Ara sınıflara öğrenci alımları ve nakiller, sadece aynı türdeki bir liseden ( Güzel Sanatlar Liselerinden ) 10 -11 - 12 sınıflara ara nakille geçiş yapıp kayıt yaptırabilirler.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği olan öğrencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerde ikinci hak tanıdı.
(1) a) Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerine kendi türlerinden sadece aynı alan/bölüm arasında her sınıf seviyesinde öğrenci nakli yapılır. Üniversitelerin bünyesinde bulunan konservatuarlara bağlı ortaöğretim okul veya kurumları ile özel ortaöğretim kurumlarından da nakil ve geçiş yapılabilir.
Güzel sanatlar lisesine giriş şartları arasında bu düzenlemelerden etkilenen şu anlık bir faktör yok yani halen güzel sanatlar lisesi giriş şartları arasında LGS bulunmuyor. Ancak tabii bu sınavlara başvuru için e-Okul üzerinden bir başvuru yapmak gerekiyor.
Ortaokul eğitimini tamamlayan öğrencilerin lise yerleştirmelerinin yapılabililmesi için okul başarı puanı ile birlikte güzel sanatlar lisesi yetenek sınavına katılabilir. Öğrencinin güzel sanatlar lisesine gitme hakkı kazanabilmesi için ön koşul, yetenek sınavından 50 ve üzeri puan almaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Öğrenci seçimi; ortaöğretim kurumu Hazırlık, 9 ve 10. sınıf öğrencileri arasından yapılacaktır. Yetenek sınavının %70'i ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden sıralama yapılacaktır. Yetenek sınavında 50(Elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılacaklardır.
Hayır, gerekli değil. Çünkü güzel sanatlar lisesi LGS puanı ile alım yapmıyor. Dolayısıyla güzel sanatlar lisesine gitmek için LGS'ye girmeye ihtiyacınız yok.
ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSEMİZE ÖĞRENCİ ALIMI
Güzel Sanatlar Lisemize, bu yıl 8. ve 9. sınıfı bitiren öğrenciler müracaat edebilir. Ayrıca, diğer Güzel Sanatlar Liselerinde okuyan öğrenciler Müzik bölümümüzün 9-10-11-12. sınıfları ile Resim bölümümüzün 9-10-11-12. sınıflarına nakil için başvurabilirler.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
Yetenek sınavları resim, müzik alanlarında 10-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında okulumuzda oluşturulan komisyonlar marifetiyle yapılacaktır.
Gelelim 11. sınıflara; 11. sınıfa giden bir öğrenci Anadolu lisesinden meslek lisesine geçiş yapabilir. Nakil ve geçiş 11. sınıf sonunda da yapılabilir. Ancak şunu kabul etmelisiniz. Meslek lisesinde geçtiğiniz alana ve dala ait fark derslerini vermeniz gerekmektedir.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretim programında sayısal dersler 9. ve 10. sınıfta yoğunlaşmaktadır.
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Güzel Sanatlar Lisesi Kaç Yıl ve Hangi Eğitimler Bulunuyor? Güzel sanatlar lisesi eğitimi 4 yıl süren bir eğitim programıdır.
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: 1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereğince özel yetenek sınavlarından ücret alınmayacaktır.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır.
LGS'ye nerede gireceğim? Sınava kendi okulunuzda gireceksiniz. LGS'ye girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri gibi puan ile öğrenci kabul eden okullara yerleşemezler.
3) Sınava girmeden de herhangi bir okula yerleşebilir miyim? Evet. Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır.
Yeni sisteme göre, öğrencilerin yüzde 90'ı evlerinin yakınındaki liseye, adrese dayalı olarak yerleştirilecek. Fen, Anadolu, sosyal bilimler, proje okullar gibi liseler ise sınavla alacak, öğrencilerin yüzde 10'u bu şekilde liseli olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri