Vadesiz Altın Mevduatı Birikimleriniz altın fiyatlarına duyarlı olan vadesiz TL veya USD hesabınızda gram bazında değerlendirilecektir. Masraf ve komisyon alınmamaktadır. TL hesaplarınızda 7/24, USD hesaplarınızda ise 09:00-18:00 saatleri arasında alım / satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Vadesiz Altın Mevduat Hesabı ile 1 gramdan az olmamak kaydıyla, gelir vergisi ya da herhangi bir masraf ödemeden altın alım / satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu hesaplar için alım satımı yapılan altınlar, 1000/1000 saflıktadır.
Bankalar altın hesabından ne kadar kesinti yapıyor? Altın hesabından transfer işlem ücreti dışında herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.
Gram altın işlemlerinde saklama komisyonu alınırken Vadesiz Altın Mevduatı hesaplarında saklama komisyonu alınmamaktadır.
Çalınma ve kaybolma riski olmadan tasarruflarınızı altın olarak değerlendirirken, altın olarak faiz getirisi elde etme imkânı sağlar. Tasarruf Mevduatı Sigortası kapsamındadır. Faiz tutarı üzerinden %15 oranında stopaj (MSİGV) kesintisine tabidir.
İlgili 33 soru bulundu
Altın hesabı para kazandırır mı? Evet, tüm yatırım araçlarında olduğu gibi altın hesabı ile de güzel kazançlar elde edilebilir. Vadesiz altın hesabı ile gram bazında ufak yatırımlar yapabilmek mümkündür.
Altın mevduat hesaplarından elde edilen faiz geliri tüm vadeler için %15 stopaja tabidir.
Bankalardaki vadesiz hesaplardan altın ve diğer kıymetli maden alımı kambiyo vergisi kapsamına alındı. Buna göre fiziki teslimat olmaksızın yapılan kıymetli maden satım işlemlerinden, döviz alım satımında uygulandığı gibi binde 2 oranına kambiyo muamele vergisi alınacak.
Altın hesabı sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde alım-satım yapılabilir. Aynı zamanda güvenli bir yatırım aracıdır. Dalgalanmalardan diğer yatırım araçlarına kıyasla daha az etkilenir.
Kredi kartı ile altın alırken ödenen komisyon oranı, bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Genellikle, bankalar %2 ila %5 arasında bir komisyon oranı uygular. Örneğin, kredi kartı ile 1000 TL'lik bir altın alışverişi yapılırsa, 1020 TL ila 1050 TL arasında bir ödeme yapılması gerekir.
Vatandaşların altın hesabı açabileceği bankalar arasında Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Vakıfbank, Akbank, Kuveyt Türk, Halkbank, QNB Finansbank ve Yapı Kredi Bankası gibi bankalar bulunuyor.
Masraf ve komisyon alınmamaktadır.
Kurumumuzda Hesap İşletim ücreti uygulaması bulunmamaktadır. Şirketimizde hesabı olan ve hesap özetlerini iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilmesini talep eden müşterilerimizden postalama masrafı olarak aylık 50 TL + BSMV alınmaktadır.
Özellikle yüksek meblağlarda ve uzun vadelerde yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, vadeli altın hesabı seçeneğinden yararlanabilirler. Vadesiz altın hesabında herhangi bir faiz getirisi bulunmazken, vadeli altın hesabı sahipleri gram altın oranından faiz geliri kazanabilirler.
Söz konusu hesaplar için alım satımı yapılan altınlar, 1000/1000 saflıktadır. İlan edilen fiyatlar da 1000/1000 saflıktaki altın fiyatlarını ifade etmektedir. Hesap açılışı ve gerçekleştirilecek işlemlerde hesaba fiziki altın olarak teslimat yapılmamaktadır. Yine aynı şekilde fiziki altın olarak ödeme yapılmamaktadır.
Özellikle hangi bankaların altın faiz oranı fazla sorusunun cevabı olarak, Odeabank, Burgan Bank ve İNG bank altın hesapları ilk sıralarda.
Yapılan düzenleme ile işlem tutarı üzerinden %1 olarak belirlendi. Bu kapsamda artık yapılacak bu işlemlerde %1 vergi alınacak. Döviz ve altın alımlarında 1 EKİM 2020 tarihinden itibaren vergilerin düşürülmesi ile binde 2 üzerinden vergi alınacaktır.
Altın sertifikalarından elde edeceğim kazançlardan vergi/stopaj alınacak mı? Hayır, kazançlardan herhangi bir vergi ya da stopaj alınmayacaktır. Darphane sertifikalarından elde edilecek kazançlara uygulanacak tevkifat (stopaj) oranı 0%'dır. Yani stopaj yoktur.
Bu şekildeki bir işlemde fıkhen sakınca yoktur. Elden alındığında “fiili kabz”, hesaba kayıt şeklinde teslim alındığında ise “hükmi kabz” gerçekleşmiş olur. Altın kişinin hesabına kaydedilmek şartıyla, talep edildiğinde bir veya iki gün gibi bir süre içerisinde teslimi fıkhen mahzur taşımaz.
Eğer Türkiye'da senede 1,000,000 TL kazanıyorsanız, toplam verginiz 411,016 TL olacaktır. Yani, net maaşınız yıllık 588,984 TL, aylık 49,082 TL olacaktır. Ortalama vergi oranınız 41.1% ve marjinal vergi oranınız 41.8% olacaktır.
Vadeli hesaplarda vade sonunda kazandığınız faiz tutarı üzerinden %15 oranında stopaj kesintisi yapılır. Vadesiz hesaplardan ise stopaj vergisi alınmaz.
Mevduat hesabınızda bulunan paranıza faiz işlediğinde belirli bir kazanç elde edersiniz. Bu kazancı size aktaran banka, ödediği miktar üzerinden Gelir Vergisi stopajı keser.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri