Salça ile zeytinyağı tavada kavrulur. Üzerine fasulye kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve sarımsak da konulur. Tuz ve şekeri de katılır. Üzerine gelinceye kadar su ilave edilir.
Üzerine soğanı doğrayıp etin üzerine ilave ediyoruz . Biraz soğan solduktan sonra üstüne yeşil fasulyeleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave ediyoruz . Sonra üstüne doğranmış domatesi biberi salçayı bir bardak da suyu ekleyip tuzunu karabiberini koyup kapağı kapatıyoruz. Yarım ateşte pişiriyoruz .
Ocağı yakıp bir tencerede sıvı yağ ve soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekleyip sivri biber ile birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Fasulyeleri ardından domatesleri atıp 1-2 dk özdeşmelerini bekliyoruz. Üzerine su ekleyip fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapalı pişiriyoruz.
İlgili 36 soru bulundu
sorusunun yanıtı genellikle 15 dakikadır. Yemeğinizi düdüklü tencerede pişirmeyecekseniz, pişme aşaması 45 dakikayı bulabilir.
Taze fasulye yemeği bol domates ile piştiğinden hem fasulye hem de domatesin suyu ilk etapta yeterli gelir. Bu nedenle ocağa konduğunda su eklemek gerekmez, pişmeye başladıkça su azalırsa kaynar su eklenebilir. Böylece daha kıvamında sonuçlar elde edebilirsiniz. Fasulyenin uç kısımları diken gibi sivri bir yapıdadır.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış taze fasulyeleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
Daha sonra, üstünü örtmeyecek, fasülyelerin biraz aşağısında kalacak kadar tavuk suyu, et suyu veya normal kaynamış suyunuzu ekleyin. Su çok olmasın çünkü domatesler de pişince su salacaklar. Tavuk veya et suyu kullanıyorsanız dolaptan çıkardığınız gibi koyabilirsiniz, ayrı bir tavada kaynatmanıza gerek yok.
Kavrulan fasulyeleri kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra bir iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu, baharatlarını (isteğe göre baharat kullanabilirsiniz) ekleyerek pişmeye bırakın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Yağın üzerine 1 adet orta boy ince ince doğranmış soğan ekleyip, 1 dakika kavurun. Ardından fasulyeleri ekleyip, 2-3 dakika kadar kavurun. Daha sonra taze fasulyelerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Damak tadınıza göre tuz ve 2-3 adet kesme şeker koyup, 1-2 kere karıştırın.
Tencereye sırasıyla fasulye, soğan ve domatesi yerleştirip üzerine tuz ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Tekrar sırasıyla sebzeleri dizip üzerine sıcak su, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve kesme şekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakın.
Ayrıca özel bir hamur işi olan bagel hazırlanırken hamur öncelikle karbonatlı kaynar suya batırıp daha sonra pişirirseniz karbonatlı hamur işinin yüzeyi parlak ve gevrek olacaktır. Nohut, fasulye gibi bakliyatları pişirmeden önce mutlaka ıslatırız.
Pişirirken şeker eklemediğiniz zeytinyağlılar ne yazık ki yavan bir yemeğe dönüşeceklerdir. Çok fazla değil, sadece 1 küp kesme şeker ya da yarım çay kaşığı toz şeker eklemeniz yeterli olacak. Ekleyeceğiniz şeker yemeğe güzel bir aroma katacaktır.
Yıkanmış kuru fasulyeleri derin kabınıza koyun ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su , 1-2 bardak soğuk süt ve 1 çay kaşığı şeker ekleyin. Fasulyeyi bu suyun içinde şişene kadar bekletin ( En az 12 saat)Ben geceden ıslatıyorum ertesi güne güzelce şişmiş oluyorlar.
Fasulyeler akşamdan ılık suda bekletilir, Bekleme suyu süzülüp haşlanacak tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı karbonat eklenerek kısık ateşte haşlanıp süzdürülür.
1. adım: Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp uç kısımlarını kesin. Taze fasulyeleri pişirmeye başlamadan önce onları güzelce ayıklamak gerekiyor ve bu işlem, özellikle çok fazla taze fasulye hazırlanacaksa biraz can sıkıcı olabiliyor.
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
Biraz karıştırlıır ve tuz, kimyon, karabiber eklenir ( istenilen miktarda ve istenilen baharatları koyabilirsiniz). 1 su bardağından biraz fazla sıcak su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve 20 dakika pişirilir. Afiyet olsunnn.
Zeytinyağı, tereyağ, soğan, biber, maydanoz birlikte kavrulur. Üzerine salça, domates, baharatlar eklenerek taze fasulye ile kavrulur ve kaynar suyla biraz maydanoz kaynatılır. Kaynayan su taze fasulyeye döküldükten sonra pişirip servis edebilirsiniz.
Bir kasede yoğurt, süzme yoğurt, dereotu, tuz ve kavrulmuş soğanları birleştirin. Hazırlanan yoğurtlu karışım üzerine iyice kızaran fasulyeleri koyun. En son cevizleri dövüp tavada çevirip fasulyenin üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.
Kuru baklagilleri, 4-8 saat kadar suda beklettikten sonra pişirmek, hep pişirme süresini kısaltıyor hem de gaz oluşumunu önlüyor. Suda bekletme yani ıslatma, baklagillerde bulunan demir ve çinko gibi minerallerin emilimini de azaltabilen tanin ve fitat gibi bileşiklerin miktarını da azaltıyor.
Çalı fasulye taneli değildir. Yumuşak ve uzun boyludur. Bölmeden de pişirilebilir. Zeytinyağlı fasulyenin olmazsa olmazıdır.
Bir tencerenin içerisine kaynar su alın ve fasulyeyi içine boşatın 25 dakika kaynatın. Ocağı kapatın ve fasulyenin üzerine 1 su bardağı soğuk su döküp kapağını kapatın. 1 saat bekletin. 1 saat sonra fasulyeyi süzün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri