Bireysel Krediler de yeniden yapılandırma ne demektir? Bireysel müşterilerin kredilerinin, müşterinin gelirine/nakit akışına uygun şekilde düzenlenecek yeni bir ödeme planına bağlanarak ve/veya vade uzatımı yapılarak, sorunsuz geri dönüşünün sağlanmasını teminen yapılacak yapılandırma işlemleridir.
Ziraat Bankası yapılandırma yapan bankalar arasında. Ziraat Bankası'ndan aldığınız kredinizi, banka ile görüşerek güncel yapılandırma faiz oranı üzerinden yapılandırabilirsiniz.
Kredi kartı borcu yapılandırması için Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunmanız gerekiyor. Daha sonra ise yapılandırma talebinde bulunarak gerekli evrakları doldurarak imzalayacaksınız. Ziraat Bankası, kredi kartınızın borcunu ödeyecek ve sizin gelir durumunuza göre yapılandıracak.
Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için bankalar ile görüşüp talep oluşturulabilirsin. Kredi kartı borçları en fazla 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır.
Kredi kartı borcunun yapılandırılması, kredi kartı borç taksitlerinin daha uzun vadede ve daha düşük aylık taksit tutarlarında ödenmesini sağlar. Bu sayede kredi kartını ödemekte zorluk çeken kişiler, herhangi bir yasal yaptırıma maruz kalmadan borçlarını daha kolay ödeyebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir.
Kredi ya da kredi kartı borcunuz varken finansmana ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda bankalara başvurabilirsiniz ve gerekli şartları karşılıyorsanız banka size kredi kullandırır.
Bankkart'ın kredi kartı özelliği ile peşin harcamalarınızı sonradan taksitlendirin! Bireysel Bankkartların kredi kartı özelliği ile yapılan 250 - 10.000 TL aralığındaki işlemler, yasal taksit sınırları çerçevesinde azami 4 aya kadar faizsiz olarak sonradan taksitlendirilebilmektedir.
Asgari ödeme tutarının ödenmesiyle kart normal statüye geri dönmektedir. Ayrıca bir takvim yılı içinde asgari ödeme tutarı; toplam üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımına, üst üste üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımı ile mal ve hizmet alımına kapatılır.(
Yapılandırma faiz oranı, bankanın sunduğu güncel faiz oranından farklıdır. Yapılandırma faiz oranı, mevcut borcunuzu yükseltecek olsa da vade uzayacağı için ödemeniz kolaylaşabilir. Borcunuzu bankada yapılandırdığınızda kredi kartınız kullanıma kapatılır.
Türkiye'de hizmet veren bankaların çoğu tüketicilere bu krediyi kullandırır. En çok tercih edilenler arasında Ziraat Bankası borç kapatma kredisi vardır.
Evet, çekilebilir. Bu durumla ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak böyle bir süreçte bankaların kararını etkileyen faktörler, kredi notunuzun, gelirinizin ve borç durumunuzun onay için uygun olup olmadığıdır. Tüm bu kriterleri karşılıyorsanız iki banka da size kredi için onay verecektir.
Bankalar, kredi borcu ödememe cezası olarak bir faiz uygular. Sözleşme kapsamında belirtilen bu oran, kredinin faizinden maksimum %30 fazla olabilir. Örneğin %2'lik faizle aldığınız krediyi ödememeniz hâlinde borcunuza en fazla %2,60'lık bir gecikme faizi eklenir.
Yasayla ayrıca, devlete olan borçların yapılandırılması için tanınacak başvuru süresi, 30 Nisan'dan 31 Mayıs 2023'e uzatılacak. Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri de 31 Mayıs yerine 30 Haziran'da başlayacak.
Başvurunuzu, kredi kartı ertelemesi için kart ertele, KMH ertelemesi için KMH ertele ve taksitli kredilerinizin ertelemesi için kredi ertele, yazıp boşluk bıraktıktan sonra TCKN numaranız ile 4757' ye göndererek yapabilirsiniz.
Sonradan taksitlendirme işlemi Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şubesi veya Müşteri İletişim Merkezi (0850 258 00 00) aracılığı ile gerçekleştirilebilecektir. Sonradan taksitlendirme talebi alınan bir işlemin ilgili hesap döneminde dönem içi işlemlere girmesi halinde taksitlendirme süreci tamamlanabilmektedir.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
İhtarnamede, borcun 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiği yer alır. Üst üste 2 taksitin ödenmemesi üzerine, verilen 30 günlük süreninde hesabı dikkate alındığında; 90 gün (3 ay) sonra yasal takip süreci başlatılır.
Uygulanabilecek akdi faiz ise 2023 yılı 1 Kasım itibarıyla aylık %3,66'dır. Kredi kartı için uygulanabilecek en yüksek gecikme faizi tutarı ise aylık %3,96 olarak TCMB tarafından belirlenmiştir.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. İşte, borç yapılandırma ödemeleri hakkında bilgiler...
Vergi borcunuzun yapılandırılması, ödemekle yükümlü olduğunuz vergiyi daha rahat ödemenizi sağlar. Ayrıca borcun yapılandırılması, ödemeyi geç yapmanızı engeller çünkü bir kereliğine bile ödemeyi geciktirirseniz kara listeye girersiniz ve kredi alabilme ihtimaliniz yok olur.
* Peşin ödemeyi tercih edenlere yapılandırma kanununa göre hesaplanan faiz tutarından da yüzde 90 indirim yapılacak. İlk iki taksit ödeme süresi içinde borcunu tamamen ödeyen borçlulara faizde yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.
Kredi yapılandırma işlemi yalnızca kredi kullandığınız banka üzerinden yapılır. Bu işlemde mevcut kredi borcunuz kapatılır ve güncel faiz oranıyla kalan borcunuz kadar yeniden kredi verilir. Borç kapatma kredisi ise farklı bankalardaki bireysel ihtiyaç kredilerinizi tek bir çatı altında birleştirmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri