Pişirirken şeker eklemediğiniz zeytinyağlılar ne yazık ki yavan bir yemeğe dönüşeceklerdir. Çok fazla değil, sadece 1 küp kesme şeker ya da yarım çay kaşığı toz şeker eklemeniz yeterli olacak. Ekleyeceğiniz şeker yemeğe güzel bir aroma katacaktır.
Salçalı yemeklere şeker konur mu? Ayrıca üzerine ekleyeceğiniz domates ve salçanın ekşisini dengelemeye yarar. Bu nedenle salça kullandığınız soğanlı yemekler içerisine bir miktar yaklaşık 1 çay kaşığı kadar şeker eklemenizi tavsiye ederiz.
Lezzetli zeytinyağlı yemekler yapmanın püf noktalarından bir diğeri de toz şeker kullanımıdır. Pişirme esnasında ekleceğiniz toz şeker, zeytinyağlı yemeklerde tat dengesini sağlar. Taze sarımsak kullanarak da yemeklerinizi çok daha leziz hale dönüştürebilirsiniz.
Yeşil fasulye düşük kalorili bir sebzedir. Kavurması ve yemeği ile diyet yemekleri listesinde yer alır. Diyet öğünlerinde lezzetli ve doyurucu yemek hazırlamak istediğinizde, taze fasulye pişirebilirsiniz. Taze fasulye şekeri yükseltir mi diye endişeniz olmasın taze fasulye kan şekerini dengeler.
Neden yemeğe şeker attığı anlaşıldı
“Yemeklere şeker atmak yemeğin asidini düşürüyor. Makarna, zeytinyağlı yemeklere, et yemeklerine ve çorbalara bir çay kaşığı kadar şeker atmak zararlı değil. Aksine yemekler için daha lezzet bir seçenek” diyen Mehmet şef, yaptığı açıklama ile aynı zamanda bir öneri de sundu.
İlgili 41 soru bulundu
Pişirirken şeker eklemediğiniz zeytinyağlılar ne yazık ki yavan bir yemeğe dönüşeceklerdir. Çok fazla değil, sadece 1 küp kesme şeker ya da yarım çay kaşığı toz şeker eklemeniz yeterli olacak. Ekleyeceğiniz şeker yemeğe güzel bir aroma katacaktır.
Şeker. Size demedim yahu, pişirme esnasında eklediğiniz toz şeker zeytinyağlı yemeklerde tat dengesini sağlar.
600 gram doğranmış taze fasulyeyi de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Doğradığın kuru soğan ile sarımsakları hafif bir renk alana dek kavur. Doğranmış taze fasulyeleri ekle kavurma işlemini sürdür. Son olarak rendelenmiş domates, toz şeker ve tuzu ekle. Az miktarda sıcak su ilavesiyle kapağını kapattığın tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişir.
Ya da kış için hazırlanmış domates pürelerini tercih edebilirsiniz. Domates yerine zeytinyağlı bir yemeğe asla salça koyulmamalıdır! Kimi zeytinyağlıya taze kimisine kuru soğan ilave edilir.
Zeytinyağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde oksidanların olumsuz etkilerini büyük ölçüde azaltır. Zeytinyağı ayrıca, kan şekerinin kontrol edilmesine de katkıda bulunur. Sonuç olarak, zeytinyağı, şeker hastaları için son derece uygun bir yağdır.
Zeytinyağının içindeki tortunun altına çökmesi ve daha parlak renkli olması için zeytinyağı kabına bir tutam tuz atılır.
Zeytinyağına tuz atılmasının birçok nedeni olabilir. Birincisi, tuz, zeytinyağının tadını daha da yoğunlaştırır ve lezzetini arttırır. İkincisi, tuz, zeytinyağının çeşitli yiyeceklerde kullanımını kolaylaştırır ve lezzetini dengeler. Örneğin, zeytinyağı ile pişirilen yemeklerin tadını dengeler ve lezzetini arttırır.
Salçanın küflenmemesi için streç filmleri de devreye sokabilirsiniz. Salçayı kahvaltıdan akşam yemeğine her an kullanıyor ve bu yüzden ağzı açık kaplarda buzdolabına koyuyorsanız tıpkı burada olduğu gibi üzerini bir streç filmle kapatarak kurumasının, küflenmesinin ve ekşimesinin önüne geçebilirsiniz.
Kısık ateşte pişen yemekler daha lezzetli olur. Bunun sebebi; sebzelerin içten dışa doğru kendi içindeki suyu ile pişmesidir. Yüksek ateşte pişen yemekler ise dıştan içe doğru piştiği için su ilave etmek zorunda kalırsınız. Oysa; kendi suyu ile pişen yemekler her zaman daha leziz sonuçlar verir.
Yapılan son araştırmalar yemeğe yeşil salata, sebze çorbası gibi lifli gıdalar alarak başlandığında doyma hissinin çabuk gerçekleştiği ve şeker isteğinizin ortadan kalktığını gösteriyor ve bir sonraki yemekten daha az yiyeceğiniz için 200 kaloriden kurtulursunuz.
İsteğe bağlı olarak fasulyenin kavrulması sırasında yemeğe 1 küp şeker ekleyebilirsiniz. Fasulye pişene dek eriyecek ve yemeğe lezzet katacaktır.
Kuru fasulyeye karbonat eklemek de çok sık kullanılan bir yöntem. Karbonat fasulyelerin daha çabuk yumuşamasını ve dolayısıyla yemeğinizin daha hızlı pişmesini sağlarken fasulyenin saldığı gazı da yok edebiliyor.
ISLAMAYI UNUTTUĞUNUZ FASULYEYİ KURTARACAK YÖNTEM
Kaynattıktan sonra 1 bardak soğuk su veya buz ilave edelim. Ocağınızı kapatın ve 1 saat bekleyin. Suyunu süzerek yemeğinizi pişirmeye başlayabilirsiniz.
Şeker hastaları için önemli besin maddesi olan taze fasulyeyi tüketmek, kişinin kan şekerini yükseltmez. Aksine taze fasulye yenildiğinde kişinin şekerini dengede tutmada önemli bir rol üstlenir. Bu yüzden taze fasulyenin tüketimi, beslenme ve diyet uzmanları tarafından da önerilir.
Tencereye sırasıyla fasulye, soğan ve domatesi yerleştirip üzerine tuz ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Tekrar sırasıyla sebzeleri dizip üzerine sıcak su, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve kesme şekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakın.
Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın. Fasulyeleri soğuk su içinde soğuyana kadar bekletin. Bu şoklama yöntemi ile fasulyelerin rengi canlı kalacaktır.
Havucun yapısında bulunan şeker, acılı yemekleri yemeye uygun hale getirecek. Bilmeden eklediğiniz acı baharatlardan dolayı tadı bozulan yemeklere, dilim dilim havuç ekleyebilirsiniz. Et yemekleri, çorbalar, sulu yemekler bu yöntem için uygundur. Havuç dilimleri, şekerli yapısı sayesinde acı tadı yok edecektir.
Zeytinyağlı taze fasulye aslen bir yaz yemeğidir. Bu nedenle domatesin de en güzelini, lezzetlisini bulabileceğimiz yaz mevsiminde bu yemeğe salça koymaya gerek yoktur.
Sızma zeytinyağını soğuk yemeklerin hazırlanma aşamasında kullanabileceğiniz gibi piştikten sonra sıcak bir yemeğin üzerine de ekleyebilirsiniz. Böylece soğuk lezzetlerin tadını mükemmelleştirir ve sıcak yemeklere son bir gurme dokunuşu yapmış olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri