Günde 2 bin ekmek çıkaran fırının, diğer giderleri de içine koyduğumuzda 200 gram bir ekmekte ortalama 95 kuruş. 20 kuruş da bayi kârı verdiğimiz zaman, 1 lira 15 kuruşa geliyor.
1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir.
Bir fırının kâr elde edebilmesi için günde yaklaşık 2000 ekmek satması gerekir. 2000 ekmek satan bir fırının aylık kazancı ise, 20 Bin TL ile 30 Bin TL arasında olacaktır.
Firincilar, pastacilar ve şekerleme imalatçilari, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.183 ile ₺1.561 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.242 ile ₺1.751 arasındadır.
EKMEK FIRINI İŞLETMECİLİĞİNDE YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN KRİTERLER : Kapalı alanı en az 300 m² olmalıdır. Üretim alanı en az 200 m² olmalıdır. Sosyal Tesis alanı en az 100 m² olmalıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Konuya ilişkin bilgi veren Halil İbrahim Balcı, Bakanlığın verdiği süre sona erdiğinde gerekli işlemleri yapmayan fırınların kapatılacağını bildirdi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 25 bin fırın var. Ve bu fırınlar Türkiye'de günde 101 milyon adet ekmek üretiyor.
Balcı, TMO'nun iki gün önce açıkladığı fiyatla buğdayda yüzde 22,5 artış yaptığını ve fırıncıların fabrika teslimi aldığı unu 185 liradan 215 liraya taahhüt ettiğini dile getirdi.
Ekmek üretiminin yapıldığı fırınlar ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri de yasak boyunca açık olacak işletmeler arasında yerini alıyor. Fırınlar her zaman haftanın yedi günü 24 saat açık.
Fırıncı, geleneksel usullerle ya da modern tekniklerle çalışan, hazırlanan ekmeklerin pişirilmesi ve piyasaya sunulması ile uğraşan mesleği icra edenlere verilen ad.
Ekmeğin fiyatı ise tarifeyle belirleniyor. Bu bağlamda belirli yönetmelikler olması önemli. Yeni yönetmelikle bayi kar oranı yüzde 15 olarak belirlendi. Yani bir ekmeğin satış fiyatının sadece yüzde 15'i kar olacak.
Doğrulanmış Cevap. 1 kg undan 5 ekmek ise; 50 kg undan 250 ekmek yapılır.
Buna göre, herhangi bir dükkânda unlu mamul satışı yapılabilir ancak ekmek üretiminin yapılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı ilçe tarım müdürlüklerinden işletme kayıt belgesi, ilçe belediyelerinden de ruhsat alınması gerekiyor.
bir fırının günde bin ekmek ürettiği varsayılırsa kırk fırın günde kırkbin ekmek üretir. bir insanın hadi her öğün bir ekmek tükettiğini farzetsek günde üç öğünden üç ekmek yapar. senede üçyüzaltmışbeş günden üç ekmek, bindoksanbeş ekmek yapar. demek ki ney miş?
1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir. Yapılacak ufak bir matematiksel hesap ile bir ekmeğin için 160-180 gram un bulunduğu söylenebilir.
[1] Olgun kişi olmak için çok tecrübe sahibi olmak gerektiği, yeteneksiz kişiler için olgunlaşma zamanının uzun sürdüğü anlamı çıkarılır.
Günde 1 saat çalışan bir fırın ortalama olarak 2500 - 3000 Watt enerji harcar ve bunu maliyete dökmeye çalışırsak 2500 Watt üzerinden hesapladığımızda 2.5 Kwh x 0.46 TL (tahmini elektrik fiyatı) = 1.15 TL.
Bir fırının bir saatlik çalışma sonucunda harcadığı elektrik ortalama olarak 700 kWh ile 3 kWh arasında değişir.
Elektrikli ankastre bir fırın bir saat boyunca çalıştığında ortalama olarak 2500 Watt enerji harcar. Haftada 3 kez fırın kullandığınızı varsayarsak tüketiminiz aylık yaklaşık olarak 12 TL'ye denk geliyor.
Zam kararını değerlendiren Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, şubat ayında ekmeğe yeni bir zam yapılmayacağını söyledi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 10 Ocak tarihinden itibaren ekmeğin 5 lira olacağını açıkladı.
Hamurun canlı olması ve hamuru sıcaktan korumak için buz katıyoruz. Hamur az kabardığı zaman hamurun içinin daha sağlam olması için ekmek hamuru yoğrulduğu sırada buz ilave ediyoruz. Bu sıcaklarda buz katmazsak hamuru soğuk tutmazsak hamur kendiliğinden çöker iyi ekmek çıkmaz. Ekmek fırından çıkınca sönük olur.
Karakılçık unu %12,3 protein, 18 g/Kg gluten içerir. Genetiği değişmemiş diğer buğday unları gibi karakılçık buğdayı unu da kendine has aroması olan, enfes lezzete sahip, tam kepekli, hazmı kolay daha geç pişen ve kolay bayatlamayan ve bununla birlikte kolay kabarmayan bir yapı sergiler.
Normal ekmekte günlük ortalama 535 ton hamur işleme kapasitesi ile 13 üretim hattında 1 milyon 800 bin adet 250 gr'lık normal ekmek üretim kapasitesine ve buna ek olarak 2 üretim hattında 1 milyon adetten fazla çeşit ekmek üretim kapasitesine sahiptir.
Kent genelindeki fırınlar, "kombine" diye tabir edilen sanayi tipi fırınlar ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait halk ekmek fabrikalarında günde yaklaşık 20 milyon ekmek üretildiğini kaydeden Kolivar, "Salgın döneminde üretim miktarımız yüzde 20 azaldı.
Daha sonra Ramazan ayının vazgeçilmesi olan pidemize dönüşmüştür. Osmanlı sarayında ise saray ekmeği has ekmek diye anılır ve has fırın adı verilen fırınlarda pişirilirdi. Halkın kullandığı ekmeğe ise harcı denirdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri