Kartınız ile ilgili kayıp/çalıntı ve şüpheli işlem bildirimlerinizi 0850 220 50 00 Müşteri İletişim Merkezi'ne iletiniz.
Ticari faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların faaliyetleri kapsamında olağan olarak tekrarı gereken işlemlerin, münferit işlem olarak kalması ya da aksine, olağan ticari hayatta sık yapılmayan işlemlerin sürekli olarak tekrarlanması.
Güvenlik ayarlarınızdan işlem limiti, işlem kısıtı, erişim zamanı ve erişim tanımlama (ip, isp, yurtiçi, yurtdışı) bazlı sınırlama ve kısıtlama yapabilirsiniz. Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
Ziraat Mobil'den yanlış ödediğim fatura veya vergiyi, hatalı göndermiş olduğum havale ya da EFT'yi iptal edebilir miyim? Ziraat Mobil aracılığıyla gerçekleşen işlemler gerçek zamanlı (çevrimiçi) işlemlerdir ve iptali mümkün olmamaktadır.
Bireysel İnternet Bankacılığına, Bankamızda kayıtlı iletişim numaranız ve kart bilgileriniz ile https://bireysel.ziraatbank.com.tr adresinden ve Ziraat Mobil'den “Hemen Başvur” seçeneği ile online başvuru yapabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Kartınız ile ilgili kayıp/çalıntı ve şüpheli işlem bildirimlerinizi 0850 220 50 00 Müşteri İletişim Merkezi'ne iletiniz.
İşlem itirazlarınızı bankanıza ait şubelerden veya bankanızın internet sitesinde yer alan harcama itiraz formunu doldurarak yapabilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden aldığınız formun çıktısını alıp bankanızın yönergelerine uygun bir şekilde doldurmalı daha sonra da mail yolu ile bankanıza ulaştırmalısınız.
Hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin havale ile para transferi yapılan hiçbir işlem iptal edilememektedir. Havale yapıldığı anda gönderilen para karşı tarafın hesabına hemen geçmektedir. Bu yüzden havale işlemlerinde işlemi geri alma veya iptal etme gibi bir durum yoktur.
Başvuruların cevaplandırılma süresi
Araştırma sırasında ek belgeler talep ediliyorsa, bu talep ilgili şahıslara iletilir ve belgelerin sunulması için son tarihler belirtilir. Başvurular ile ilgili Merkez Bankası sorguları 4 iş günü içinde araştırılarak Merkez Bankasına cevap gönderilir.
Harcama itirazı dilekçenizi [email protected] mail adresine, 0 212 286 55 00 numaralı faksa ve Şubelerimize iletebilirsiniz. Detaylı bilgi için 7 gün 24 saat hizmet alabileceğiniz 0850 220 00 00 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'mizi arayabilirsiniz.
Kredi Kartı İşlem Kısıtı Nasıl Kaldırılır? İşlem kısıtlarını kaldırmak için en etkili yol, kredi kartı sağlayıcınızla iletişime geçmektir. Bankanızın müşteri hizmetleri, genellikle telefon, internet bankacılığı veya şubeler aracılığıyla bu talepleri değerlendirir ve gerekli güvenlik doğrulamalarını yapar.
Bankkartınız ile yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirebileceğiniz nakit çekim, alışveriş ve e-ticaret işlemleri için İnternet Şube, Ziraat Mobil, Bankkart Mobil ve 0850 258 00 00 Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla işlem kısıtı belirleyebilirsiniz.
Şüpheli işlem bildirimi ıslak imzalı olarak bizzat meslek mensubu tarafından doldurulacaktır. Şüpheli işlemler, şüphenin oluştuğu tarihten itibaren en geç on iş günü içinde MASAK Başkanlığına bildirilmelidir.
Suç gelirlerinin aklanması ile mücadelede en önemli önleyici tedbir ise şüpheli işlem bildirimidir. Şüpheli işlemlerin bildirilmesi suçtan elde edilen gelirlerin önlenmesini ve suçun kazanç kapısı olarak veya meslek olarak ya da geçim kaynağı olarak görülmesinin önüne geçecek- tir.
MADDE 5 – (1) Şüpheli işlemler yükümlüler tarafından; işleme ilişkin şüphenin oluştuğu tarihten itibaren en geç on iş günü içinde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise derhal Başkanlığa bildirilir.
İade işlemleri, kredi kartları ile yapılan ödemelerde 1-3 iş günü içerisinde, debit (bankamatik) kartlar ile yapılan ödemelerde ise 7-14 iş günü içerisinde kart hesabına yansımaktadır.
Harcama itirazı yapıldığında itiraz ilgili banka, işyerinin bankası ve işyerine iletilir. İtiraz değerlendirilerek olumlu veya olumsuz sonuçlanır. Olumlu sonuçlandığında itiraz edilen tutar kart sahibine işyerinden çekilerek geri ödenir.
Dalgınlıkla IBAN ya da hesap numarasını yanlış yazdınız. Ya da çok eskiden bir sebeple para gönderilmiş ve tanımlı hesaplar arasında kayıtlarda kalmış bir hesaba alakasız bir parayı yanlışlıkla aktardınız. Yayılan o ani ateş basması hissini hepiniz anımsamışsınızdır. Yanlış hesaba gönderilen paranın iadesi mümkün.
Öncelikle iade için borç paranın gönderildiği kişiye yazılı bildirim yapılmalıdır. Bildirime rağmen iade yapılmazsa ilamsız icra takibi yoluna başvurulmalıdır. İlamsız icra takibine yasal süresi içerisinde itiraz edilmesi halinde ise itirazın iptali davası açılmalıdır.
Eğer mesai saatleri dışında EFT işlemi yaptıysanız bu işlem doğrudan karşı tarafın hesabına yansımaz. Söz konusu işlem ileri tarihli EFT işlemi olarak geçmektedir. Böyle bir durum yaşadığınız takdirde bankanızı arayarak yaptığınız işlemin iptalini talep edebilirsiniz.
Bankanızın Müşteri Hizmetleri'ni arayın, banka santrallerinde tuşlama seçenekleri, kredi kartı ile ilgili yaşanan problemleri anında bildirebilmeniz için hazırlıklıdır ve kolay ulaşılabilecek şekilde düzenlenmişlerdir. Hemen durumu bildirin ve kredi kartınızın kapatılmasını talep edin.
Karşı bankanın kurallarda belirtilen süre içinde (bu sürelere Banka olarak müdahale hakkımız bulunmamaktadır) itirazınız için Bankamıza cevap dönmesi beklenmektedir. Bu nedenle itiraz süreciniz 30 gün ile 120 gün arasında sonuçlanmakla birlikte 180 güne kadar uzayabilmektedir.
Harcama itirazında bulundum, parayı bana kendi bankam mı ödüyor? Cevap: Hayır. Harcama itirazınız neticesinde, itirazınız olumlu sonuçlanır ise; itiraz ettiğiniz tutarı işlemin gerçekleştiği üye işyerinin hesabından tahsil edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri