Yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak. Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. İşte ayrıntılar.
Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin belediyeden alınan nikâh tarihli belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. Kredi başvuru işlemleri sadece Şubelerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.
Evlilik kredisinin ne zaman verileceği, yeni evlenecek olan çiftler tarafından sorgulanan ve merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Bugün sona eren Kabine toplantısında, yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredinin ayrıntıları da paylaşıldı.
Kredi kullanırken bankalar tarafından kefil talep edilebilir. Evlilik kredisinde herhangi bir yaş veya sicil şartı aranmaz.
İlgili 21 soru bulundu
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, ev sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi desteği sağlıyor. Bu krediden yararlanmak için ise tek yapılması gereken talep edilen belge ile başvuruda bulunmak. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası'na başvuruda bulunabilirsiniz.
Devlet kurumları ile çeşitli vakıfların iş kurmak isteyen ev hanımlarını desteklemesi dışında, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK'ya) kayıtlı olarak çalışılmadığı sürece birkaç istisnai durumun haricinde ev hanımlarının bankalardan kredi kullanma şansı yok.
Konut kredisi şartlarını karşılayan yani krediyi ödeyebileceklerini belgeleyebilen, üzerine kayıtlı bir mülk ya da taşıt olan ya da kefil gösterebilen ev hanımları kolaylıkla kredi kullanabilir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayında yaptığı açıklamada, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz aile kredisi vereceklerini söylemişti.
Ev hanımlarına krediyi devlet ve özel bankalardan bazıları verir. Bu bankalar arasında; Akbank, İş Bankası, Garanti, Türkiye Ekonomi Bankası ve N Kolay yer alır.
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
- Kredinin uzun vadeli olmaması, - İpotek gösterilecek mal için eşin rızasının yazılı beyanı, - Kredi notunun yüksek olması. Bu şartların yanında eğer yakınlarınızdan kalan emekli aylığını kullanıyorsanız veya kira geliri gibi bir yan geliriniz varsa bunları belgelemeniz hâlinde kredi çekme şansınız artacaktır.
150.000 TL İhtiyaç kredisinin geri ödemesi, 60 ay vade ve % 2,56 faiz oranı ile toplam 330.229,39 TL'dir. Ortaya çıkan ödeme planına göre aylık taksitler 5.503,82 TL tutarındadır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi müjdesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. Devlet destekli evlilik kredisinin kaynağı kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası'ndan sağlanacak.
Özellikleri. Düzenli geliri bulunan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut alımları kredilendirilebilmektedir.
Ptt'den Aktif Bank İhtiyaç kredisi üst limiti ne kadardır ve kaç ay taksitlendirme yapabilirim? PTT'lerden 30.000 TL ve 36 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.
Kamu kurumu veya özel sektör çalışanları, emekliler ve serbest çalışanlar gelir belgesi alabiliyor. Bu belge de kredi çekerken kolaylık sağlıyor. Ancak bu grupların dışında kalanlar yani maaş bordrosu olmayan kişiler de kredi alabilirler.
Boşanma sırasında çekilen kötü niyetli krediler bir başka çekişme konusudur. Kişilerin çektiği ihtiyaç kredisi veya kart kaynaklı borçlar kullanıcının kendi mesuliyetindedir. Diğer eş bu borçtan sorumlu tutulamaz. Taraflardan biri diğer eşin ismini kullanarak kredi çektiyse bunun ispatı gerekir.
Kredi kullanacak kişinin gelirinin 5 bin TL'nin altında olması, devlet destekli kredi şartları arasında yer alır. Bu grup; asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek erbapları ve diğer kişilerden oluşur. Erteleme ayrıcalığı ödemeyi kolaylaştırırken aynı zamanda kredi kullanmaya da teşvik eder.
Bu durumda kalan borç ödendikten sonra vefat eden kişinin ödemiş olduğu miktarın da mirasçılarına ödenmesi gerekiyor. Ancak sigorta şirketleri ek sözleşme maddelerini gerekçe göstererek “ödenen kredi taksitlerinin” tamamını veya bir kısmını mirasçılara geri ödemeyebiliyor.
Ocak 2023 itibarıyla en düşük emekli maaşının 5.500 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda en düşük emekli aylığına sahip biri, aylık taksiti 2.750 TL'yi geçmeyecek şekilde kredi çekebilir. Emekli maaşına ve ek gelirlere bağlı olarak çekilebilecek kredi tutarı da artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri