Araç kiralamak için 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 1 yıllık B grubu ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Müşterimiz 19 yaşını doldurmuş ve ehliyeti en az 1 yıllıksa, B grupu ehliyet sahibi genç sürücü paketini satın alarak kiralama yapabilir.
Sürücü yaşınız 21 olması gerekiyor
En az 21 yaşında olduğunuzda ekonomik bir araç kiralayabilirsiniz. Orta sınıf bir araç için ise sizden istenen yaş şartı en 25 olmanızdır. Büyük ve lüks bir araç kiralamak istediğinizde ise en az 28 yaşında olmanız gerekir.
Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.
Rent a car açabilmek için mesleki anlamda kayıtlı olduğunuz, esnaf ya da ticaret odası belgesi gereklidir. Tapu fotokopisi ve iş yeri açma ruhsatı gerekir. Kiralık olarak açılacak olan işletme için kira sözleşmesi ve o sözleşmenin noter onayı gerekir.
Otopark sözleşmesi noterden en az bir yıllık olarak yapılır, her yıl yenilenen sözleşmenin bir nüshası Zabıta Amirliğine verilir. Oto kiralama işi ile iştigal eden gerçek ve tüzel kişilerden, kendi adına veya şirket adına kayıtlı en az beş araç faaliyet göstermek zorundadır.
İlgili 30 soru bulundu
Farklı rent a car firmaları, ehliyetini en az 1 yıl önce almış olan 19-20 yaşındaki sürücülere de araç kiralama imkanı tanıyor. Ancak bu işlem için genç sürücü paketi kapsamında ek ücret talep edilebiliyor.
A3 yetki belgesi, otomobil kiralama işletmeciliği faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
KABİS'e Kayıt Olmak
-Firmaya ait vergi levhası ve ruhsatı ile işyerine en yakın karakoldaki kiralık araç bildirim sistemli yönetici birimine, bağlı oldukları Polis Merkezi Amirliğine ve Asayiş Şube Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekmektedir.
Apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik çıkarılan yönetmelik yürürlüğe girdi. Artık konut ruhsatlı yapıların altında oto galeri açılamayacak.
2- Şirket kiraladığı araç ile ilgili BRÜT TUTAR üzerinden %20 vergi kesintisi (stopaj) yapıp yine bağlı bulunduğu vergi dairesine MUHTASAR BEYANNAMESİ (041 kod) ile beyan edip ödemekle yükümlüdür. Kiralama yapılan araca ilişkin; tamir, yakıt, bakım onarım, HGS v.b. harcamalar gider olarak dikkate alınabilir.
2023 Araç Gider Kısıtlaması ile İlgili Öne Çıkan Noktalar Nelerdir? Binek araç kiralanmasında durumunda gider olarak indirim konusu olabilecek aylık araç kira bedeli 2023 yılı için KDV hariç 17.000 TL olarak belirtiliyor. 17.000 TL üstü kanunen kabul edilmeyen gider olarak değerlendiriliyor.
Vergi olarak ödenen stopaj oranı, araç kiralama bedelinin yüzde 20'sine tekabül eder. Kiralık araç giderleri arasında yer alan bir diğer kalem ise KDV; yani katma değer vergisidir. KDV ise araç kiralama bedelinin yüzde 18'ine karşılık gelir.
Gerekli koşulların sağlanması durumunda herkes araba kiralayabilir. Araba kiralamak için gerekli koşulların başında ise en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Araç kiralama noktasında aracın modeli, özellikleri ve tercih edilen kiralama platformu kâr elde etmek için büyük bir öneme sahiptir. Bununla birlikte doğru bir yöntem izlendiğinde aracı kiraya vermek son derece mantıklı ve etkili bir kazanç sağlama yöntemidir.
Rent A Car Kaskosu Zorunlu mudur? Araç kiralama, ticari bir işlem olduğu için kiraya verilen tüm araçlarda Rent A Car kaskosunun bulunması şarttır yani isteğe bağlı değildir ve poliçe oto kiralama şirketleri için özel olarak hazırlanır.
Gerekli tüm işlemler sırası ile tamamlandığında, araç kiralayanın başka bir sorumluluğu bulunmuyor. Aracın çalınması ve bulunamaması durumunda gerekli ödeme kasko firması tarafından araç kiralama firmasına yapılıyor. Sigorta satın almak, herhangi bir sorunla karşılaşmadan önce pek de gerekli değilmiş gibi gelebilir.
Bireysel araç kiralama işlemi araç satın almaya oranla birçok avantaj sağlar. Ayrıca, bireysel araç kiralayanlar senelerce krediler ile uğraşmak zorunda kalmıyor. Bunun yanı sıra vergi ve bakım gibi masraflar ilgili firma tarafından karşılandığı için daha fazla maliyet ödemenize gerek kalmıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından size gönderilen üyelik kodu ve şifre ile KABİS sistemine giriş yapabilirsiniz. KABİS sistemine giriş yapan rent a car yönetici veya yetkilileri sistemde araç bilgilerini ve kiralayan kişinin bilgilerini girmek zorundadırlar.
Araç kiralama süresince yapılan trafik ihlali sorgulamasını e-devletten gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet üzerinde cezanızın tüm detaylarını görüntüleyerek ödeme yapabilirsiniz.
Ücretsiz olarak rezervasyon yapabilmektesiniz. Araç kiralama tutarları aracı teslim aldığınız esnada talep edilir. Trafik yasalarına uyulmamasından doğacak her türlü sorumluluk ve maddi ceza kiracıya aittir.
Şirket ya da bireysel olmanız fark etmiyor. İlgili ticaret odası veya esnaf odasından kayıt fotokopisini almalısınız. Rent a car hizmeti vereceğiniz mülk size ait ise tapu fotokopisi gerekiyor. Size ait değil ise kira kontratının aslı ya da noter tasdikli fotokopisi iş görür.
– K1* Yetki Belgesi Ücreti : 11,066TL. – % 15 Yenileme Ücreti : 1659.TL. Odamız tarafından Hizmet Bedeli Olarak Belge Ücreti : 341.TL. Belgede Kayıtlı Araç Başına : 95.TL. alınacaktır.
Hangi K belgesini almalıyım? Yurt içi Nakliyecilik faaliyetinde bulunanlar K1 türü yetki belgesi. Kamyoneti ile Nakliyecilik faaliyetinde bulunanlar K1* türü yetki belgesi. Yurt içi Oto kurtarıcı faaliyetinde bulunanlar K1(Ö) türü yetki belgesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri