Otobana 125cc motosikletle rahatlıkla çıkılır.
B sınıfı ile 125 cc ve altı motosikletler kullanılabilecek!
Fakat bu araçlar ruhsatta resmi olarak motorlu bisiklet olarak geçtiği için ve en düşük hız sınırına çıkamadığı için otoyol ve köprülere çıkamıyor.
Sigortalı, plakalı ve muayenesi düzenli olarak yapılmış 100cc motosikletlerin tümü; anayollara, otoyollara ve karayollarının tümüne girebilir.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
125 cc motosiklet kullanan B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik düzenleme geliyor. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren B sınıfı ehliyet ile 125 cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek.
İlgili 36 soru bulundu
Bir süredir merak konusu olan B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanımı konusuna yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya noktayı koydu. Bakan Yerlikaya, 125 CC altı motosiklet kullanımı için eğitim şartı bulunduğunu açıkladı.
2 gün önce resmi gazetede duyuruldu artık sadece 0,1 oran ve 11 kw şartı bulunuyor daha önce soran soruşturan arkadaşlara bilgi sağlaması açısından belirtmek istedim. Değişiklikler sürücü kursları için yani ehliyet sahipleri için değil.
125 cc motosikletler, piyasada yaygın olarak görebileceğiniz motosiklet modellerinden biridir. Söz konusu motorun yapabileceği maksimum hız yaklaşık 110 km'dir.
Yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlerin otoyola girmesi yasaktır.
Uzun yola en az 150 cc en fazla 250 cc motor ile cıkmak yeterlidir.
Araba ehliyeti yani B sınıfı sürücü belgesine sahip yurttaşlar 50 cc'ye kadar olan motorsikletleri kullanabilmektedir.
HGS satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Motosiklete HGS almak çok önemlidir. Özel yollar ve köprülerden kaçak geçmek istemiyorsanız, motosikletinize HGS almalısınız.
Motosikletler 6. sınıf araç olarak HGS ye abone olabilir ve 24/10/2015 tarihinden itibaren 1. Sınıf araç ücretinin yarısı kadar bir ücret ile Otoyol ve Boğaz Köprülerinden geçişlerini yapabilecektir. HGS sürücülerinin, araçlarının sınıflarına uygun HGS etiketi kullanmaları gerekmektedir.
Trafik sigortası motosikletler için de zorunludur. cc farketmez.
Trafik akıyorsa, otomobil gibi şerit ihlali yapmadan gitmek zorundasın.Bu hem senin hem trafiğin güvenliği içindir. Fakat duran bir trafikte aralardan gitmekte bir sakınca yoktur.
Yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlerin otoyola girmesi yasaktır.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muaf, Zorunlu Trafik Sigortası da zorunlu olmayan 50 cc'lik motorlu bisikletler risk oluşturmaya devam ediyor. Kaza anında büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor.
Ruhsatsız araç kullanma cezası 2021 yılı için 122 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer 15 gün içerisinde erken ödemek isterseniz, yüzde 25 oranında indirim alabilirsiniz. İndirim aldığınız zaman da 91 TL değerinde indirim kazanabilirsiniz. Aynı zamanda ehliyetinize -10 tutarında ceza puanı yazılır.
Düz yolda hiç sorun olmaz ama yokuşları hesaba katmalı. 250 lik daha güçlü bir motor olsa mesela yokuşlarda çok yavaşlamayacağı için karşıdan gelen hava yinede yeterli olur soğutma için.
35-40 km gidebilir.
Ortalama 3-3,5 litre arası yakıyor..
Ek eğitimle birlikte bundan sonra 125 cc altındaki motosikletler B sınıfı ehliyetle kullanabilecek - YouTube.
A grubuna ait ehliyetlerin her biri motor hacmi ve beygir gücü bakımından farklı özellikteki motosikletleri kullanabiliyor. Buna göre A1 ehliyet maksimum 125 cc motor hacmi ve 14 beygir gücüne sahip motosikletleri kapsıyor.
Eğitimlerimizde her katılımcı için ayrı bir motosiklet, hijyenik başlık, kask, dizlik, dirseklik, eldiven, korumalı motosiklet montu, kulaklıklı telsiz ve yağmurluk tahsis edilir. Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri