0'ın herhangi bir sayıya bölümü ise, bölen sayı ne olursa olsun, yine 0'dır.
Bir sayıyı sıfıra bölemezsiniz. Diğer bir değişle sıfıra bölmek imkansızdır.
Sıfır ile asla bölme yapamazsınız. Zaten sonsuz da reel sayılar kümesinde tanımlı bir sayı olmadığından, kesin olarak tanımsızdır. Sıfır bölü sıfır, bir üzeri sonsuz, sonsuz bölü sonsuz, sonsuz eksi sonsuz birer belirsizliktir.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
"1 bölü 0?"ın işleminin sonucunu ne kadar bulmak istesek de, bu işlemin sonucunu bulmak ne yazık ki imkansızdır. Neden diyecek olursanız, kısaca, sonuç olarak ne bulursak bulalım, o sonucu sıfırla çarptığımızda 1 elde edeceğimizi otomatik olarak kabul etmemiz gerekir.
İlgili 23 soru bulundu
Tam sayılar, doğal sayılar (0, 1, 2, 3, …) ile bunların negatif değerlerinden (…, -3, -2, -1) oluşan sayı kümesi. Kesirsiz ve ondalıksız sayıların tamamı tam sayılardır. "-0" sayısı "+0" sayısına eşit olduğundan ayrı bir tam sayı değildir.
Çarpma ve bölme işlemi zıttır. Kural:Herhangi bir sayı sıfır ile bölünemez. Bu işlemi tanımsız yapar yani sonuç tanımsız olur.
Doğrulanmış Cevap
0( sıfır ) sayısı hangi sayıya bölsek cevap sıfır olur. Payda sıfır ise o sayı tanımsızdır.
0 hangi sayıya bölünürsa bölünsün cevap 0 olur. Yani 0 bölü -3 sorusunun cevabı 0'dır. Ayrıca 0 sayısının tüm sayılarla çarpımı da yine 0'dır.
Cevap. payı 0 oluyorsa tanımsız olur.
Yani sonuç olarak, 0/5 kaç eder sorusunun cevabı 0 olacaktır.
Birler basamağında 0, 2, 4, 6, 8 rakamlarından herhangi biri bulunan sayılar (çift sayılar) 2 ile tam (kalansız) bölünebilir. Örneğin; 12, 44, 180, 1022, 7806, 9998 sayıları 2 ile tam bölünür. Rakamları toplamı 3 ve 3'ün katı olan sayılar 3 ile tam(kalansız) bölünürler.
sayının son rakamı 2 ile çarpılır, elde edilen sayı, kalan sayıdan çıkarılır. Çıkan sayı 7'nin katı ya da sıfır ise bu sayı 7 ile tam bölünmektedir.
Çünkü hiçbir sayının 0 ile çarpımı 1 olamaz. Bu nedenle 01 (veya daha genel bir ifadeyle 0N) tanımsızdır.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
0/sayi net sifirdir. sayi/0 tam oyle olmasa da sonsuz "kabul edilir". pekala bolen sayimizi sifira yaklastirdigimizda sayimizin buyudugunu goruyoruz, yani 1'i boldugumuz sayi ne kadar ufalir sifira yaklasirsa sonuc o kadar buyuyor, buna dayanarak 1/0 = +sonsuz diyebiliriz.
Paydaları sıfır olmayan herhangi bir kesir, rasyonel bir sayıdır. Dolayısıyla, 0/1, 0/2, 0/3 vb. gibi birçok formda temsil edebileceğimiz için '0'ın da bir rasyonel sayı olduğunu söyleyebiliriz. Ama 1/0, 2/0, 3 / 0 vb. Bize sonsuz değerler verdiği için rasyonel değildir.
0 4 ifadesi bir rasyonel sayı mıdır? Nedeniyle açıklayalım. Bir tam sayının 0'a bölümü tanımsız olduğundan 0 4 ifadesi rasyonel sayı değildir.
0⁹ = 0. Çünkü 0 (Sıfır)'ın tüm kuvvetleri 0 (Sıfır)'dır.
Cevabımız;Tanımsız olmalıdır. Çünkü; Bir sayıyı 0'a böldüğümüzde sonuç “Tanımsız” çıkar fakat 0'ı bir sayıya böler isek sonuç “0” olarak çıkar.
Paydası 0 olan her kesir tanımsızdır, Payı 0 olan kesirler ise 0'a eşittir.
Diğer kuvvetlerinin tamamı 0 'a eşittir. ÖRNEKLER: 0 1 = 0.
Böyle bir ikilemde kalmak yerine tanımsız demek daha mantıklıdır. 0 = 0 üssü 0 = 1 olması lazım ancak Bununla 0=1 demektir. Matematikteki 0 kavramı esasen mantıksal olarak hatalıdır. 0 herhangi bir şeyin karşılığı olmamak demektir. Bu yüzden 0 bir sayı değil esasen 'yokluğu' ifade eden bir kavram veya terimdir.
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri