenir 2 dk karıştırılır ve 3 domates ufak ufak doğranıp üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir böyle 10 dk pişirilir. Daha sonra fasülyeler eklenip tuz katılır.
İsteğe bağlı olarak fasulyenin kavrulması sırasında yemeğe 1 küp şeker ekleyebilirsiniz. Fasulye pişene dek eriyecek ve yemeğe lezzet katacaktır.
Kuru fasulyenin Kabuklanmaması için ne yapmak gerekir? Kuru Fasulyenin kabuklanmaması için bir kaynara çıkan fasulyeler süzgeçle alınır ve yağ soğanın içerisine konur. Fasulyeler alındıktan sonra suyu atılır.
Biraz karıştırlıır ve tuz, kimyon, karabiber eklenir ( istenilen miktarda ve istenilen baharatları koyabilirsiniz). 1 su bardağından biraz fazla sıcak su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve 20 dakika pişirilir.
Havuçlar da biraz kavrulunca, fasulyeleri ekleyin ve fasulyeler biraz sararana kadar ara ara karıştırarak pişirin. Fasulyeler sararınca, kabuğu soyulup minik küpler halinde doğranmış domatesi de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Kuru fasulyeye karbonat eklemek de çok sık kullanılan bir yöntem. Karbonat fasulyelerin daha çabuk yumuşamasını ve dolayısıyla yemeğinizin daha hızlı pişmesini sağlarken fasulyenin saldığı gazı da yok edebiliyor.
Salçayı ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi ekliyoruz, tuzunu ilave ediyoruz, en son fasulyeyi ilave edip karıştırıyoruz. Suyunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz fasulyenin tazeliğine göre 30-40 dk arası pişiyor, yanına bulgur pilavı üzerine sarımsaklı yoğurt ile süper oluyor.
Ayıklama işlemi sırasında üzerinde bir kir kalma ihtimaline karşı taze fasulyelerinizi yeniden güzelce yıkayın. Bu yıkama işleminin ardından ise fasulyelerinizi kağıt havlu ya da temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Suyu ekledikten sonra toz şeker, tuz ve limon suyunu da ekleyip pişirmeye bırakın. Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alıp dinlendirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Kuru fasulyeler yıkanıp akşamdan soğuk suda ıslatılır. Düdüklü tencereye tereyağı ve sıvıyağı konulur, küçük küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek biraz kavrulur biberler eklenir.
İnce ince yemeklik doğranan soğan, sıvı yağda kavrulur. 12 saat öncesinde ıslatılıp süzülmüş fasülyeler kavrulan soğana eklenir. 2-3 dakika kavrulan fasülyelere ufak doğranmış sucuklar eklenir. Salça da yeterince kavrulduğunda biberi ve tuzu eklenir.
Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Ocaktan almadan tuzu eklenir. Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
Zeytinyağı tencereye alınır doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilip kavrulur. Ardından taze fasulyede eklenip, şeker ve tuz eklenerek biraz daha kavrulur. Domates salçası ve domatesler eklenip bir iki karıştırılıp az su ilave edilip kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
Yağın üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Ardından tencereye fasulyeleri koyup, 2 dakika kadar ara ara karıştırarak, soğanlar ile birlikte pişirin. Daha sonra taze fasulyelerin üzerine damak tadınıza göre tuz, 2 adet kesme şeker ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip, 2-3 kere karıştırın.
Ya da kış için hazırlanmış domates pürelerini tercih edebilirsiniz. Domates yerine zeytinyağlı bir yemeğe asla salça koyulmamalıdır! Kimi zeytinyağlıya taze kimisine kuru soğan ilave edilir.
Yarısını pişirme esnasında, kalanını yemeğin altını kapattıktan sonra üzerine gezdirerek kullanın. Kapağını kapatıp bu şekilde soğutun.
Hata 4: Pişirirken şeker eklememek
Pişirirken şeker eklemediğiniz zeytinyağlılar ne yazık ki yavan bir yemeğe dönüşeceklerdir. Çok fazla değil, sadece 1 küp kesme şeker ya da yarım çay kaşığı toz şeker eklemeniz yeterli olacak. Ekleyeceğiniz şeker yemeğe güzel bir aroma katacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri