Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
Kredi taleplerinizin, 3.000.000 TL"ye kadarki bölümü FAİZSİZ, 3.000.000 TL'yi aşan kısmı ise cari tarımsal kredi faiz oranımız ile değerlendirilmektedir. Kredi ile edindirilecek sığırlar “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği" kapsamında tanımlanmış (küpelendirilmiş) olmalıdır.
Türkiye de 81 ilde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında çiftçilere verilecek olan 7 yıl vadeli, sıfır faizli 100 bin lira kredi için aranan şartlar belli oldu.
2023 TKDK büyükbaş hayvancılık desteği ne kadar? IPARD 101 nolu tedbir kapsamında büyükbaş süt ve et sektörleri için en az 5.000 Avro, en fazla 500.000 Avro destek verilmektedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde verdi. Afet alanlarındaki çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisi verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek. 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine de teşvik verilecek.
İlgili 30 soru bulundu
Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
Ahır/ağıl yapımı ve/veya tadilatına, damızlık boğa, koç ve teke alımlarına ve gübre sıyırıcı ve süt sağım makinesi alımlarına 2019-2023 yılları arasında % 50 hibe uygulanacaktır.
Çiftçilerimizin yapılacak destekleme ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 2 Ocak 2023 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.
Büyükbaş / küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
1) Devlet desteği ile tarım, hayvancılık ve ihracatı teşvik gibi amaçlarla verilen ve yıllık hesaplamada. enflasyonu geçmeyen fazlalıkla kredi kullanmak. caizdir.
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
Traktör, süt hayvanı, tarımsal arazi alımı gibi her türlü tarımsal yatırıma yönelik finansman ihtiyacı 7 yıla varan vade ve yılda bir ödeme seçeneği olan krediler ile karşılanır.
"2023'te yapılacak desteklemelerde anaç koyun keçi desteği ile birlikte anaç tiftik keçiler için 20 lira olan destek 40 liraya, göçer yetiştiricilerin anaç koyun keçileri için ilave olarak 2 lira olan destek 4 liraya çıkarılmış ve tiftik üretim desteklerindeki oğlak, anamal ve tali destekler de yüzde 100 artırılmıştır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, küçükbaş hayvan sayısını artırmak için 'Köyde yaşamak için bir sürü neden var' projesi kapsamında Ziraat Bankası ile imzaladığı protokol çerçevesinde yetiştiriciye, ipoteksiz ve rehinsiz 7 yıl geri ödemeli 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor.
Büyükbaş Hayvan Besiciliği Sertifikası ile Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisi / Kadın Çiftçi Kredisini ne başvuru yapılabilir. Eğitim dışında kalan, kredi ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için Ziraat Bankası ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Hayvancılık kredisi olarak da kabul edilen Ziraat Bankası Kredisi ile hayvancılık faaliyeti gerçekleştirmek isteyen herkesin ihtiyacına cevap verecek çözümler gündeme geliyor. Bu yönüyle bir hayvancılık işletmesine sahip olmak ya da bu alanda bir girişimde bulunma niyetinin olması kredi kullanmak için yeterli.
Hayvan Alım Kredisi kapsamında çiftçilerin geri ödemelerini en uygun koşullarda yapabilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla kredi geri ödemeleri ipotek teminatı vasıtasıyla veya 1, 3, 6 ayda bir olmak üzere esnek taksit seçenekleriyle 60 aya varan vade fırsatlarıyla gerçekleştirebilirler.
Ziraat Bankası tarafından 2023 yılında Tarım alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin desteklenmesi ve çiftçi sayısının arttırılmasına yönelik Kadın Çiftçilerimize ve Genç Çiftçilerimize 1.000.000 TL'ye kadar "%10 özkaynak katkısı" ile kredi desteği verilecektir.
Hibe Desteği Şartları:
Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, Teke, koç veya damızlık boğa alımı, Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
17 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete'de yer alan 6808 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile afet bölgesi ilan edilen 11 ildeki küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilecek. Hayvan yetiştiricilerine verilecek destek miktarı küçükbaş için hayvan başına 50, büyükbaş için ise 500 lira olarak belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri