Zirkonyum Kaplamada Dişler Zamanla Renk Değişimine Uğrar Mı? Yapılacak uygulama ve malzemenin kaliteli olması çok önemlidir. Zirkonyum kaplamada renk değişimi gibi bir olasılık görülmez. Zirkonyumun yalıtıcı yapısından dolayı çay ve kahve tüketimi gibi nedenlerle oluşabilecek renk değişimleri görülmez.
Merhabalar, Zirkonyum kaplama Beyazlatılır mı? bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Hayır. Kaplamalarda beyazlatma yapılmaz.
Zirkonyum Kaplama Avantajları
Yapısı gereği diş etlerinde koyu bir renk bırakmamaktadır. Bu nedenle ileriki yaşlarda takacağınız metal kaplamalı dişler siyah renk yansımasıda yapmaz. Zirkonyum yapısı gereği ışığı içeri geçirerek kendi dişlerinizi de eski görüntüsüne getirebilme avantajı da sunmaktadır.
Zirkonyum diş kaplama bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta düzenli olarak dişlerin fırçalanması ve diş ipi kullanılmasıdır. Ağız gargaraları dilerin beyazlığını korumada da etkili ürünler olduğundan günde iki kez gargara kullanılabilir.
Zirkonyum Diş Sararır Mı? Diş Estetiği Zirkonyumlara ya da hiçbir porselene beyazlatma işlemi uygulanamaz, beyazlatma tedavilerinden etkilenmezler. Aynı şekilde sararmazlar. Çünkü pürüzsüz ve kaygan yüzeyleri olduğu için hiçbir şekide renklendirici ajanlar yüzeylerine tutunamazlar.
İlgili 26 soru bulundu
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz. Ancak, bir nedenle sararan dişler diş kliniği ortamında tekrardan beyazlatılabilir.
Zirkonyum dişler cilalı ve pürüzsüz yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve, çay, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Sert yiyeceklerden kaçınmak: Zirkonyum diş kaplamaları oldukça dayanıklı olsa da sert yiyecekler ve bazı içecekler kaplamalara zarar verebilir. Bu sebeple sert şekerlemeler ve kabuklu çerezler gibi sert yiyeceklerden ve asitli içeceklerden kaçınmanız önerilir.
Zirkonyum kaplamalar düzenli olarak fırçalanmazsa ve temizlenmezse, kaplama altında çürüme veya kaplama çevresinde diş eti hastalığı oluşabilir.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Zirkonyum Diş Ne Zaman Oturur? Uygun dişlerin belirlenmesi ve röntgen görüntülerinin değerlendirilmesi gibi pek çok süreç dahil olmak üzere, iki hafta içinde zirkonyum kaplamalar tamamlanır.
Zirkonyum diş kaplamalar metal içermediğinden ağızda tat veya koku oluşumuna sebep olmaz.
Zirkonyum dişler, bir dizi renkte mevcuttur. Bu renkler arasında açık, orta ve koyu tonlar bulunur. Ayrıca farklı alt tonlarda da mevcuttur. En beyaz zirkonyum diş rengi A1'dir.
Bu renk, açık kahverengi veya sarımsı bir tonda olabilir. A2 dişlerin doğal görünümüne en yakın sonuçları verir. Genellikle diş kaplamaları veya dolgular için kullanılır ve doğal diş rengine en uygun renk tonlarından biri olduğu için en çok tercih edilenidir.
Zirkonyum kron yapılan hastaları yeni dişleri yüksek oranda yarı saydamdır, doğal dişlerin görünüşünü ve verdiği hissi taklit ederler. Beyaz toz formunda bulunan zirkonyum kolayca şekillendirilip preslenerek doğal diş gibi görünmesi sağlanabilir.
Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Eğer kaplama altındaki dişte bir çürük tespit edilirse, bu durum acilen tedavi edilmelidir. Öncelikle kaplama çıkarılır ve altındaki çürük temizlenir. Ardından, diş tekrar kaplanmadan önce tam anlamıyla sağlığına kavuşturulmalıdır. Çürük çok derinse ve dişin sinirine ulaşmışsa, kanal tedavisi de gerekebilir.
Zirkonyum diş kaplama sonrası özellikle ilk 24 saat besin tüketiminde sert kabuklu çiğnemesi zor besinler tüketilmemelidir. Bunun yerine daha yumuşak ve dişlere zarar vermeyecek besinler tercih edilmelidir. Sakız ya da şeker gibi yapışkan ve dişlere zarar verebilecek gıdalardan uzak durmak gerekmektedir.
Aşırı karbonhidrat, şeker, asitli ve kolalı içeceklerin alınmasından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Tüm protez tiplerinde kabuklu kuru yemiş benzeri çok sert gıdaların kabukları dişlerle açılmamalı, sakız ve taze ekmek gibi kron veya köprüyü yerinden oynatabilecek yapışkan gıdalar dikkatli çiğnenmelidir.
Aklınızda ortalama bir zirkonyum diş fiyatı olsun istiyorsanız, en ucuz zirkonyum diş fiyatı 2023 yılı için 1500 TL olacaktır. Bunun üst sınırı için bir fiyat belirtmek çok doğru olmasa da 6000 TL – 7000 TL arasında olacağını söyleyebilirim.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Zirkonyum sert besinlere karşı dayanıklılığı yüksek olan bir malzeme iken porselen, daha kırılgan olduğundan mukavemet oranı daha düşüktür. Zirkonyum, bir metal türü olan zirkonyum oksit malzemesinden üretilir ancak porselen, özü seramik olan bir restorasyon malzemesidir.
Zirkonyum dişlerin tek tek takılması hem çok daha sağlıklıdır hem de estetik açıdan daha tatmin edicidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri