Birinci Hamur Kağıdı Bileşimindeki selüloz miktarı çok, odun miktarı az olan bu kağıtlar günlük kullanımda fotokopi kağıdı olarak da bilinir. 1. hamur kağıtların baskı performansı da oldukça iyi olmakla beraber en çok tercih edilen kağıt türüdür.
Kitap baskılarında 2.hamur kağıtlar kullanılmaktadır. Bu kağıtların maliyetleri daha düşüktür ve bunlardan renkli baskı alınamaz. Kağıdın içinde bulunan odun ve selüloz miktarı neredeyse aynı orandadır. Daha ekonomik olması nedeniyle kitap baskılarında kullanılan bu kağıtların rengi tam olarak beyaz değildir.
Birinci Hamur Kâğıt Nedir?:
1.hamur kâğıt, selülozu çok, odunu az olan, beyaz renkli kağıttır. Kitap baskısında, antetli kağıt basımında, defterler, ders kitapları, test kitaplarının basımında ve benzeri matbaa baskı işlerinde tercih edilir. Değişik gramajlarda bulunmaktadır. En çok tercih edilen kağıt türlerindendir.
2. Hamur Kağıt: Bileşimindeki selüloz ve odun miktarı neredeyse eşit derecede olan ve rengi tam beyaz olmayan bu kağıtlar kitap ve benzeri işlerin baskısında fiyat avantajı nedeniyle tercih edilir. Kaliteli bir renkli baskı yapmanın mümkün olmadığı bu kağıtlar bobin veya tabaka olarak satılır.
3. hamur kağıt incedir. 3.Hamur kağıtlar genellikle gazete, takvim ve kitap basımında kullanılır. Gazete kağıdı olarak da bilinir. Magazin kağıdı grubundadır.
İlgili 37 soru bulundu
Birinci Hamur Kağıdı
Bileşimindeki selüloz miktarı çok, odun miktarı az olan bu kağıtlar günlük kullanımda fotokopi kağıdı olarak da bilinir. 1. hamur kağıtların baskı performansı da oldukça iyi olmakla beraber en çok tercih edilen kağıt türüdür.
1.Hamur Kağıt: Genellikle antetli kağıt, kitap, broşür gibi çalışmaların baskısında kullanılır.Bileşimindeki selüloz miktarı çok, odun miktarı azdır. 2. Hamur Kağıt: Kitap ve benzeri işlerin baskısında tercih edilir. Rengi tam beyaz olmayan bu kağıtlarla kaliteli baskı yapmak mümkün değildir.
Hamur Etiket Nedir? En basit anlatımla, piyasada bilinen fotokopi kağıdının arka yüzeyinin yapışkanlı halidir. Kağıdın özelliği nedeniyle, püskürtmeli yazıcıda boyayı absorbe ettiği için hemen kurur.
Mat, parlak ve yarı mat olarak çeşitlendirilen bu kağıtlar en kaliteli baskı kağıtlarıdır. Kitap, dergi, afiş ve el ilanı gibi direkt olarak kişilere hitap eden çalışmaların yapılabildiği bu kağıtlar matbaada en kaliteli kağıtlar arasında yer alır.
Hamur Kâğıt Türleri. Birinci hamur kâğıt türünün diğerlerinden farkı içinde yer alan selüloz miktarı odun miktarından fazla olduğu içindir. Bu kâğıt çeşidi anket kâğıdı, kitap basımı ve broşür yapımı gibi yerlerde kullanılır. İkinci hamur kâğıt türü ise selüloz ve odun oranının birbirine eşit olduğu kâğıt çeşididir.
Kitap kâğıdı olarak ikinci hamur kâğıt yaygın olarak tercih edilir. İkinci hamur kâğıdın içindeki selüloz ve odun oranı birbirine çok yakındır. Renk olarak kreme çalan beyaz diyebileceğimiz ikinci hamur kağıt, kitap gibi ürünlerin baskısında ekonomik olması nedeniyle tercih edilir.
Kağıdın gramajı, kağıdın ağırlığını gösterir ve kalitesini etkiler. Daha yüksek gramajlı kağıtlar daha kalın ve daha dayanıklıdır. Parlaklık: Kağıdın parlaklığı, kağıdın üzerindeki baskının renklerinin canlılığını ve netliğini etkiler.
Bu nedenle sertifika basımında genellikle fantazi kağıtlar kullanılmaktadır.
Japon Bristol Kağıt görünüm olarak Amerikan Bristol Kağıda benzer. Aralarındaki en önemli fark ise Japon Bristol Kağıdın iki yüzünün de beyaz ve baskıya uygun olmasıdır. Yine bu kağıt türünde de parlak ve mat selefon kullanılabilir. Bu 4 kağıt türü kartvizit basımında en çok tercih edilen türlerdir.
330x488 mm ebatlarında 125 tabakadan oluşan bu ürün, 350gr/m² kâğıt ağırlığına sahiptir. Broşür, dergi, el ilanı, afişler ve posterler için kullanıma oldukça elverişli ve dikkat çeken parlak yüzeye sahiptir. Pürüzsüz ve hızlı kuruyan dokusu sayesinde daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Şamua kağıt, özellikle suya dayanıklı olan bir ürün olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Uzunca yıllar bozulmadan kalabilen bu kağıt türü; kaliteli kağıt kategorileri arasında yer almaktadır.
Ambalajına bakarak satın alacağınız A4 kâğıdın ağırlığını anlayabilirsiniz. Standart uygun kaliteli A4 kâğıt gramajı 80 gr olmalıdır. Selüloz içeriği daha yüksek olan kâğıt, daha yüksek kalite ve beyazlığa sahip olacaktır.
MS 105 yılında kendi kâğıt yapma tekniğini geliştiren Çinli saray görevlisi Cai Lun, birçok kaynakta kağıdın mucidi olarak gösterilir. Milattan sonra 5. yüzyıldan itibaren kağıt, Çin'de yaygınlaştı.
"1 Top" ifadesi ise genellikle bir ambalaj birimini belirtir. Bu durumda, "1 Top A4 Kağıt" ifadesi, genellikle bir paket ya da kutu içerisinde bulunan A4 boyutundaki kağıt sayısını ifade eder.
IVORY KAĞIT
Kitaplar, promosyon malzemeler, el kitapları ve takvimlerin ofset baskıları için geliştirilmiş odunsuz, kuşesiz kağıtlardır. İyi baskı özellikleri ile ayırt edilebilen, kolay okunabilen yüzeye ve tek veya cok renkli baskılar için uygundur.
Çoğu gazete sayfalarını A4 boyutunda yazdırırken, dergiler genellikle A5 veya A6 boyutunda yazdırır. Gazete kağıdı, gazete endüstrisine satılan düşük maliyetli, kaplanmamış bir kağıttır. Gazete ve diğer yayınları basmak için kullanılır.
Dergi basımı, iç sayfalarda genelde 90 – 200 gr ağırlığında kuşe kağıdın, kapakta ise Amerikan Bristol (kalın gramajlı kağıtlar) kağıdın tercih edildiği bir çalışma biçimi olmaktadır.
Şamua Kağıt Özellikleri
Şamua kağıt kullanım alanları şimdiki haline gelmeden önce kuşe kağıt olarak üretimine geçilmiş ve işlem görerek şimdiki halini almıştır. Kahverengi selülozdan yapılan ve tamamen selüloz içerikli olan şamua kağıtlar, pürüzsüz ve düz bir yapıya sahiptir.
Uzun ömürlü dış mekan afişleri istiyorsanız, Yırtılmaz Kağıt veya Taş Kağıt tercih edebilirsiniz. Bu ürünler suya ve dış etkenlere dayanıklı kağıtlardır. Kısa süreli kullanılacak afişler için dikkatleri üzerine çekecek 80 g / m2 floresan kağıt kullanabilirsiniz.
Bristol karton, yüksek kaliteli kağıt hamuru kullanılarak üretilen sert, dayanıklı bir karton türüdür. İnce, düzgün ve hafif parlak bir yüzeyi vardır, bu da onu çeşitli uygulamalarda kullanmak için ideal hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri