10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir. Hatta yanınızda aynı ebatta bir kova daha varsa birbirine boşaltabilir ve böylece daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
· 10 kg. tavan boyasına 750 ml su, · 17,5 kg. tavan boyasına 1,5 litre su, · 20 kg tavan boyasına da 2 litre su ilave edilir. Bir çok boya markasında tavan boyası inceltme oranı yaklaşık olarak bu şekildedir.
Bu çerçevede 5 litre boyaya 1.5 litre ile 2 litre arasında su katmak gerekir. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmak gerekir.
10 kilo boya 7.5 litreye denk gelmektedir ve bu oran/kilo ile yaklaşık olarak 70-80 metrekare büyüklüğündeki bir evi veya bu büyüklükteki oda ya da odaları boyayabilirsiniz.
Boyalar genellikle hacimce inceltilir. Örneğin 15 litrelik su bazlı bir boyanın 10% oranında inceltilmesi öneriliyorsa, 1.5 litre su kullanılmalıdır. Şayet boya ambalajı üzerinde hem kilogram hem litre bilgisi var ise, inceltmenin litre üzerinden hesaplanması doğru olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
2 veya 4 saat su bazlı boya için beklenebilir. Solvent içeren veya yağlı boyalar için ise bekleme süresi 8 saat civarındadır. Daha mükemmel sonuç alman için 12 saat beklemen daha doğru olacaktır.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir. Hatta yanınızda aynı ebatta bir kova daha varsa birbirine boşaltabilir ve böylece daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
Örneğin 5 litre boyada normalde koyu renge yarım litre atsanız yeterken açık renklerde 1.5 – 2 litreye çıkarabilirsiniz. Bu nedenle 10 litre boya açık renk boyada 50-60 metrekare bir evi ya da bu büyüklükteki oda ya da odaları iki kat olarak boyar.
Boyanın kullanılabilir hale gelebilmesi için içerisine su konmalıdır. 2,5 litre boyaya yaklaşık yarım litre su katılmalıdır.
Bazı durumlarda az miktar su döküldüğünde de istenilen kıvam alınmaktadır. Genel olarak 20 kilo boyaya 1,5 litre su katılmalıdır.
Su ile hacimce %15-20 oranında inceltilir.
Boya yaparken cam açılır mı sorusunun cevabı “evet” olacaktır. Boya'nın kuruması için boya yapılırken cam ve kapılar açık tutulabilir.
Tavan Boyasına ne kadar su katılır sorusunun cevabı !
Tavan boyaları ambalajları açısından 0.5 litre, 1.9 litre, 5.4 litre, 9.4 litre, 10.8 litrelik paketlerde satışa sunulur. Yukarıda belirtilen ölçülerdeki tavan boyaları % 10 veya %15 kadar su ilavesi yapılarak inceltilir.
Değerlendirme yapabilmek için bu ürünü satın almış olmalısınız.
** 10 kg ile 30 – 50 m² yüzey boyanır. *** 17,5 kg ile 52,5 – 87,5 m² yüzey boyanır. **** 20 kg ile 60 – 100 m² yüzey boyanır.
10 Kg tavan boyası, normal şartlarda 2 kat boyamak suretiyle 45 ile 55 m² civarında bir tavan alanını boyayabilmektedir. 1 kat vurulması halinde 90 ile 100 metrekare kadar da boya yapabilmek mümkündür.
Bu demektir ki 3+1 bir salonun duvarları için yaklaşık 28,8L iç cephe duvar boyasına ihtiyacımız olacak. Boya ambalajları fabrikasyon olarak 2,5L, 7,5L ve 15L olarak üretilir. Bu yüzden bu ölçülerdeki 3+1 daire için 30L iç cephe boyasına ihtiyacımız olacak.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Boyama: %25 su ile hacimce inceltilerek, iki kat halinde rulo veya fırça ile uygulanır. Katlar arasında en az 2-3 saat beklenmelidir.
Dış Cephe. Yüzey durumuna göre 1 kg dış cephe boyası; Tek katta 7 ila 10 metrekare boya yapabilir.
Cevap: 20 litre 20 kg eder.
Boya yaptıktan sonra kuruması için serin ve kuru bir mekanda bekletin. Dışarıda kuruması gerekiyorsa sıcak, kuru bir gün seçin. İşe erken saatlerde sabah başlayın. Bu daha hızlı kuruma ve daha fazla sıcak hava şartlarından yararlanmak için zaman kazandıracaktır.
Yağlı Boya Sıcakta mı Yoksa Soğukta mı Daha Hızlı Kurur? Yağlı boya sıcak havada soğuk havaya göre daha hızlı kurur. Ayrıca nem seviyesi düşük olması da bu süreci hızlandırır.
İkinci kat boya (su bazlı boyalarda) ; ortalama sıcaklıkta ilk kat boyanın atılmasından itibaren yaklaşık 3, 4 saat sonra atılabilir. Ortalamanın altındaki hava sıcaklığında ise ilk katın vurulmasından itibaren 4, 6 saate kadar çıkabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri