Listede tatlı gıda ürünleri haricinde, acı ve bazı tuzlu ürünlerde bile yüksek oranda şekerin bulunuyor olması ise dikkat çeken bir unsur oldu. İlk olarak sık ve yaygın tüketilen meyve ve sebzelerdeki şeker oranının derlendiği listeye göre 1 adet elmada 4 buçuk, muzda da 3 buçuk küp şeker bulunuyor.
Elma - 10 gram şeker
Durum elmada da tıpkı armutta olduğu gibi. Yine 100 gram elmanın içinde 10 gram şeker var. Türünden türüne elbette değişiklik gösterebiliyor ancak genel olarak yaklaşık 10 gram olduğu söyleniyor.
Tek bir bardakta 10,2 gr. ilave şeker içeren bir meyve nektarına “Meyve suyu yararlıdır” yazmak tüketiciyle dalga geçmektir. Meyve suyu değil, meyve yararlıdır. Ürün tek su bardağında 20 gr. yani yaklaşık 10 tane küp şeker kadar ilave şeker içermektedir.
Örneği şeker oranı en yüksek meyve üzüm olarak bilinir. Bunun yanında en şekerli meyve hangisidir sorusunun cevabı üzümle birlikte karpuz da olabilmektedir.
Orta boy tek bir muz, 14 gram şeker ve 6 gram nişasta içerir bu da kan şekeri seviyesinin diğer besin maddelerine göre daha hızlı yükselmesine neden olur.
İlgili 41 soru bulundu
Domatesin kalorisi de düşük
Ortalama bir domates, yaklaşık 22 kalori olup 5 gram karbonhidrat, 3 gram şeker, 1,5 gram lif içerir.
Dut, ahududu, yaban mersini, çilek ve böğürtlen gibi meyveler, insülin duyarlılığını artırarak kandaki glikoz klirensinin artmasına ve kan şekerini düşmesine fayda sağlayabilir. Son yılların en popüler meyvelerinden biri olan avokado, lif ve vitamin açısından çok zengindir.
Yeşil elma şeker oranı yaklaşık olarak %10'dur.
Her meyvede olduğu gibi şeker türü meyve şekeridir. Yeşil elma protein, karbonhidrat, potasyum ve lif açısından zengindir.
Bu da kullanılan Palm ve Palm çekirdeği yağının doymuş yağ yapısının ürüne yansıdığını göstermektedir. Bunun yanısıra, ürünün tek pakette 14,4 gr. Şeker içerdiğini görüyoruz. Yani tek paket gofrette yaklaşık 7 tane küp şeker kadar şeker tüketiyorsunuz.
Lideri olduğumuz besleyici ürünler kategorisinde de DİMES %100 ve Sıkma ürünlerimiz bulunmaktadır. Bu ürünlerimiz asla ilave şeker içermez; meyvenin sadece kendisinden gelen meyve şekerini içermektedir.
- Küçük küp şeker içerisinde 12 kcal kalori bulunur, - Büyük küp şeker içerisinde 16 kcal kalori bulunur, Küp şeker tüketimi gerçekleştirirken boyutlarına dikkat etmek ve buna göre değerlendirmek büyük öneme sahiptir.
Kabuğunda bulunan kuersetin maddeleri ile kan şekerini düşürürken, lifli yapısı ile de tok tutmaya yardımcı olan elma, hem şeker hastaları için hem de diyet yapanlar için sağlık dolu bir seçenek!
Tek küp şeker gram olarak 3 ila 4 gram ağırlığında olur.
Yeşil elma karbonhidrat ve lif açısından zengin olduğundan sporcular tarafından da sıkça tüketilir. Ayrıca yeşil elma şeker oranı dengesini de sağlayarak kan şekerinin düzene girmesine yardımcı olur. Bu sebeple yeşil elma şeker hastalarının da beslenme listesinde yerini alır.
Karbonhidrat içeren, salatalık da dahil hiçbir gıda kan şekerini düşürmez.
Badem ve ceviz
Hem ceviz hem de bademde bulunan yüksek lif ise insülin direncini düşürmeye yardım eder ve kan şekerinin daha kolay dengelenmesini sağlar. Düzenli olarak ceviz ve badem tüketimi diyabeti olanların insülin dengesini sağlayarak kilo vermesine yardımcı olur.
Uzun süre aç kalmak kan şekerini yükseltir mi? 12 saatten daha uzun süren açlıklarda stres hormonları da artacağı için açlık durumu kan şekerinde yanlış yüksek sonuçlara neden olabilir. Bunun yanı sıra çok uzun süreli açlık durumlarında hipoglisemi denilen kan şekeri düşmeleri de olabilir.
Örneğin bir elmayı tüketirken geçen süre zarfı 1 kuru inciri tüketirkenden uzun olduğu için elma kan şekerini daha yavaş yükseltmektedir.
Çilek, üzüm, incir, kavun, karpuz, vişne gibi yaz meyveleri yüksek glisemik indekse sahiptir. Kan şekerinizi aniden yükseltebilir.
Nişasta içermeye bir sebze olan domates, bu özelliği sayesinde kan şekeri seviyesinin kontrol altına alınmasını sağlamaktadır.
Nişasta ve Lif: Beyaz ve tatlı patates hem nişasta hem de diyet lifinin zengin kaynağıdır. 100 gram beyaz patates 29 g karbonhidrat ve 2 gram şeker içerirken, tatlı patates 24 g karbonhidrat ve 7 gram şeker içerir.
Buna karşın protein içeriğinin yüksek olması nedeniyle kan şekerini düşüren besinler arasında üst sıralarda yer alan yoğurt, diyabet hastaları tarafından düzenli olarak tüketilmelidir.
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri