Ürün ambalaj içersinde 60cc sertleştirici ve 120cc vernikten oluşmaktadır. Her ikisini uygun bir kap içerisine boşaltılıp aşağıdan yukarıya doğru 5 dakika kadar karıştırılmalıdır. Doğru karışmadığı durumda kurumayacaktır. Ortalama kuruma süresi 24 saattir.
Verniğin yüzeyde tam kuruması için 24 saat bekletilir. 48 saat sonra tam sertleşme olur.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Rich 100 Kat Vernik, 130 derece sıcaklığa kadar dayanıklı, hava kabarcığı oluşturmayan, kokudan arındırılmış, her türlü yüzeyde ve materyallerle kullanılabilen, yüksek parlaklıkta ve çizilmeyen çok özel bir üründür. Hacimsel olarak 2 ölçü reçine ile 1 ölçü sertleştirici kullanılır (+-%10).
İlgili 26 soru bulundu
Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Atılır? Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Su bazlı vernik, yağ bazlı cilaya göre çok daha hızlı kurur. Bir saat içinde kurur ve iki saat içinde ikinci katı uygulayabilirsiniz. Su bazlı vernik çok daha hızlı kuruduğu için uygulandığında daha fazla özen ister.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Su Bazlı Vernikler Ne Kadar Sürede Kurur? Yaklaşık 1 saat içerisinde kuruyan su bazlı vernik iç cephe kullanımı için uygundur. Aynı zamanda dış cephe su bazlı verniği de kolayca ve hızlıca kurumaktadır.
Su bazlı vernikse daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir. Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernikse daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Solvent bazlı ve tek komponentli koruyucu vernik olan yat verniği deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde kullanılır. Zaman içerisinde sararma ve kararma yapmayan oldukça dayanıklı olan bu vernik çeşidi ayrıca suya, neme ve rüzgara karşı da karşı yüksek koruma sağlayan özelliktedir.
Su bazlı boya ile ahşap boyanır mı? Su bazlı olmayan tüm boyalarla vernikli veya verniksiz şekilde ahşabı boyaması yapabilirsiniz.
Sprey boya üzerine vernik 3-4 kat olarak uygulanabilir. Kullanılan yüzeye göre ikinci ve üçüncü katlar 1 saat arayla uygulanmalıdır.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Bu yüzden vernik tabakası dikkatle korunarak renk lendirilmiş tabakanın yer yer kaybı önlenmelidir. Bu yapılmazsa sonradan rengi kaybolmuş kısım ların renklendirilerek civarlarındaki ağaç malzemenin rengine uydurulmaları zor olur.
İlk kat verniğin ahşaba iyi derecede sızabilmesi için uygun ve kaliteli bir tiner ile 2'ye 1 oranında yani %50 inceltilerek yüzeye eşit miktarda fırça ile sürülür ve kurumaya bırakılır.
Hobi severlerin en çok merak ettiği sorulardan biri ise sünger rulonun vernik uygulamalarında kullanılıp kullanılmayacağıdır. Birçok uygulama alanlarının yanında sünger rulonun esas amacını vernik uygulamaları oluşturmaktadır. Özellikle, su bazlı vernik uygulamalarında rulo fırça tercihi çok iyi bir seçimdir.
Simli Vernik Yüksek kalitede koruma ve film tabakası oluşturan su bazlı simli verniktir. Tüm yüzeylere homojen şekilde sim dağılımı sağlar. Su geçirmez özelliğe sahiptir. Koruma yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir.
Kuru yağ, solvent, reçine ve tiner gibi çeşitli maddeleri içeren vernik ahşap, metal veya boyanmış tüm yüzeylere uygulanabilir. Uygulandıkları yüzeyde isteğinize göre mat ya da parlak görünüm kazandırır. Sürüldüğü yüzeyin iklim şartlarına olan dayanıklılığının da artmasını sağlar.
Boya filminin içersinde ya da altında bulunan gaz veya sıvıların boyanın yapışma kuvvetinden daha büyük bir basınç oluşturması kabarcıklanmaya yol açar. Yüzeyde tek tek ya da gruplar halinde küçük kabarcıkların görülmesi durumudur. Kabarcıklar son katın altındaki katlardan birisinde ortaya çıkar.
Parlak ve yarı parlak özellikli vernikler, cam ve karton yüzeylerin yeni görünmesini sağlar. Şeffaf olarak bilinen vernikler ise ahşap ve seramik yüzeylerde sıklıkla tercih edilir. Malzeme, sadece metalik boyalı araçlarda geçerli olmak üzere arabanın parlaklığını artırmak için de son derece iyi bir seçenektir.
Zımpara numaralrını gittikçe büyütün , son kat verniklerde en ince zımparaya geçmiş olmalısınız. En iyi vernikleme havanın ılık, teknenin karaya çekilmiş olduğu durumlarda yapılır- soğuk hava kurumayı geciktirir ve nem parlaklığı bozar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri