Arefe günü 1000 ihlas faziletinin önemi... "Arefe Günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları af olur ve duâsı kabul olur."
Bir hadis-i şerifte "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc), ona ne isterse verir." buyurulmuştur. Ebu-ş şeyh tarafından rivayet edilen Hadis-i şeriflere göre; "İhlâs suresini okumak kul hakkı hariç diğer bütün günahların affına vesiledir."
İşte ayrıntılar. AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS NE ZAMAN OKUNUR? Arefe günü 1000 İhlâs okurken, ihtiyaç hâlinde arada konuştuktan veya başka bir iş yaptıktan sonra devam etmenin bir mahzuru bulunmuyor.
10 defa okuyan kimsenin amel defterine günah yazılmaz. 1.000 defa okuyanın vücudu kabirde çürümez. 10.000 defa okuyan, her murada ulaşır.
AREFE GÜNÜ BİN İHLAS NE ZAMAN OKUNUR? Arefe Günü bin İhlas suresi okumak isteyenler oruç başlangıcı ile birlikte bu ibadete başlayabilirler. Kurban Bayramı'na geçilene kadar bu ibadet gerçekleştirilebilir. Kul hüvellâhü ehad, Allâhüssamed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
İlgili 43 soru bulundu
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Gün doğumundan akşama kadar ihlası şerifler okunabilmektedir. OKURKEN ARA VERİLİR Mİ? Bin ihlası okurken ara vermekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Hızlandırılmış 1000 İhlas Suresi (2 Saat) Kabe İmamı Maher al muaiqly - YouTube.
İhlas suresini günde 50 kez okuyan kişi için 50 yıllık günahının affolunacağı bildirilmektedir.
İhlas suresinin faziletleri arasında kısa bir sure olmasının yanında kolay ezberlenebilen ve her türlü istek ve dilek için okunabilen bir suredir.
Sabah namazından sonra ihlas suresini 12 kere okuyan kişi için Kur'an-ı Kerim okumak dört defa hatmetmiş gibi sevap yazılacaktır. İhlas suresini hem sabah hem de akşam sürekli olarak okumak kişiyi sıkıntılardan kurtaracak ve belalara karşı koruma altına alacaktır.
Bilindiği üzere İhlas-ı Şerifin hatmi, onu 1.000 kere okumaktır. Hatmin sonunda Aşr-ı şerif okumak da, hatm-i şerif-i Kur'an-ı Kerim'le bağlamak ve teberrük içindir. Sonunda da dua edilir.
Sabah Namazı Sonrası,100 İhlas Okuyanın Sadece Allah'ın Bildiği Gizli Günahları Silinir ve Rızkı..
Kur'an-ı kerim, mesela 11 İhlâs ve 1 Fâtiha okunup ruhuna hediye edilirse, ona yardım edilmiş olur. Üç İhlâs okumak, bir hatim yerine geçer.
Ramazan boyunca her gün 7 Fatiha suresi ardından 100 tane İhlas suresi sonrasında tekrar 7 Fatiha suresi okumak oldukça önemlidir. Bunun dışında her gün 1000 İhlas suresi okunması da çok faziletlidir.
Her hangi bir dilek ve isteğin kabulü için 1001 İhlas süresi
Herhangi bir maksada erişmek,dileğin kabulü için bilinen dua tertiplerinden en makbul olan yöntemlerden biridir. Duaya başlamadan 7 istiğfar 7 peygamberimize salavat okunur. Niyet edilir ve Besmele ile İhlas süresi okunmaya başlanır.
Duaların, hacetlerin, isteklerin kabul olması için 41 kere İhlas suresi okunması tavsiye edilmiştir.
Bazı hadislerde İhlâs suresini 3 defa okuyan kişinin Kur'an'ı hatmetmiş gibi sevap kazacağı ifade edilmiştir. Bu nedenle Müslümanlar, bir hatim sevabı kazanacakları ümidiyle ihlas suresini 3 defa okurlar.
İhlas Suresi, Kuran-ı Kerim'in en faziletli sureleri arasında olup arefe günü okunması halinde günahların affedileceği rivayet edilmektedir. Arefe günü bin İhlas Suresi okurken abdestli olmalı ve her bir İhlas Suresini okumaya başlarken Besmele ile başlamaya dikkat etmek gerekir.
Korku ve hastalık gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak ve suya okuyup onu içmek dinen caizdir.
İhlas, samimi olmak, dine içtenlikle bağlanmak demektir. Allah'a bu surede anlatıldığı şekilde inanan, tevhit inancınıtam anlamıyla benimsemiş ihlâslı bir mü'min olacağı için sûre bu adlaanılmaktadır. Mushaftaki sıralamada yüz on ikinci, iniş sırasına göre yirmi ikinci sûredir.
Dolayısıyla güzel anlamlar içeriyor olsa da abdest sırasında bu duaların okunması şart değildir. Bununla birlikte okumasında da bir sakınca yoktur. “(Ben, Allah'tan başka ilah olmadığına, O'nun tek olup ortağı bulunmadığına şahitlik ederim.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur. Hz.
İlk bu sureyi okumaya başlarken çekilir. Önceki sureden sonra okurken, besmele çekmek mekruhtur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri