"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tamamen faizsiz olarak ayda 2.083 TL taksitle 72 ay vadeli 150.000 TL kredi desteği sağlanacağını duyurdu. Kredi başvurularının kamu bankalarına yapılacağını belirten Erdoğan, 18 yaşını doldurmuş herkesin bu destekten faydalanabileceğini ifade etti.
Aile ve Gençlik Bankası'nın doğalgaz gelirleri dahil çeşitli kamu gelirleriyle finanse edileceği söylenmişti. Yeni evlenenlere bu banka aracılığıyla iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceği açıklanmıştı.
Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır. Şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır.
İhtiyaç kredisinden aylık hane halkı geliri 5 bin lira ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensupları ve diğer bireyler yararlanacak.
İlgili 40 soru bulundu
Bankalar özellikle maaş müşterilerine veya emekli maaşını kendilerinden alan kişilere kredi verme konusunda daha esnektir. Encazip analizine göre Eylül 2023 döneminde en kolay kredi veren banka ON (Burgan Bank) olmuştur.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Ancak bir genelleme yaparsak, bankaların çoğunluğunda uygulanan formül, “aylık net gelir /2”dir. Bu formül ile kişinin ödeyebileceği en yüksek kredi taksit tutarı hesaplanıyor. Örneğin en düşük asgari ücret ile maaş alan ve kredi borcu olmayan bir kişi, 11.402 TL/2 = 5.701 TL aylık kredi taksiti ödeyebilir.
Ocak 2023 itibarıyla en düşük emekli maaşının 5.500 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda en düşük emekli aylığına sahip biri, aylık taksiti 2.750 TL'yi geçmeyecek şekilde kredi çekebilir. Emekli maaşına ve ek gelirlere bağlı olarak çekilebilecek kredi tutarı da artar.
Devlet kurumları ile çeşitli vakıfların iş kurmak isteyen ev hanımlarını desteklemesi dışında, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK'ya) kayıtlı olarak çalışılmadığı sürece birkaç istisnai durumun haricinde ev hanımlarının bankalardan kredi kullanma şansı yok.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayında yaptığı açıklamada, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz aile kredisi vereceklerini söylemişti.
Konut kredisi şartlarını karşılayan yani krediyi ödeyebileceklerini belgeleyebilen, üzerine kayıtlı bir mülk ya da taşıt olan ya da kefil gösterebilen ev hanımları kolaylıkla kredi kullanabilir.
Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
- Emekli vatandaşlar maaş müşterisi oldukları bankada gerekli bilgileri yer aldığından gelir belgesi sunmadan kredi çekebilme imkânına sahipler. - Sigortasız çalışan ve çalışmayan kişiler, bazı durumlarda memur veya esnaf tanıdıklarından birini kefil göstererek gelir belgesi olmadan kredi çekebilirler.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Aynı Anda 3 Kredi Çekilebilir mi? Aynı anda kredi çekilebilecek banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır yoktur. Hem kredi notunuzun hem de gelirinizin yüksek olması hâlinde aynı anda 3 ya da daha fazla bankadan kredi çekebilirsiniz. Söz konusu bankalara aynı gün içinde başvuru yapmanız da mümkündür.
Bankalar dışında kredi veren kurumlardan biri varlık yönetim şirketleridir. Ödeme kuruluşları da tüketicilere kredi verir. Kredi veren kuruluşlar arasında; Koç Finans Hizmetleri, Volkswagen, Koç Fiat Kredi vardır. Mercedes Benz Finansman, EVKUR üzerinden de kredi alınabilir.
Özel bankalar ise neredeyse hiç ticari kredi vermiyor. Bazı bankalar ticari kredileri tamamen kapatırken bazıları yüzde 60-70 yıllık faiz oranıyla çok düşük miktarlarda kredileri onaylıyorlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. İşte ayrıntılar.
120 ay vadeli 150.000 TL Konut Kredisi çekmek istediğinizde, mevcut aylık en düşük faiz oranı olan 2,59 ile, aylık taksit ödemesi 4.427 TL, banka tahsis ücreti 750 TL, yıllık maliyet oranı ise % 40,37 olacaktır. 120 ayın sonunda ödeyeceğiniz toplam ödeme tutarı ise 531.979 TL olacaktır.
Kredi tutarı 100.000 TL üzerinde olan krediler için vade 12 ay ile, 50.000 TL – 100.000 TL'ye kadar (100.000 TL dahil) olan krediler için vade 24 ay ile sınırlı olup 50.000 TL ve altındaki kredilerde azami 36 ay olarak uygulanmaktadır.
Kredi çekebilmek için en az 3 aydır sigortalı bir işte çalışıyor olma şartı bulunur. 3 ay şartı sebebiyle 4 ay sigortalı çalışan birisinin de kredi başvurusunun onaylanması mümkündür. 4 aydır sigortalı olarak çalışan ve sigorta primleri düzenli ödenen birisi taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekebilir.
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi veren kamu bankaları arasında yer alır. Devlet destekli ihtiyaç kredisi şeklinde bir kredi bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri