%29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %21 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Yağlı 1 kg 150 TL'ye, %23 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 500 gr 90 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Gramaj seçenekleri: 30 gr890,00 TL/kg.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Hindistan cevizi yetiştiriciliği bütün tropikal ülkelerde yapılabilmektedir. Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Rendelenmiş hindistan cevizinin 1 yemek kaşığı (10 gr) 61 kalori, 1 tatlı kaşığı (2 gr) 12 kaloridir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.
Özellikle içeriğindeki lif oranı sayesinde sağlıklı bir besin olarak tercih edilen Hindistan cevizini toz hali ile tanıyor olsak da günümüzde bütün bir halde erişmek de mümkün. Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
Büyük bir un kavanozuna 1 su bardaklık ölçü kabını daldırıp yukarı kaldırdıktan sonra tepesini bir bıçakla sıyırdığınızda elde ettiğiniz un miktarı, 140 gramdır.
300 gram un yaklaşık olarak ele alındığı vakit 2,5 su bardağı etmektedir. Daha doğrusu 2,5 su bardağından 1 parmak fazla ettiğini söylemek mümkündür. 300 Gram Un Kaç Çay Bardağı Eder? Değişik gramajlar üzerinden su bardağı ile beraber çay bardakları eşliğinde un ölçümü yapılır.
1 Litre Süt Kaç Su Bardağı? 1 litre süt 5 su bardağı eder.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Cevizi ılık bir yere koyun ve orada bırakın, hep sıcakta olsun. Az bir şansla bitki yaklaşık iki ay içinde çimlenecektir.
Diyar Baharat Hindistan Cevizi 150 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Hindistan Cevizi Besin Değerleri
Bir porsiyon orta boy 25 gram Hindistan cevizinin besin değerleri aşağıdaki gibidir: Karbonhidrat (g) 1.2. Protein (g) 0.98.
Bağdat Hindistan Cevizi 50 G - Migros.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri