1- Yulaf Lapası Bir porsiyon için 1 çay bardağı süt veya su, 3 yemek kaşığı yulaf gerekiyor .
1 orta boy kase veya 1 porsiyon için: Malzemeler: 1 çay bardağı süt veya su. 3 yemek kaşığı yulaf.
Ölçü örneği: Kadınlar için; 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 150 ml süt, 1 porsiyon meyve ve 6-8 adet badem/2 adet tüm ceviz. Erkekler için: 5-6 yemek kaşığı yulaf ezmesi 200 ml süt, 1 porsiyon meyve ve 10 adet badem/3 tüm ceviz olabilir.
İlgili 20 soru bulundu
1 su bardağı (200 ml) yulaf ezmesi 259 kcal.
Yulaf ezmesi suyla mı yoksa sütle mi yenir sorusu hep akılları kurcalayan bir soru olmuştur. Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır.
Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Ara öğünlerde kuru yemişlerle birlikte bir miktar yulaf ezmesi yemenizin bir sakıncası bulunmaz.
Yulafın su ile karıştırılmasıyla elde edilen yulaf ezmesi, gün içerisinde 8-10 yemek kaşığı olacak şekilde tüketilebilir.
Yulaf Ezmesi Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir? Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Küçük bir tencereye 1,5'ar su bardağı su ve sütü koyun. Üzerine 1 su bardağı Eti Lifalif Yulaf Ezmesi ve 1 tutam tuzu ekleyin. Orta ateşte sürekli aynı yönde karıştırarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra Eti Lifalif Yulaf Ezmesi iyice açılacak ve kıvamlanacaktır.
Lapa hâline geldiğinde yulaf ezmesi tatlı bir lezzete kavuşur. Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
Yulafın 1 su bardağı (80 gr) 281 kalori, 1 tepeleme çorba kaşığı (10 gr) 35 kaloridir. Yulafın 100 gramı 57.25 gram karbonhidrat, 11.35 gram protein, 5.8 gram yağ, 12.24 gram lif içermektedir.
Yulaf ezmesinin 1 su bardağı (70 gr) 272 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) 39 kaloridir.
Yulaf ezmesi kaç kaşık yenmeli? 6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Yulaf lapasının 1 porsiyonu (130 gr) 100 kaloridir.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun. Üzerine suyu ve sütü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Ayrıca 100ml yulaf sütü 22 μg folik asit, 16 μg iyot içermektedir. 1 Porsiyonda 116 kcal ve 200 gr vardır. 1 Su Bardağında 116 kcal ve 200 gr vardır. 1 Çay Bardağında 58 kcal ve 100 gr vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri