Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz. Diş hekimliği tarafından zirkonyum kaplamalar, 18 yaşını doldurmuş bireylere yapılmaktadır. Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez.
Zirkonyum kaplama, daimi dişlerin sürmesini takiben, her yaşta yapılabilir.
Zirkonyum diş ağızda bulunan ön ve arka dişlere uygulanabilir. Uygulama süreci porselen diş kaplama sürecine benzer bir şekilde ilerlemekle birlikte alanında uzman ve deneyimli diş hekimlerinin hijyenik ortamlarda gerçekleştirmesi gereken bir prosedür olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Diş ve çene yapısı büyüyebileceği için yapılan zirkonyum kaplama küçük gelebilir. Bunun dışında psikolojik sorunlarından kaynaklı dişlerini sıkan, dişleri kilitlenen, sert cisimleri kemirmeyi alışkanlık edinen hastalar bulunmaktadır. Bu hastalara önce tedavi olmaları ardından zirkonyum kaplama yaptırmaları önerilir.
Zirkonyum kaplama uzun diş boşlukları varsa yani hastanın eksik ya da çürük sayısı yan yana ve çok sayıdaysa kullanıma uygun değildir. Fiyat olarak metal destekli kaplamalardan biraz daha yüksek olabilmektedir. Fakat ağızda uzun yıllar kalması oldukça güvenlidir ve metal içermez.
İlgili 44 soru bulundu
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Bazı ünlüler tamamen bir zirkonyum diş kaplama tedavisi tercih ederken, bazıları ise küçük dokunuşlar ile o ışıltılarını tekrar yansıtmaya çalışmaktadır. Bazı ünlüler doğallığından ödün vermek istemez, bunda ısrarcıda olabilir.
Genellikle dişler hiç kesilmeden uygulanabildiği gibi, dişlerin üzerinden 0,3 mm kadar bir pürüzlendirme yaparak da uygulanabilmektedir.
Zirkonyum kaplama, çarpık diş sorunu çok büyük değilse ve yalnızca dişler arasında boşluk bulunuyorsa yapılmayabilir. Böyle durumlarda bonding tedavisi sorunu ortadan kaldıracaktır. Fakat, ön dişlerin belirgin şekilde yamuk ve çarpık olması halinde zirkonyum kaplama uygulamak çok daha doğrudur.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Zirkonyum kaplamanın ışık geçirgenliği metal üstü porselene göre çok daha fazladır. Bu sayede zirkonyum kaplamalar doğal dişlere yakın bir ışık geçirgenliğine sahip olmakta ve doğal diş gibi estetik bir gülüşe sahip olmamızı sağlar. Diş eti uyumu zirkonyum diş kaplamalarında porselene göre daha iyidir.
Zirkonyum diş kaplama işlemi genellikle 2-3 seansta tamamlansa da hastanın dişlerinin duruma ve taleplerine bağlı olarak daha uzun sürebilir. Dişlerin istenilen duruma getirilmesi ve sonrasında kaplamanın tam uyumlu ve doğal bir şekilde yapılması bazı durumlarda 5-6 seans gerektirebilir.
5 ila 7 gün içerisinde zirkonyum kaplama dişiniz hazır olur. Gelen kaplama geçici olarak dişinize yapıştırılır. Geçici yapıştırılmasının sebebi bir sorun yaşandığı takdirde kolayca çıkarılıp düzeltme yapılması içindir. Geçici takılan zirkonyum kaplamalar, hastanın ağzında 7 ile 10 gün kadar değerlendirilir.
Zirkonyum kaplama yaş sınırı kesin olarak belli değildir. Gelişim çağını tamamlamış bireylerde zirkonyum kaplama tedavisi rahatlıkla uygulanabilir. Ancak gelişim çağındaki bireylerde çene gelişimi hala devam ettiği için, gelişim tamamlanana kadar zirkonyum tedavisi için beklemek daha uygundur.
Zirkonyum diş, çürük dişlerin tedavisi için uygulanmaz. Ancak diş eti ve kesilmiş dişe iyi uyumlu yapılmış bir zirkonyum kaplama dişlerin daha fazla çürümesinin önüne geçilebilir. Zirkonyum kaplama şu sebeplerle tercih edilir: Zayıf ve çatlak dişlerin kırılmasının ve kaybının önlenmesi.
Zirkonyum Kaplama Uygulamasını SGK Karşılar Mı? Zirkonyum kaplama tedavisi ve birçok estetik diş tedavisi artık devlet hastanelerinde uygulanmaktadır.
Ek olarak zirkonya, titanyum implantlara göre plak birikimlerine daha az duyarlıdır. Zirkonyum diş kırılır mı sorusuna cavap olarak zirkonyum dayanıklı bir malzemedir ve kolay kolay kırılmamaktadır.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Diş çarpıklığı tedavisi için tercih edilen diş düzeltme teknikleri arasında en popüleri olan telsiz diş düzeltme işleminde dişlere şeffaf plaklar takılır. Bu şekilde tel tedavisinin getirdiği önemli estetik kaygılar giderilmiş olur.
Kesilen dişin yerine ölçü alındıktan sonra geçici diş yapıştırılır. Bu işlemlerden sonra kişinin doğal diş rengine uygun bir renk seçilir. Ortalama 3-4 gün içinde hazırlanan kaplama dişin, yerine uyum sağlayıp sağlamadığı bir süre kontrol edildikten sonra eğer sorun yoksa diş, 4-7 gün sonra kalıcı olarak yapıştırılır.
Diş kaplama işlemi, herhangi bir problem çıkmaması durumunda 3 seans içinde tamamlanır, fakat dişin ve hastanın durumuna bağlı olarak işlem hızlandırılıp kaplama dişi 2 seansta da tamamlamak mümkündür. Önemli olan nokta ise, her seans arasında 2-3 gün olması diş kaplamasının yerleşmesi açısından daha iyi olacağıdır.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Gündeş'in dişleri 2000'li yılların başında çapraşık ve biraz da dişlekti, yapılan diş estetiği operasyonları sonucunda kusursuz bir gülümsemeye kavuştu.
Yurtiçi ve yurtdışında sayısız başarılara imza atmış, diş hekimi bir ailenin 'parlak mı parlak' diş hekimi oğlu o. Türkiye'de geliştirdiği ve kitabını yazdığı 'porselen kaplama' ile Amerika'dan Avrupa'ya pek çok üniversitede ders vermiş, konferanslara katılmış bir isim.
Doğallığıyla ve yıllardır yüzüne herhangi bir işlem yaptırmamasıyla bilinen Beren Saat, yeni reklam filmi öncesi, ayrık olan ön dişlerini yaptırdı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri