“MADDE 20 – (3) Donanımlı sportif dalışlarda ve dalış teknelerinde avcılık için kullanılan zıpkın ve benzeri araç ve gereçler bulundurulmaz, kullanılmaz ve su ürünleri avcılığı yapılmaz.”
Ayrıca, tüplü dalış yaparken zıpkın kullanmanın kesinlikle yasak olduğunu ve hiçbir şekilde etik olmadığını unutmayın.
Gece Zıpkınlıa Balık Avına 4 bin 905 Lira Ceza – Zıpkın Avı Mevzuatı – Zıpkın Avı Türkiye Forum.
Genellikle sabah erken saatlerde yeme düştüğü için sabah erken ve akşam gunes batmaya yakın guzel av verir. Eskina ; Nisan başından Kasım aralik ayına kadar av verir. En verimli ayları nisan-haziran ve ekim-kasim aylarıdır. Sabah suyundan ziyade öğle saati ve akşam sularında daha Güzel av verir.
1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile İlimizdeki tüm göl, gölet, akarsu, çay, dere vb. tüm iç sularımızda su ürünleri avcılığı 1 Mart -31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yasaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2022 yılı için 742 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın gibi iç su balıklarının av yasağı 15 Mart 2023 Çarşamba günü başlayacaktır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında yasak uygulanacaktır.
Tüp, nargile, maske ile dalış yapılarak, şnorkel su altı tüfekleri ve zıpkın kullanılarak, su altında ticari amaçla balık avcılığı yasaktır.
Amatör balıkçılıkla avlanmış su ürünlerinin satılması kesinlikle yasaklanmıştır! Zıpkınla balık avı ticari bir faaliyet değildir ve kesinlikle “meslek” olarak görülmemelidir.
Lüfer, eşkina, çinekop, palamut, torik, zargana, levrek, mezgit ve istavrit bol miktarda. çıkar ve de çok lezzetlidir.
Sadece üreme dönemi dışında amatör ( OLTA ) avcılığı yapılabilir. Tırıvırı (paraşüt), serpme ağ, uzatma ağ gibi av araçları kullanımı yasak olup 500 - 5000 TL arasında değişen idari yaptırım cezaları uygulanmaktadır.
Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
1 Eylül'de başlayan denizlerde av sezonu 15 Nisan'da sona eriyor. 15 Nisan'da başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak. Denizlerde av yasağı başlıyor, yasak öncesi denize açılan balıkçılar artık son ağlarını atıyor.
Liman içi operasyon sahalarında ve rıhtımlarda; araç dışında bekleme yapmak, araç yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak, balık tutmak yasaktır.
Başlangıç olarak kapalı kafa tavsiye etmemizin nedeni, söz konusu tüfeklerin kurulumunun çok daha kolay olması. Bunun yanı sıra, eğer tecrübeli bir balık avcısı ya da zoru seven bir yeni başlayanlardansanız Açık Kafa Zıpkınlartercih etmelisiniz.
Kaya altında ve sığ sularda atış yapmak için 80 cm altındaki zıpkınların tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Derin sular için ise 90, 100, 105, 110 ve 115 cm uzunluktaki zıpkınlar kullanılabiliyor.
Zıpkının menzili aşağı yukarı şu şekildedir; 45'lik 1/2 metre, 60'lık 1 metre, 75'lik 2 metre, 90'lık 3 metre, 100'lük 5 metre, 110'lık 6-7 metre. 45 – 75 cm aralığındaki zıpkınlar manevraya olanak tanıyan ve kayalık alanlarda kullanım için uygundur.
Balığın içindeki pislikler temizlendikten sonra yenilmesi caizdir. Balık ve benzeri deniz hayvanları boğazlanmaz. Bazıları balıkların kafasına vurup öldürüyor. Her ne kadar buna gerek yok ise de kafasına vurularak öldürülse bile caizdir.
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2023 yılı için 1.654 TL İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Madde 15- Eğitim amaçlı sportif gece dalışları eğitmenlerin kontrolünde ve önceden izin alınmak şartıyla yapılabilir.bunun dışında yapılacak gece dalışları yasaktır. Madde 16- Sportif amaçlı dalışlarda ticari amaçlarla su ürünleri avcılığı yasaktır.
Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silâh, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır. Zehirle avlanmak yasaktır.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
İlimiz sınırları içerisinde bulunan iç sularımızda 5/1 Ticari numaralı ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi hakkındaki tebliğ hükümleri gereğince 15 Aralık 2022 – 31 Mart 2023 tarihleri arasında Turna (Esox lucius) balığı avcılığı yasaklanmıştır.
Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur. - Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri