Evlendikten Sonra Pasaport Yenileme 403 sayılı Vatandaşlık kanununda pasaportun kimlik belgesi olarak sayılması sebebiyle pasaportların güncel nüfus cüzdanıyla aynı bilgileri taşıması şarttır. Bu sebeple kimlik bilgilerinden herhangi biri değişirse, pasaportların da yenilenmesi gerekiyor.
Evlendikten sonra pasaportunuzu değiştirmeniz için belli bir süre sınırı yok. Ama pasaportunuz resmi bir belge ve kimliğiniz değiştikten sonra pasaportunuzu da değiştirmeniz gerekiyor. Aksi halde yurt dışına çıkarken problem yaşayabilirsiniz.
Evlendikten Sonra Pasaport Değiştirme Süresi
Pasaport değişimi için belli bir süre yoktur. Pasaport değişikliği öncesi kimlik değişimi yapmak şarttır. Bunun için ilgili kuruma başvurarak veya 199 numarasını arayarak kolaylıkla randevu alabilirsiniz.
Nikah sonrası nüfus cüzdanı yenileme işlemlerinde herhangi bir yenileme süresi bulunmadığı için nikahtan sonra kimlik değişimi cezası gibi bir uygulama bulunmuyor.
Kısaca toparlayacak olursam, eğer evlenmeden önce Schengen vizeniz varsa eski ve yeni pasaportunuzu yanınıza alarak seyahat edebiliyorsunuz. Ama yeni bir vize başvurusunda bulunacaksanız kimlik ve pasaportunuzu değiştirip yeni soyadınızla başvurmanız önemli.
İlgili 25 soru bulundu
Soyadından kaynaklanan değişimden dolayı hem kimlik kartının hem de pasaportun değişmesi gerekir. Buna ek olarak kimlik kartınızdaki isminiz ile pasaportunuzdaki isminizin uyuşmaması halinde pasaportunuz geçersiz sayılacaktır.
Yurtdışı Çıkış Muvafakatname
Çocuğun yurtdışına çıkabilmesi için eğer ebeveynler evli değil ise velayeti altında olmadığı ebeveyni; eğer evli ise her iki ebeveynin de onayının olduğu bir izin belgesi gereklidir. Bu izin belgesine Muvafakatname denir.
Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir. Bu nedenle nikah kıyıldıktan 10 gün sonra belirlenen nüfus müdürlüğüne gitmeniz önerilmektedir.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için, e-Devlet sistemine PTT'den aldığınız şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Ardından e-Hizmetler sekmesinden Kişisel Bilgiler kısmına tıklıyor, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümünde yer alan Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama ya da Doğrulama kısmını seçiyorsunuz.
Bu durumda çok fazla yeni evlenen çift evlendikten sonra ne yapmaları gerektiği konusunda merak duymaktadır. Evlilik sonrası yalnızca kimlik değil pasaport ve banka kartlarının da değiştirilmesi gerekmektedir.
Pasaportunda kızlık soyadı olan kadınların vize başvurularını bazı ülkeler evlilik cüzdanı ile kabul ederken (mesela Amerika ), bazı ülkeler ise kabul etmiyor (meselaAlmanya). Bu nedenle eğer eski pasaportunuzla vize başvurusu yapacaksanız önceden mutlaka konsolosluğu arayıp teyit etmelisiniz.
Öncelikle iyi haberi vermek istiyorum; evlendikten sonra yurt dışına eski pasaportunuzla gidebiliyorsunuz, ancak ya eşinizin soyadını direkt alacaksınız ya da kendi soyadınızla birlikte kullanacaksınız. Adınızda bir harf bile değişse tüm bu prosedürleri tek tek halletmeniz gerekiyor.
6. Pasaportumu benim dışında başka biri teslim alabilir mi? Başvuru sırasında size iletilen takip fişi üzerinde yazan isimler dışında pasaport teslimatı yapılmamaktadır. Şahsen pasaport teslimatlarında kimlik ibrazı, vekalet sahibi teslim almaya geldiğininde de başvuru fişi aslı ve kimlik ibrazı zorunludur.
Çocuklar, öğrenimlerine devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanabilirler. Öğrenimleri sona erince bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorundadır. Kız çocuklar da 25 yaşın altında iken evlenirlerse yeşil pasaport statüleri sona eriyor.
T.C. Evlilik Cüzdanı ve Evlenme Kayıt Örneği
Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Bu aile cüzdanı 12.09.1974 tarihli CIEC Anlaşması temelinde düzenlenmektedir.
Eğer pasaport yenilenmezse hiçbir işe yaramaz. Bu yüzden ne zaman geçerliliğini yitireceğine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kişinin tatil planlarının önüne geçebilir. Pasaport yenileme işlemleri ise oldukça kolaydır.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile birlikte artık e-devlet kapısından da alınabilmektedir. Bugüne kadar sadece Nüfus Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar üzerinden alınabilen bu belge, şimdi internet üzerinden kolayca alınabilmekte.
T.C. Kimlik kartlarında yer alan bilgiler il-ilçe, cilt numarası, aile sıra numarası, sıra numarası ayrıca cinsiyet, medeni durumu gibi bilgiler de yer almaktadır. T.C kimlik numarası sorgulama işlemlerinde de bu bilgilerden yararlanılarak sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz.
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL, Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
CEVAP: evlenilince TC kimlik numarası değişmez. denendi ve görüldü, onay da verdim. ailemden nasıl büyük olabilirim?
Evlendikten sonra kadınlar eşinin soyadının yanı sıra kendi soyadını da kullanmak istediği zaman evlilik esnasında nikah memuruna ve evlendikten sonra nüfus müdürlüğüne beyanda bulunarak başvuru yapması gerekir. Bu başvuru sonucunda kısa süre içerisinde sonuç alınır. Böylece çift soyadı kullanmayın olur.
Yurtdışında evlenen eşlerden ilgili ülkede yabancı olanı, evlilikten itibaren en geç otuz gün içinde evlilik belgesini evlendiği yerdeki dış temsilciliğe göndermelidir. Bildirimi alan dış temsilcilik, evlenme bildirimini usulüne uygun bir şekilde düzenleyip nüfus müdürlüklerine göndermekle yükümlüdür.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Türk vatandaşının yabancı uyruklu veya bir Türk ile yurtdışında evlenmesi mümkündür. Ancak bu durumda söz konusu evliliğin tescili gerekmektedir. Aksi halde kişi, Türk makamları önünde halen bekar olarak görünecek; evliliği tanınmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri