Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
1. ZIP ve RAR arşivleri. Siber suçlular, kötü amaçlı yazılımları arşivlere gizlemeye bayılır. Örneğin, GandCrab fidye yazılımını yaymak için Sevgililer Günü arifesinde Seni_Seviyorum0891(numaralar değişebilir) başlıklı ZIP dosyaları kullanılmıştı.
Yan tarafında dosyanın şifresi falan yazıyordu hatta. Kısa cevap: Evet, RAR dosyasından virüs bulaşabilir. RAR dosyaları, sıkıştırılmış dosyalardır. Bu, birden çok dosyayı tek bir dosyada birleştirmek için kullanılabilir.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz.
İlgili 18 soru bulundu
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.
Site Kimliği düğmesi adres çubuğunda, web adresinin solunda yer alır. Genelde, güvenli bir web sitesini görüntülerken Site Kimliği düğmesi yeşil bir asma kilit olacaktır. Bununla birlikte, bazı nadir durumlarda sarı uyarı üçgenli bir asma kilit veya kırık bir asma kilit (kırmızı çapraz çizgili asma kilit) olabilir.
VPN kullansanız bile aşağıdaki risklere maruz kalabilirsiniz: Truva atı virüsü Botlar. Zararlı yazılımlar.
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
ISO dosyasında taşıma amaçlı kullanıyorsanız virüsle karşılaşmazsınız.
PDF dosyaları doğrudan virüs içermemekle birlikte zararlı bir yazılım içeren dosyaların linkini barındırabilir. Eğer telefonda, PDF açan uygulamada bir güvenlik açığı varsa o zaman PDF dosyası açıldığında otomatik olarak zararlı yazılım telefona indirilebilir.
Reddit'in kaynağından çekilen videodan virüs bulaşamaz.
ZIP dosyasından virüs bulaşmaz, ZIP dosyasından virüs bulaşması için ZIP dosyasını açtığınız programda artık ne kullanıyorsanız (WinRAR, 7ZIP vs) o programda bir açık olması lazım. Şu an olarak halka açık bildiğim bir zafiyet yok güncel sürümlerde. Ayrıca bir virüs çalıştırılmadan bulaşmaz.
RAR neden daha iyi? RAR'ın daha iyi olmasının ana nedeni, sahip olduğu sıkıştırma oranı. Dolayısıyla RAR dosyaları genellikle ZIP dosyalarından daha küçük olmaktadır. RAR'ın sunduğu "katı arşiv" özelliği ise birbirine benzer çok sayıda dosyayı tek bir dosya gibi sıkıştırma imkanı sunuyor.
Sıkıştırılmış (sıkıştırılmış) dosyalar daha az depolama alanı kaplar ve sıkıştırılmamış dosyalardan daha hızlı bir şekilde diğer bilgisayarlara aktarılabilir. Windows'da sıkıştırılmış dosya ve klasörlerle, sıkıştırılmamış dosya ve klasörlerle aynı şekilde çalışırsınız.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
VPN yasal mı? Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Google Şeffaflık Raporu web sitesinde Site Durumu sekmesine tıklayın ve “Site durumunu kontrol edin” kısmına ilgili URL'yi yazın. “Güvenli olmayan herhangi bir içerik bulunmadı” yazısını görürseniz gerçek bir web sitesinde olduğunuzdan emin olabilirsiniz.
Web sitesi güvenilir ise adres çubuğunda kilit işareti ve “https” etiketi bulunmalıdır. Sadece “https” olması o sitenin güvenli olduğu anlamına gelmez. Bunun için diğer detaylara da bakılmalıdır. Google kullanıcıların güvenli bir siteye girmedikleri anda uyarı verir.
Bir web sitesi SSL sertifikası kullanıyorsa, kullanıcılar tarayıcılarında, adres çubuğunda bir kilit simgesi veya "https://" ön ekini görebilirler. Bu, site üzerindeki verilerin şifreli olduğunu ve güvenli bir şekilde iletilmekte olduğunu gösterir.
1. Conficker. Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda.
Sanal makinenin dış ortamla bağlantısı yoksa bir sorun olmaz. mesela network bağlantısı olmayan bir sanal makineye tüm virüs temizleme tool larını atıp virüsü orada serbest bırakıp temizlemekle uğraşabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri