Bir kez daha tekrar edelim, telefon ekranında parmak izi kalmaması için mutlaka ama mutlaka Lysol ürünlerini tavsiye ediyoruz. Bunun haricinde telefon ekranı yalnızca mikrofiber bez ile silinir, bunun haricinde ıslak mendil veya düz mendil gibi ürünleri sakın kullanmayın.
Mikrofiber bezler telefon ekranına çizik yapmayacağı gibi, ekrandaki kılcal tozları da temizlemenize yardımcı olacaktır. Saf su veyahut teknoloji marketlerde satılan ekran temizleme kitleri içindeki ekran temizleme spreyini mikrofiber beze hafifçe sıkın ya da püskürtün.
“Ekranda mor leke sorunu nasıl geçer?” sorusu ile sık sık karşılaşıyoruz. “Mor leke” olarak adlandırılan sıvı kristal sızıntısı, koruyucu camın altındaki LCD hasar gördüğünde meydana gelir. Problem sıklıkla cihaz yere düştüğünde veya kuvvetli bir baskıya maruz kaldığında oluşuyor.
Ekranda mürekkep dağılması zamanında müdahele edilmezse tüm ekranınızı kullanılmaz hale getirebilir. Ekranda mürekkep lekesi görüyorsanız bunun yalnızca tek bir çözümü vardır: LCD değişimi. Hasar alan LCD ekranı yenisiyle değiştirilmeli ve bu yapılırken yalnızca orijinal ekranlar kullanılmalıdır.
Günlük olarak telefonların ekran ve kamera bölümlerini mikrofiber bez yardımıyla temizlemek parmak izi oluşumunu engellemek için idealdir.
İlgili 43 soru bulundu
Doğrudan sıvı teması telefonun bozulmasına yol açıyor. Peki telefon temizliği nasıl yapılmalı. Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli.
Cep telefonlarının ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanımı pek tavsiye edilmiyor. Nedeni ise ıslak mendillerin bir bölümü kimyasal madde içermektedir.
Mürekkep rengi (koyu mavi, mor, siyah) tarzında oluşan lekelenmeler zamanla tüm ekrana yayılır. Tabii ki ilgili alanlarda görüntü olmaz ve dokunmatik alan çalışmaz.
Mürekkep lekesinin çıkarılması için uygulanması gereken öncelikli yöntem, asetonla lekenin çıkarılmasıdır. Asetonla leke çıkarılırken cildin tahriş olması gibi bir durum da söz konusu değildir. Asetonu pamuk üzerine döküp lekeli olan bölgeyi nazikçe silebilirsiniz. Mürekkep kolay bir şekilde cildinizden çıkacaktır.
Eğer kalem kullanırken farkında olmadan elinize mürekkep akmışsa eldeki mürekkep lekesi nasıl çıkar sorusuna basit bir cevabımız var: limon! Birkaç damla limon ya da elinizi ovalayacağınız bir parça limon kabuğuyla kolayca lekeden kurtulabilirsiniz.
Bir ekran bozulduğunda veya hasar gördüğünde, ekranda boyutu zamanla büyüyen çizgiler, desenler veya siyah lekeler görebilirsiniz. Hasar ciddiyse ekran tamamen siyah olabilir. Ekran çatlak değilse veya gözle görülür şekilde hasar görmemişse en grafik sürücüsüne sahip olduğunuzdan emin olun.
Telefon ekranında morluk oluşmuşsa bunun Biricik hal çaresi ekran değişimidir. Kara, mor veya koyu mavi şeklinde ki bu renkler zamanla bütün ekranı kaplayarak telefonlarda ki görüntüyü kaybeder ve dokunmatiğin çalışmasına Mani olur.
Sarı renk rakamların telefonunuzda görülmesinin nedeni cihazınızın 'recovery' (kurtarma) moduna girmiş olmasıdır. Recovery(kurtarma) modu ses tuşları ve açma kapama tuşlarına aynı anda basıldığında açılmaktadır.
Normalde yüzeyleri temizlemek için kullanılan alkol oranı 65 derecenin üzerinde olan temizleyicilerin virüsü etkisiz hale getirdiği biliniyor. Öte yandan virüsü öldürebilecek güçte çözeltiler, telefonun ekranına zarar vererek parmak izi algılama özelliklerini zayıflatabilme riski barındırıyor.
Lekelerden ve pisliklerden kurtulmak için telefonunuzun dışını temiz bir mikrofiber bezle nazikçe silin. Mikrofiber bez kullanmak çok önemli. Özellikle telefon ekranında parmak izi kalmaması için ve yağlardan kurtulmak için mikrofiber bez kullanıyoruz.
Eşit miktarda su ve sirkeyi birbirine karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız mikrofiber bezi iyice sıkın ve kapalı olan televizyon ekranını dairesel hareketlerle nazikçe silmeye başlayın. Son olarak kuruduktan sona iz kalmaması için bir başka mikrofiber bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Lekeli bölgeyi mavi sabun ile ovalayarak silin. İkinci yöntem olarak, lekeli bölgeyi limon kolonyası ve pamukla silebilirsiniz. Lekeli bölgeye vazelin sürün ardından asetonla ovalayarak lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Daha doğal bir yöntem arıyorsanız, yarım bardak süt ve yarım bardak sirkeyi karıştırın.
Kurumuş mürekkep lekesinin çıkarmak için lekenin üzerine bir miktar sıvı deterjan dökün ve parmağınızla deterjanı yayıp bir peçeteyle lekeyi temizlenmeye çalışın. Ardından kıyafeti çamaşır makinesinde yıkayın.
Evlerde bulunan metil alkole örnek olarak kolonya verilebilir. Kolonya ellerdeki lekenin üzerine direkt olarak dökülür. Ayrıca kolonyalı bir mendil ile mürekkep lekesini silinebilir.
300 TL - 2850 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Ekran Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Ekran Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor. Ayrıca hiçbir temizleyici özelliği de bulunmuyor.
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri