Büyükbaş / küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.
Hayvancılık kredisi olarak da kabul edilen Ziraat Bankası Kredisi ile hayvancılık faaliyeti gerçekleştirmek isteyen herkesin ihtiyacına cevap verecek çözümler gündeme geliyor. Bu yönüyle bir hayvancılık işletmesine sahip olmak ya da bu alanda bir girişimde bulunma niyetinin olması kredi kullanmak için yeterli.
Pişmaf, proje kapsamında üretici başına 600 bin TL'ye kadar kredi kullandırılacağını belirterek, 'Hayvan alım bedelinin tamamına kadar kredi kullandırılacak.
Ahır/ağıl yapımı ve/veya tadilatına, damızlık boğa, koç ve teke alımlarına ve gübre sıyırıcı ve süt sağım makinesi alımlarına 2019-2023 yılları arasında % 50 hibe uygulanacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Faaliyet alanı tanımında hayvan besiciliği ya da hayvansal ürün üretimi bulunan çiftçilere ve üreticilere sunulan özel finansman hayvancılık kredisidir. Özellikle üreticilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve hayvancılık alanında iş kurabilmesi için kullandırılır.
Ziraat Bankası tarafından 2023 yılında Tarım alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin desteklenmesi ve çiftçi sayısının arttırılmasına yönelik Kadın Çiftçilerimize ve Genç Çiftçilerimize 1.000.000 TL'ye kadar "%10 özkaynak katkısı" ile kredi desteği verilecektir.
Çiftçilerimizin yapılacak destekleme ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 2 Ocak 2023 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.
Devlet kurum ve kuruluşlarının gerek ekonomik gerekse çeşitli hibe ve teşviklerle desteklenen Büyükbaş Hayvan Besiciliği şimdi de Ziraat Bankası Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi destekleriyle finanse edilmektedir.
Tarımsal üretime sağlanan düşük faizli kredi uygulamasının süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldı. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Küçükbaş Hayvan Besiciliği
Barınak yapımı ve tadilatı, yem hazırlama ünitesi ve diğer yatırım giderlerinin finansmanı amacıyla azami 7 yıl vadeli YATIRIM KREDİSİ
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
"2023'te yapılacak desteklemelerde anaç koyun keçi desteği ile birlikte anaç tiftik keçiler için 20 lira olan destek 40 liraya, göçer yetiştiricilerin anaç koyun keçileri için ilave olarak 2 lira olan destek 4 liraya çıkarılmış ve tiftik üretim desteklerindeki oğlak, anamal ve tali destekler de yüzde 100 artırılmıştır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, küçükbaş hayvan sayısını artırmak için 'Köyde yaşamak için bir sürü neden var' projesi kapsamında Ziraat Bankası ile imzaladığı protokol çerçevesinde yetiştiriciye, ipoteksiz ve rehinsiz 7 yıl geri ödemeli 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde verdi. Afet alanlarındaki çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisi verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek. 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine de teşvik verilecek.
Ziraat Bankası devletin hayvancılığa olan desteğini halka sunmaktadır. Bu sayede hayvancılık sektöründe bulunanlar bu düşük faizli kredi imkanları ile hayvan, yem, makine gibi alet ve malzemelerini alabileceklerdir.
18-41 yaş aralığında Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar, askerlik görevini yapmış veya muaf olanlar başvuruda bulunabilecektir.
-Alınacak arazinin ekspertiz değerinin %70'ine kadar olan kısmı kredilendirilebilmektedir. -Ayrıca kredilendirilecek arazinin “Müstakil (Tek) Tapu Senedi"ne sahip olması önem arz ettiğinden, “Hisseli Tapu" olduğu takdirde bütün hisselerin satın alınması koşulu ile kredi kullandırılabilecektir.
Karar kapsamında; Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmeler 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecek; 50 bin liranın üzerindeki krediler ise en az %50 oranında sübvanse edilecektir. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti 2.5 milton TL olarak belirlenmiştir.
Büyükbaş / küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.
Traktör, süt hayvanı, tarımsal arazi alımı gibi her türlü tarımsal yatırıma yönelik finansman ihtiyacı 7 yıla varan vade ve yılda bir ödeme seçeneği olan krediler ile karşılanır.
17 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete'de yer alan 6808 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile afet bölgesi ilan edilen 11 ildeki küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilecek. Hayvan yetiştiricilerine verilecek destek miktarı küçükbaş için hayvan başına 50, büyükbaş için ise 500 lira olarak belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri