Ölçü verirken birinci yazılan en, ikinci yazılan boy ölçüsüdür. Boy ölçüsü tavandan yere genel tercihen yerden 3-4 cm. Yukarıda tutulur. Boy ölçüsü için duvarınızın hem sağından hem solundan ölçmeniz daha doğru sonuç verir ve tavan eğriliğiniz var ise onu göz önünde bulundurarak ölçü verebilirsiniz.
Düz dikim pilesiz perde için örnek, 2 metre genişliğe 2 metre kumaş harcanmaktadır. 1'e 2 Seyrek Pile perde için örnek, 2 metre genişliğe 4 metre kumaş harcanmaktadır. 1'e 2.5 Orta Pile perde için örnek, 2 metre genişliğe 5 metre kumaş harcanmaktadır.
-1x3 Pile, 1 metre tül için 3 metre tül kullanılması demektir. -Görsel de belirtilen ürün 1x3 piledir.
Hesaplarken (Perdenin Ölçüsü x 2) + 20 cm kenar payı şeklinde hesapladığımız en seyrek pile şeklimizdir. Genelde kullanılmaz. Görselini düşünecek olursak iki pile arasında bir pile kadar boşluk olacaktır. Hesaplarken (Perdenin Ölçüsü x 3) + 20 cm kenar payı şeklinde hesapladığımız orta dereceli pile şeklimizdir.
Korniş enini 2,5 ile çarpın, perdeniz daha çok pileli gözükmesini istiyorsanız. En az 3 ile çarpın böylece kendi zevkinize göre pile sayısını ayarlayabilirsiniz. Boy ölçüsü genelde tavandan yere kadar uzanmaktadır tercihen yerden 4-5 cm yukarıda tutulur.
İlgili 17 soru bulundu
Bire iki pile ( %100 pile )
Hesaplarken ( Perdenin Ölçüsü x 2 ) + 20 cm kenar payı şeklinde hesapladığımız en seyrek pile şeklimizdir. Görselini düşünecek olursak iki pile arasında bir pile kadar boşluk olacaktır.
Standart kumaş enleri 140 cm iken, bazı markalar (Bondrap) 280 cm enindedir. Yine aynı şekilde tül enleri de 280 cm ile 300 cm arasında değişir. Bu durumda ölçümlendirme sırasında kullanılacak olan kumaş enine ve cinsine dikkat edilerek mekanizma ölçüsü alınmalıdır.
Sık Pile: Desenli olan tül perde kumaşları için tercih edilen bu perde pile türü görsellik bakımından dökümlü, dolgun ve zengin bir görünüme sahiptir, sade desenli olan kumaşlar içinde uygulandığında perde de şık ve dolgun bir görünüm elde edilir.
Salon dekorasyonu için en uygun pile çeşitleri; normal pile, sık pile ve orta pile şeklindedir. Pile oluşumu kumaşın üst üste katlanması ile oluşmaktadır. Bu durum düşünüldüğünde de muhtemel ki kumaş fazlasıyla kullanılmış olmaktadır.
Pile, kumaş ve kağıt gibi kıvrılabilen ürünler üzerinde yapılan süslemedir. Pil, bir biri üzerine yan yana belirli ölçü ve düzene göre yapılmaktadır.
En ve boyların ölçüsü alınırken genellikle perdecilerin yaptığı işlem, 10'ar cm tamamlama şeklinde olmaktadır. Örneğin alacağınız perdenin eni 1.25 cm, boyu 1.70 cm ise, hesaplama, Perde m² = en x boy= 1.25 cm x1.70 cm = 1.30 cm x 200 cm= 1.3 x 2= 2.6 m² olarak yapılmaktadır.
Klasik bir tül perdede ölçü almak oldukça kolaydır. Ölçü duvardan duvara ya da pencere bitiminden 25 cm pay arttırılarak kolayca alınabilir. Tavandan yere kadar uzanan bir model tercih ederseniz boy ölçüsü 5 cm fazla olmalıdır. Tül perdede genişlik; Perdenin genişliğini istediğiniz kadar uzun tutabilirsiniz.
Genişlik en , yükseklik ise boy olarak adlandırılır. Perde ölçüleri yani ebatları yazarken enxboy şeklinde önce genişlik sonra yükseklik yazılır.
Pile, kumaş, perde veya kağıt gibi malzemelerde bir bölümün öbürünün üzerine getirerek elde edilen kıvrıma pile denir. Genel olarak tekstil, perde ve döşemecilik sektörlerinde tercih edilir.
GREK TÜL 1 top (30 metre)
En iyi tül perde kumaşı denildiğinde akla ilk gelen kumaş türleri ise ipek, vual, polyester, keten hassas dokulu kumaşlardır. En çok tercih edilen bu tül perde kumaşı türleri, kullanıldığı ortamın havasını değiştirerek, şık ve kaliteli bir görünüm yaratır.
3 Metre Tül Perde Pilesiz 300 X 260.
Yere yığma şeklinde duruş için tavandan yere kadar ölçün +15 cm ilave edin. Pile nasıl hesaplanır pilesiz fon ve güneşlik için 1 metreye 1metre kumaş alınır seyrek pile için 1 metreye 2 metre kumaş alınır Boru pile için 1 metreye 2.5 metre kumaş alınır Sık pile için 1 metreye 3 metre kumaş alınır.
Amerikan pile modeli, organze gibi düz durmayan tül veya fon kumaşlar için sıklıkla tercih edilmekte olan pile modellerinden biridir. Ayrıca Amerikan pile modeli şık görünümü bakımından kullanıcıların beğenisini toplayan ayrıca dekorasyonlarda harikalar yaratan bir parçadır.
Tül perde yıkama aralığı normal şartlarda yılda 2 kere olarak değerlendirilir. Özellikle yaz mevsimine girerken yapılan yaz temizliklerinde ve kış mevsimine girerken yapılan kış temizliklerinde yıkamak yeterli olacaktır. Ama bazı durumlarda perdelerin daha sık yıkanması gerekebilir.
Tül ve perdelerin temizlenmesi ve kirlerin yok edilmesi amacıyla sirke kullanılabilmektedir. Makinenin deterjan haznesine 1 çay bardağı sirke konulmak suretiyle yıkanması yöntemidir. En iyi beyazlatma yöntemlerinden biri de makine haznesine kaya tuzu eklemek ve sonra yıkamak olarak kullanılan yöntem olmaktadır.
Tül ve perde deterjanı kullanılarak çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkanabilir. Ancak beyazlatma etkisine sahip doğru deterjanlar tercih edilmelidir. Yıkama yapmadan önce ilk olarak tül perdelerin ayrı şekilde yıkanması gerektiği bilinmelidir. Yani güneşlik gibi kalın perdelerle birlikte yıkama yapılmamalıdır.
Perdeler eğer çamaşır makinesinde yıkacaksa hassas programlar tercih edilmesi gerekir. Ancak elde yıkama ya da hassas program bulunmayan makinelerde tercih edilmesi gereken program sentetik olmalıdır. Bunun yanında makinede 30 derece sıcaklık ve 400 devir seçilmesi tavsiye edilir.
Her ne kadar ülkemizde genellikle perdeler tavandan yere kadar uzansa da bu aslında zaman zaman boğucu bir atmosfer yaratabiliyor. Daha geleneksel bir görünüm için perdeleriniz yere hafifçe değmeli; modern bir duruş istiyorsanız da perdenizin yüksekliğini yerden bir iki cm yukarıda bitirmelisiniz.
Bize verdiğiniz boy ölçüsü mekanizma dahil ölçüdür.Perdenin maximum 300cm genişliğinde (300cm üzerinde kargo sevkiyatında problemler oluşmaktadır), 400cm boy uzunluğunda olması tavsiye edilir. Perdemizi duvardan duvara yapmak istersek toplanma payı olarak duvar bitiminde 4-5cm kala boşluk bırakılmalıdır..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri