Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Alman malı zirkonyum kaplamalar ya da Lava zirkonyum, Ivoclar zirkonyum gibi bilinen ürünler her zaman daha güvenilirdir.
Gülüş tasarımında, Zirkonyum, Lamine veya E-Max rengi seçerken en çok B1 diş rengi tercih edilir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar. Fakat porselen kaplama materyal olarak camsı bir yapıda olması nedeniyle daha kırılgandır.
Aklınızda ortalama bir zirkonyum diş fiyatı olsun istiyorsanız, en ucuz zirkonyum diş fiyatı 2023 yılı için 1500 TL olacaktır. Bunun üst sınırı için bir fiyat belirtmek çok doğru olmasa da 6000 TL – 7000 TL arasında olacağını söyleyebilirim.
İlgili 41 soru bulundu
Zirkonyum kaplamaların kullanım süresi , bireysel kullanıma bağlı olarak değişir. Ortalama yaşam süresi 5 ila 15 yıldır. Ancak gerekli önlemler ve bakım yapılırsa bu süre uzatılarak zirkonyum kaplama 20 yıl gibi bir süre kullanılabilir. Güzel bir gülüşe sahip olmak için insanlar dişlerini zirkonyum ile kaplarlar.
Zirkonyum Diş Ne Zaman Oturur? Uygun dişlerin belirlenmesi ve röntgen görüntülerinin değerlendirilmesi gibi pek çok süreç dahil olmak üzere, iki hafta içinde zirkonyum kaplamalar tamamlanır.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Seramik veya porselen malzemeden yapılan zirkonyum parlak ve sağlam bir elementtir. Zirkonyum diş kaplama beyaz bir malzemeden oluşur ve metallic içermez. Diş hekimleri tarafından estetik bir gülüşe ve beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişilerin diş yüzeylerinin kaplanmasında kullanılır.
A2 diş rengi, estetik açıdan doğal bir gülümseme oluşturmak isteyenler arasında tercih edilir. Dişlerin fazla beyaz veya yapay görünmesini istemeyen kişiler için bu renk tonu daha uygun olabilir. A2 renk tonu, diş rengi skalasında genellikle "daha doğal" olarak değerlendirilir.
A2 dişlerin doğal görünümüne en yakın sonuçları verir. Genellikle diş kaplamaları veya dolgular için kullanılır ve doğal diş rengine en uygun renk tonlarından biri olduğu için en çok tercih edilenidir. Diş rengi skalasında orta tonlarda yer alırken A1 ve A3 diş renkleri arasında bir geçiş tonudur.
Zirkonyum dişler cilalı ve pürüzsüz yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve, çay, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta yani bir hafta gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi gibi ilk önce inceltilir, ölçü alınır ve diş takılır.
Zirkonyum dişler ileride renk değiştirir mi? Pürüzsüz ve kaygan porselen yapılı yüzeye sahip oluşu nedeniyle plak birikimi görülmez. Bu sebeple kahve, çay ve sigara gibi renklendirici gıdalardan etkilenmez. Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.
Eğer kaplama altındaki dişte bir çürük tespit edilirse, bu durum acilen tedavi edilmelidir. Öncelikle kaplama çıkarılır ve altındaki çürük temizlenir. Ardından, diş tekrar kaplanmadan önce tam anlamıyla sağlığına kavuşturulmalıdır. Çürük çok derinse ve dişin sinirine ulaşmışsa, kanal tedavisi de gerekebilir.
Üst ve alt dişlere zirkonyum kaplama yapılabilir. Arka grup dişlerde sağlamlık, ön grup dişlerde estetik görünüm açısından sıklıkla uygulanır.
Zirkonyum diş kaplamalar metal içermediğinden ağızda tat veya koku oluşumuna sebep olmaz.
Zirkonyum kaplamaların bakımını nasıl yapabilirim? Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss (özel diş ipi) kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Metal üstü porselenlerle kıyaslandığı zaman diş etleriyle uyumu oldukça iyidir. Bu durumda dişlerin doğal durmasını ve belli olmamasını sağlar. Beyaz bir alaşım yapısına sahip olan zirkonyum kaplama, ön dişlerde yapılmış olsa bile doğallığından ödün vermeyecektir.
Zirkon, doğada bulunan en güçlü maddelerden biridir, dolayısıyla iyi bakıldığı sürece 10 yıldan uzun süre rahatlıkla kullanılabilirler. Hatta çok iyi bakılırlarsa bu süreyi 15-20 yıla kadar çekmek de mümkündür. Zirkon kaplamalara uygulanacak bakım, doğal dişlere uygulanacak bakımdan farklı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri