Genellikle sabah erken saatlerde yeme düştüğü için sabah erken ve akşam gunes batmaya yakın guzel av verir.
Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır. Sonbahar aylarında balık avı 12:00 ile 18:00 arasında olmalıdır.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
Lüfer, eşkina, çinekop, palamut, torik, zargana, levrek, mezgit ve istavrit bol miktarda. çıkar ve de çok lezzetlidir.
Gece Zıpkınlıa Balık Avına 4 bin 905 Lira Ceza – Zıpkın Avı Mevzuatı – Zıpkın Avı Türkiye Forum.
İlgili 39 soru bulundu
İçsularımızda (Doğal, yapay göller ve baraj gölleri, göletler, nehirler, kanallar) zıpkın ve sualtı tüfeğiyle avlanmak yasaktır.
Zıpkınla balık avı yasak değildir.
Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
Dünya su ürünlerinin ‰ 6'sını üreten ülkemiz, bunun % 86.4'ünü denizlerden, % 13.6'sını ise iç sulardan sağlamıştır. Deniz ürünlerinin de % 73.1'i Karadeniz'den, bu oranın da % 65.7'si Orta ve Doğu Karadeniz'den avlanmıştır.
Boyunuz 1.70 cm üzerindeyse her boy zıpkını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, sığ sular için genellikle 60 cm veya 75 cm zıpkınlar kullanılırken, derin sularda agaşona yatarak avlanacaksanız seçiminizi 90 cm ve üzerine olan zıpkınlardan yana kullanmalısınız.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Zıpkının menzili aşağı yukarı şu şekildedir; 45'lik 1/2 metre, 60'lık 1 metre, 75'lik 2 metre, 90'lık 3 metre, 100'lük 5 metre, 110'lık 6-7 metre. 45 – 75 cm aralığındaki zıpkınlar manevraya olanak tanıyan ve kayalık alanlarda kullanım için uygundur.
Sabah ve akşam suyunda balık avlamak verimlidir. Neden günün bu zaman dilimleri verimlidir? Çünkü balıklar genel olarak sabah ve akşam suyunda beslenirler. Ama uzun bir göç yolundan gelen bir sürü aç olması durumunda, ne zaman yem balığına denk gelirse o zaman beslenir.
Atış değeri 30gr-80gr şeklinde belirtilmiş kamışla 100 gram kurşun atmanız sağlıklı olmaz. Kamışınız atış sırasında zarar görebilir. Örnekteki kamış için, kurşun+olta takımınızın(yemin) ağırlığı en 30 gramdan az 80 gramdan fazla olmamalı ki kamış üretimine uygun şekilde en iyi atış performansını sergileyebilsin.
Balık avı için 3-5 m/s belki korunaklı yerlerde 4-6 m/s rüzgar şiddetinin üzeri artık sizi çok zorlayabilir. Tekne ile balık avı için en uygun rüzgar hafif bir esintinin olduğu zamanlardır.
Toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt ise kullanılan diğer yem çeşitleridir.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
Zıpkıncı Setleri
Zıpkın Setleri içinde : Zıpkın Elbisesi, zıpkın, palet, dalış çorabı, dalış eldiveni,maske, şnorkel gibi ekipmanlar yer almaktadır.
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2022 yılı için 742 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Zıpkınızı asla kıyıda kurmayın, halka açık alanlarda zıpkınınız ile dolaşmayın. Zıpkının kıyıda kurulu olması tehlikelidir, bunun yanında halka açık alanlarda zıpkın ile dolaşmanız çevredekileri rahatsız edebilir, mümkün olduğu kadar gizli kalmaya çalışın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri