Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Bankaların verdiği dekontu sorgulamak için o bankaya ait olan hesabınıza giriş yapmanız gerekir. İnternet bankacılığı şifreniz ile hesabınıza girdikten sonra son işlemler menüsünden dekontu görebilirsiniz. Yaptığınız işleme tıkladıktan sonra dekontu görüntüle seçeneği çıkacaktır. Bu sayede dekontunuza ulaşabilirsiniz.
Kısaca e-Dekontun muhatabına elektronik ortamda (e-posta, SMS, ftp, web uygulaması ve benzeri yöntemler) iletilmesi veya e-Dekont çıktısının banka görevlisince kaşe tatbiki veya ıslak imzalanması ya da noter onaylı preprinted hazır imza kullanılması suretiyle teslimi gerekmektedir.
Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.
IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) nedir? IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesap numaralarının yerine kullanılacak olan ve para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan uluslararası banka hesap numarasıdır.
İlgili 27 soru bulundu
IBAN'ı hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, çağrı merkezinden veya bankanın internet sitesindeki hesaplama araçları aracılığıyla temin edebilirsiniz. IBAN, bir müşteriye ait hesap numarasını tanımlar. Dolayısıyla, müşterinin para transferine konu olan her hesabı için bir IBAN'ı vardır.
Örneğin banka havalesi yöntemi ile mobil bankacılıktan veya internet bankacılığından bir satıcıya ödeme işlemi gerçekleştirdiğiniz zaman işlemin sonrasında karşımıza direkt olarak bir dekont beliriyor olacaktır. Bu dekont elektronik ortamlarda hazırlanmış olduğu için konuya örnek teşkil ediyor olacaktır.
Banka hesabından fatura, alışveriş, para transferleri gibi ödeme işlemleri yapıldıktan sonra müşteriye verilen fişe "Dekont" denir.
İhtiyacınız olduğunda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan veya 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'nden, yaptığınız işlemlerin imzalı dekontlarını şubenize uğrayarak alabilirsiniz.
Banka dekontunun Yargıtay'ın yerleşik içtihatı gereği bir ödeme aracı olduğunu ve borcun ödendiğine dair yasal karine teşkil ettiğini daha önce belirtilmişti. Dolayısıyla havale eden bunun bir borç ödemesi sebebiyle yapılmadığını ispatla mükellef olacaktır.
Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
E-dekont, Gelir İdaresi Başkanlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışma sonucunda fiziki dekontların, yasal geçerliliği olacak şekilde elektronik ortama taşınmasıdır. Bütün fiziki ve dijital dekontların ismi e-dekont olarak değiştirilmiştir.
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
İlk fark bankada yatar. Havale işlemleri tek bir banka üzerinden yapılır ancak EFT işlemleri farklı bankalar arasında yapılır. Bu nedenle havale, EFT'ye göre genelde daha kısa sürede gerçekleşir.
Banka dekontu
Marka Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir banka dekont aslı.
Genellikle bankalar tarafından kullanılan ve işletmelerin cari hesaplarındaki değişiklikleri bildiren belgelerdir.
Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır.
Bu gibi dekontlarda esas aldığımız tarih, “hesaptan aktarılan ödeme (ya da 'hesaptan çekildiği tarih')” yazan tarihtir.
TCMB, 10 Ekim 2008 tarihinde “Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ” yayınlayarak 2009 yılından itibaren hesap cüzdanları, hesap özetleri, dekont, sözleşme, çek ve belgelerde IBAN gösterilmesini zorunlu hale getirdi.
Hesap Numarası Nerede Yazar? Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur.
Havale yapan kişi aslında karşı tarafa olan borcunu ödemektedir ve ödediği borca karşılık dekont almaktadır. Dekontta, maalesef Türk Borçlar Kanunu 103. maddesinde sayılan makbuzdur değildir, çünkü dekont alacaklıdan değil Bankadan alınan bir belgedir.
Bankada Yapılan Havale ve EFT İşlemlerinde Açıklama Yazılmazsa Karşı Tarafa Olan Borcun Ödendiği Anlamına Gelir.
Yargıtay, eft havale ile açıklamasız gönderilen paranın borç değil, borcun geri ödemesi için yapıldığını kabul etmektedir.
Bilindiği üzere bir başkasına internet bankacılığı yoluyla para gönderirken paranın ne amaçla gönderildiğini belirtmek adına açıklama kısmı yer alır. Bu kısma diyelim ki kira borcumuzu yolluyorsak 'Kira' şeklinde açıklama yazılır. Bu açıklama ileride çıkacak uyuşmazlığa delil niteliği de taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri