ATM'den nasıl kartsız para çekme işlemi yapabilirim? ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır. Daha sonra ATM ekranında görülen QR kod telefonun kamerasına okutularak para çekme işlemi tamamlanır.
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
İlgili 33 soru bulundu
ATM'den nasıl kartsız para çekme işlemi yapabilirim? ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
QR kod ile para çekmek için öncelikle paranın çekileceği hesap ve çekilecek para miktarı seçilir. Ardından ATM klavyesinde yer alan 8 ya da giriş tuşuna basılır ve bankanın mobil uygulamasında açılan kameraya ATM ekranında beliren QR kod yaklaştırılır ve okutulur.
Ayrıca ortak QR sayesinde ATM'den para çekme ve yatırma işlemlerinin tüm banka ATM'lerinden yapılması mümkün. Garanti BBVA Mobil ile başka banka ATM'lerinde yer alan QR kodu okutarak temassız ve saniyeler içerisinde işlem yapabilirsiniz.
QR ile Ödeme yapmak için; QR ile ödeme yapacağınızı görevliye iletin. Bankkart Mobil'de "Ödemeler" menüsündeki Ödeme'yi seçin ve POS ekranındaki barkodu Bankkart Mobil'deki ödeme ekranına okutun. Ödemede kullanacağınız kartı Bankkart Mobil'den seçin ve onay vererek ödemeyi tamamlayın.
ATM'den para çekme ve yatırma
Para çekme ve yatırma işlemleri, kartlı ve kartsız olarak yapılabilir. Eğer kartsız işlem yapılacak ise T.C. kimlik numarası, kart numarası, kart şifresi, cep telefon numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyulabilir.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
➔Kamu Bankaları arasında yapılan anlaşma gereğince, Müşterilerimizin Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, PTT ve Emlak Katılım Bankası ATM'lerinden yapacakları, yukarıda yer alan işlemlerden ücret alınmamaktadır.
Son dakika haberi! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım müşterileri, bu bankaların tüm ATM'lerini işlem limitleri dahilinde hiçbir ücret ödemeden kullanabilecek.
Ödeme anında kasiyere temassız ödeme yapmak istediğinizi belirterek, POS cihazının uygun olması durumunda kartınızı POS cihazına yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.
Ziraat Katılım Cepten POS, Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızın NFC özelliğini kullanarak harici herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymaksızın temassız ödemeleri kabul edebilmenizi sağlayan ödeme çözümüdür. Akıllı telefonlarınızı POS cihazına dönüştürerek iş yeri dışında da ödeme alabilmenizi sağlar.
İsterseniz, Katılım Mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra menüde yer alan QR İşlemleri adımından ödeme yapabilirsiniz. Menüden "QR İşlemleri" adımını tıklayınız. Aşağıdaki QR kod listesinden, bağış yapmak istediğiniz QR kodunu okutunuz.
Mobil Bankacılıktan “Tüm İşlemler” menüsü altından “QR İşlemleri” ve ardından “QR Ödeme” seçilir. POS üzerinde oluşan QR Kod telefon kamerası aracılığı ile okutulur. İşlem bilgileri ekrana gelir ve onay tuşu basılarak işlem tamamlanır. QR Ödeme hem Android hem de IOS işletim sistemli Akıllı telefonlarda kullanılabilir.
Emniyet. Güvenlik, ödeme anında ana konudur. Bu QR kodu yöntemiyle, tüm ödeme sisteminiz güvende ve korunur. Satıcının makinesine, dolandırıcılık riskini azaltan bir PIN girmeye gerek yoktur (YouTap, nd).
Karekod ile veya N Kolay debit kart ile Türkiye'deki ATM'lerden para çekiminde hiçbir ücret ödemezsin. Para çekmede bir işlem sınırı var mı? Sınırsız adette para çekebilirsin. Günlük para çekim limiti ise maksimum 5.000 TL'dir.
KAREKOD NASIL KULLANILIR? Tek yapmanız gereken gerekli uygulamayı indirdikten sonra telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. Karekod, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz.
Uygulama üzerinden gönderilen BİMPARA'ların iki yıl kullanım süresi olduğunu da ekleyelim. BİMPARA yüklendikten sonra ise BİM kasalarında QR kodla veya uygulamada yer alan 6 haneli kod ile birlikte temassız ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
İki boyutlu şifrelenmiş kodları akıllı telefonlarda bulunan uygulama veya dijital kameralar yardımıyla okutularak ödemenin gerçekleştirildiği yönteme QR kod ile ödeme deniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri