Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos aylarında çiçeklenir.
İlkbahardan sonbahara kadar çiçek açar.
Tam güneş, ama korunaklı yerler sever.
Kazayağı çiçeği, dayanıklı bir bitkidir. Bu bitki, suyu ve tuzlu toprakları çok sever. Bu nedenle sulak yerlerde kendiliğinden yetişme özelliğine sahiptir.
Konteynerler saksıda büyüyen kazayağı çiçeği idealdir ve onları ılıman bölgelerde kış dönemini geçirmesini sağlayabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Kurak, verimsiz topraklarda hızla gelişen bitki, soğuğa karşıda çetin ve dayanıklıdır.
Tohumları kendi kendilerine toprağa düşüp çimlenir. Dalları boğum yerlerinden kolayca köklenir toprağa bağlanır dallanıp budaklanarak her yere yayılırlar. Çoğaltılması en kolay bitkilerdendir. Kırılan dalları bile düştükleri yerde kök salar gelişir.
Diğer kırışıklıkların aksine kaz ayakları aslında yirmili yaşlarınızın ortasında ortaya çıkabilir. İyi cilt bakımı yapmayan kişilerde oluşum daha erken gözlenir. Ancak çok iyi cilt bakımı yapılsa bile zamanı geldiğinde bu problemle karşılaşmak neredeye kaçınılmazdır.
Bir kap içerisinde 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 yumurta akını iyice karıştırın ve göz ya da dudak çevrenize hafif hareketlerle uygulayın. Bir süre beklettiğiniz karışımı ılık su ile ve masaj yaparak temizleyin. İlk denemede bile ortaya çıkan sonuçtan fazlasıyla memnun kalacaksınız!
Kazayağı çiçeği, düz büyüyen, ortalama 20-30 cm uzayan, hızlı büyüyen, sulu ve çok yıllı bir bitkidir. Nisan- Eylül arasında açan çiçekleri pembe, beyaz ve sarı renklerindedir. Yaprakları dolgun, etli ve yayılıcı bir bitkidir. Dondan hoşlanmaz fakat kısa süreli de olsa 2 dereceye kadar dayanır.
Dikim zamanı - Çiçeklerimiz tüplü olduğundan senenin her ayı dikilebilir.
Sonbahar ekimi için tarla ilkbaharda pullukla derince (25-35 cm) sürülüp kazayağı çekilir. Tahıl veya silajlık mısırın yerine ekilecekse gölge tavında sürülür. Toprağın kuruyup sertleşmemesi için kazayağı veya diskharrow ile toprak işlenir. Tırmık veya sürgü çekilerek tohum yatağı hazırlanır.
Kazayağı otu nasıl toplanır ve nasıl saklanır? Çok yıllık bir bitki olan kazayağı otunun üst kısımları toplanır. Toprak üzerindeki sap kısımdan kesilen bitki önce temizlenir, ardından ipe asılarak veya yere serilerek kurutulur.
Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında çıkan sorulardan biri, kazayağı hangi rengin açık tonuna verilen addır sorusudur. Farklı şıklar üzerinden verilmiş olan sorunun cevabı ise, 'Turuncu' rengidir.
Cildi yaşlandıran ve kırışıklıklara neden olan çoğu faktörün dışında, göz çevresinin oldukça hassas ve cildin geri kalan bölgelerine oranla daha kuru bir yapıda olması ve bu hassasiyeti görmezden gelmek, kaz ayağı kırışıklıklarının en büyük nedeni.
Kaz ayağı kırışıklıklarını gidermek için en etkili doğal yöntemlerden birisi de aloe veradır. Antioksidan etkisi ile kırışıklıkları sebep olan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca içinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde cildinizi nemlendirir ve parlaklaştırır.
Kaz ayağı kırışıklıkların giderilmesi için, cildin altına hyaluronik asit verilir. Uygulama öncesinde kişiye mutlaka bölgesel olarak anestezi içeren krem sürülür. Böylece herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmemektedir. Tıp dünyasında PRP tedavisi olarak bilinen ameliyatsız güzelleştirme yöntemidir.
İçerdiği glikolik asit sayesinde cildin yenilenmesine yardımcı olan süt ile göz çevrenizdeki derinin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Süte batırılmış ince bir parça bezi göz çevrenize sürüp 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra soğuk su ile durulayın.
Kaz ayakları ise, göz kenarlarına yayılan küçük ve ince çizgilerdir. Her mimikte oluşan kas kasılmaları nedeniyle, zaman içinde kas ayakları oluşmaya başlar. Dinamik kırışıklıklar kas kasılması esnasında, statik kırışıklıklar ile yüzün dinlenme aşamasında bile görünebilir.
Hızla geçen zamanın izlerini taşıyan göz çevresinde, fazla mimik kullanımı ve yetersiz nemlendirme sonucu ince çizgi görünümü meydana gelebiliyor. Bunlarla beraber yetersiz su tüketimi ve zararlı güneş ışınları gibi faktörler de cilt bariyerini zayıflattığı için kaz ayağı görünümünde etkili oluyor.
Özellikle yaşımıza cildimizin yapısına ihtiyacına göre ürünler tercih etmeliyiz. 20'li yaşların ortalarına geldiğimizde, cildin yapısında bulunan kollajen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir.
Kazayağı bakımı için konteynerler saksısı idealdir. Aynı zamanda bu çiçeğin ılıman bölgelerde kış dönemini geçirmesini sağlayabilirsiniz. Bitkiyi derin bir suyun içine koymak gerekir. Ardından bitkiyi keserek kurumasını beklemeniz gerekir.
Gövde ve dal sayısı birden fazlaysa, gövdeye yakın olan bir bölgeden bir tanesi kesilir, bu kısım belli bir süre suya konur, bu sayede çiçek köklenecektir. Köklenen dal, yeni bir saksıya dikilir.
Bu yöntemle işlenen tarlalarda toprak üzerinde kalan anız kalıntılarının su ve rüzgar erozyonunu büyük oranda engellemekte ve yağan yağışların toprak içerisine sızmasını kolaylaştırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri