Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
OBP; diğer sınıflar için alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan üstünlüğüne göre kayıt/nakil yapılır.
Nakil ve geçiş kriterleri güncellendi
Bu durumdaki nakil ve geçişlerde, başarı puanına öncelik verildi; eşitliğin yine bozulmaması halinde "yaş küçüklüğü", sıralamada son kriter olarak düzenlendi.
Mesleki eğitim merkezlerine, okul türüne bakılmaksızın her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilir.
Lise Nakillerinde nakli istenilen öğrencinin puanının nakil gitmek istediği okulun taban puanına eşit veya üzerinde olması şartı aranıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Merkezi yerleştirme puanı esas alınarak kayıt alan liselere nakil işlemleri, dönem sonu ve başları haricinde genellikle aylık olarak yapılır. Dönem başlangıçları ve sonlarında aylık olarak nakil işlemi gerçekleştirilir. Öğrencinin nakil edilmesi istenen lisede boş kontenjan olması nakil için gerekli şartlardan biridir.
Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 10, 11 ve 12'nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların aynı sınıflarına yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılabilir. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerin onay işlemleri açık kontenjana ve merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılır.
Mesleki eğitim merkezlerine, okul türüne bakılmaksızın her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilir.
Yılsonu işlemleri nedeniyle kapatılan nakil işlemleri, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 10., 11., 12. sınıf olacak öğrencilerimiz için 26.07.2022 tarihi itibarıyla açılmıştır.
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.
2) Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e- Okul sistemi üzerinden iletilecektir. 3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Nakil için tercihler E-Okul üzerinden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi veya E-Okul üzerinden yayınlanan tercih listelerine göre yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak.
Örnek verecek olursam; 10.sınıfa geçtiğin zaman, 9.sınıfın yıl sonu ortalaması ile geçiyorsun. Yani ortaokul puanı ile bir bağın kalmıyor. Aynı şey üst sınıflar için de geçerlidir. 11.sınıfta nakil almak için, 10.sınıfın ortalamasına bakarlar.
Merhaba, nakil dönemlerde oluşan talebe göre taban puan düşebilir. Bunu okul veya MEB kendisi belirlemez yalnız, tamamen talebe ve boş kontenjana göre oluşur.
Yaklaşık 5-6 gün gideceğin okulun müdürüylede görüşmen şart. Nakil bitince sana haber veren müdür oluyor reis.
Cuma günleri nakil onay günüdür.
Öğrenciler bugün www.meb.gov.tr adresinde ve e okul sisteminde LGS 2. nakil tercih sonuçlarını sorgulayabiliyor.
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
(**) Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında nakiller alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde sürekli, alan/dal bulunmaması hâlinde 10'uncu sınıfta alan, 11'inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek birinci dönem sonuna kadar yapılacaktır.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
Emsal Puan-2: Hazırlık sınıfı okuyan, sınıf tekrarına kalan veya öğrenim hakkını kullanmayan öğrencilerden mevcut öğretim yılında 10. sınıfta olması gerekirken 9. sınıfta olup, yerleştiği eğitim öğretim yılına göre nakil gideceği okulda emsalleri 10. sınıfta olanlar için nakil geçişinde kullanılan taban puandır.
Eğer 10. sınıfa geçtiğiniz e-Okul tarafından gözükürse sizin ortaokul puanınıza göre değil de 9.sınıf ortalamanıza göre başka bir liseye nakil almanız sağlanır. Bunun için yerel yerleştirme ile alan okulları tercih etmenizde gerekiyor. LGS puanı alan ile okullar OBP puanına çoğu durumda bakmazlar bile.
Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri