1 adet küçük boy (S) yumurta (40 gr) 62 kcal. 1 adet orta boy (M) yumurta (50 gr) 77 kcal. 1 adet büyük boy (L) yumurta (60 gr) 92 kcal.
1 adet (50 gr) yumurta 72 kaloridir. Yumurtanın 100 gramı 0.72 gram karbonhidrat, 12.56 gram protein, 9.51 gram yağ içermektedir.
Bir yumurta ortalama 50 gram kadar gelmektedir. Tabii yumurtaların boyutları kontrol dışı değişkenlik gösterebilmektedir. Üretim anında farklı boyutları üzerinde öne çıkan yumurtalar için ortalama, yani yaklaşık olarak 1 yumurtanın 50 gram olduğunu söylemek mümkün.
1 kg bütün yumurtadan oluşur. Yaklaşık 20-22 adet bütün yumurtaya denktir. Kabuklu yumurtanın kullanıldığı her yerde (keklerde, pandispanyalarda, tatlılarda, omletlerde, kreplerde ve çırpılmış yumurta vb.)
Yumurta albümini olarak bilinmektedir. Yumurtanın yaklaşık olarak %58'ini oluşturmaktadır. Protein değeri açısından oldukça zengindir. Fonksiyonel bileşen olarak ovalbumin, lizozim, ovotransferrin, avidin, ovomusin, sistatin, ovostatin ve ovoinhibitör içermektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Yumurtanın içerisinde yer alan beyaz ipliğe benzeyen o kısma kalaza adı veriliyor. Genellikle yumurtanın içindeki o beyaz kısmın civcivle alakası olduğu düşünülür. Aynı zamanda akıllara mide bulandırıcı senaryolar geliyor. Yumurtada bu beyaz kısmın bulunmasının civcivle hiçbir alakası yok.
Her gün yumurta yenir mi? Sağlıklı bireyler her gün yumurta tüketebilir; ancak yüksek kolesterolü olanlar yumurta tüketimini haftada 2-3 kez ile sınırlandırmalıdır.
Çünkü kişi gece yemek yediğinde hareketsiz kalacağı bir sürece girer. Alınan kalori harcanmadığı için vücut bu kaloriyi depolar. Yumurta da bu besinlerden biridir. Eğer gece yumurta yemek isterseniz; ertesi günlerde de aktif hareket etmezseniz ve bu alışkanlık haline gelirse kilo alımı meydana gelebilir.
Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Haşlanmış yumurta kalori bakımından en zengin olan kısım iç kısımda bulunan sarı yerdir.
Yumurta haşlamak için sıcak su kullanılmaz. Oda ısısında ya da soğuk su kullanmak gereklidir. Yumurta haşlama dakikaları ise nasıl bir yumurta istendiğine göre değişir. Kayısı kıvamında bir yumurta için yumurtayı 4-6 dakika arasında kaynatman gerekirken çok katı yumurta için 10 dakika kadar kaynatmalısın.
4 adet haşlanmış yumurta beyazı kaç kalori? Yumurta Beyazının 100 gramında 64 kcal kalori, ayrıca 1 Adet yani 25 gram Yumurta Beyazında 16 kalori bulunmaktadır.
1 adet büyük (190 gr) muz: 146 kcal. 1 adet küçük (90 gr) muz: 69 kcal. Yarım muz (80 gr) muz: 61 kcal.
1 Numaralı Kod: Gezen Tavuk Yumurtası
1 numaralı kod, yumurtanın gezen tavuk yumurtası olduğunu ifade eder. Bu üretim şeklinde tavukların rahatça gezebileceği bir alanları vardır. Ancak 1 numaralı kod, yumurtanın organik olduğunu ifade etmez.
'YUMURTALARIN ÜZERİNDE MUTLAKA SERİ NUMARASI BULUNMALI'
Üzerinde seri numarası olmayan yumurtalar piyasaya çıkacak özellikleri olmadıkları için üzerine seri numarası da vurulmaz.
Keskinoğlu S - Küçük Boy Yumurta 30'Lu ( 52 G Ve Altı G ) - Migros.
Pek çok kişi yumurtanın sarısını yemeyerek sadece akını tercih eder. Bunu yapmasının sebebi, yumurta sarısının içeriğindeki kolesterolden kendini koruma ve yumurta sarısının besin değerinin düşük olduğu düşüncesidir. Onlara göre yumurtanın akı protein ve sarısı kolesterol kaplıdır.
HER GÜN YUMURTA YERSENİZ NE OLUR? Yumurtanın protein oranı yüksek ve karbonhidrat oranı düşük olduğu için uzun süre tok kalmanızı sağlar. Yumurta aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak sağlıklı kalori miktarını sağlar. Tüm bu özellikleri kilo vermeyi kolaylaştırır.
Yumurtacım 30'lu L Boy Yumurta (63-72 G) - Migros.
Yumurta (3 orta boy) içinde 194 kadar kalori mevcut.
1 adeti 4 grama denk gelen siyah zeytin yaklaşık 5 kalori.
Yumurtanın en sağlıklı besinlerden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Günde gönül rahatlığı ile 10 tane yiyebilirsiniz” dedi. Yumurta için 'süper besin' diyen Canan Karatay, “Yumurta kolesterolü yükseltiyor vs. diye senelerce insanların beyni yıkandı” diyerek isyan etti.
Canan Karatay, sabah öğle akşam gün içine dağıtarak günde 10 yumurta yenilebileceğini söyledi. Prof. Dr. Canan Karatay, yeni kitabında anne adayları ve hamilelere sesleniyor: Şekerden uzak durun, ekmek yemeyin, makarnaya elinizi sürmeyin, bol yumurta tüketin.
Kas Gelişimi İçin İdeal Bir Besin
Protein açısından son derece zengin olan yumurta farklı vitamin, yağ ve mineralleri de içerir. Vücut için pek çok faydası bulunan yumurta, kas kütlesinin oluşumunu desteklemek için de son derece etkili bir tercih olarak ön plana çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri