İtalya ya da resmî olarak İtalyan Cumhuriyeti ya da bazen İtalya Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da, büyük ölçüde İtalya Yarımadası üzerinde yer alan bir ülke. Akdeniz'in en büyük iki adası Sicilya ve Sardinya da İtalyan topraklarıdır.
1938 FIFA Dünya Kupası, Fransa'da düzenlenen 1., Avrupa Kıtası'ndaki ikinci FIFA Dünya Kupasıdır. Ev sahibi olarak Fransa, Ağustos 1936'da FIFA tarafından diğer aday İsveç'in önünde seçilmiştir. İlk kez ev sahibi ülke ve son şampiyon kupaya doğrudan katıldı.
İlk kez 1930 yılında Uruguay'da düzenlenen Dünya Kupası, 2022'de Arjantin'in oldu.
Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten finalde Brezilya, penaltı atışları sonrasında İtalya'yı 3-2 yenerek kupanın sahibi oldu. Böylece ilk defa bir şampiyon, penaltı vuruşları sonrasında belli olmuştu.
sovyetler birliği milli futbol takımı'nın zaferi ile sonuçlanan kupadır. bu da kanıtı. en ilginci futbolun f sinden anlamayan japonların kupaya katılmasıdır. abd ise normal zamanda golü atamamış, uzatmalarda little boy u oyuna alarak sırtı kaşınan japonları kaşımıştır. ii.dünya savaşı nedeniyle oynanamayan turnuvadır.
İlgili 30 soru bulundu
İstanbul. Adaylık sürecinde Batı Almanya ve İspanya'yı geride bırakan İngiltere, sekizinci Dünya Kupası'nı düzenlemeye hak kazandı. İngiltere 1966'ya 16 ülke katıldı.
1966'da "Futbolun beşiği" İngiltere'de düzenlenen Dünya Kupası, 1970'te tekrar Amerika kıtasına taşınarak Meksika'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
1954 FIFA Dünya Kupası, Dünya Kupalarının beşincisi olan bu turnuva, İsviçre'de, 16 Haziran - 4 Temmuz 1954 tarihlerinde düzenlenmiştir. İsviçre, Temmuz 1946'da FIFA tarafından ev sahibi ülke olarak seçilmiştir.
13 Ağustos 1936 tarihinde Berlin'de yapılan FIFA Kongresi'nde Almanya, resmî ev sahibi başvurusunu yapmıştı. Haziran 1939'da turnuvaya ev sahipliği için Brezilya da başvurdu. 1939 yılının sonunda Avrupa düşmanlığı başladı. Ev sahibi belirlenmeden 1942 Dünya Kupası iptal edildi.
İlk defa Jules Rimet Kupası olarak adlandırılan kupayı, son maçta şampiyonluk için beraberliğin bile yettiği ev sahibi Brezilya'yı 2-1 ile yenen Uruguay tarihinde ikinci defa kazanmıştır. Turnuva grup usulü yapılmış ve kupayı kazanan takım final grubunda en çok puan kazanan takım olmuştur.
İlk kez 24 takımın katıldığı 1982 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ülke, İspanya oldu.
Stadyumlar. Dünya Kupası finallerini sunmak için toplam 12 İsveç şehri seçilmiştir. Bu şehirler içerisinde İsveç'in başkenti Stockholm bulunmamaktadır. Belirtilen stadyum kapasiteleri oturma kapasitelerini gösteriyor.
İtalya'da 1990'da yapılan turnuvanın ardından 1994 FIFA Dünya Kupası, ABD'de düzenlendi.
1962 FIFA Dünya Kupası, Dünya Kupaları'nın 7.si olup, Şili'de 30 Mayıs ile 17 Haziran arasında düzenlenmiştir. 12 yıl aradan sonra tekrar Güney Amerika kıtasında düzenlenen kupayı finalde Çekoslovakya'yı 2-1 yenen Brezilya kazandı.
2000 yılında, Almanya FIFA oylamasında az bir farkla Güney Afrika'yı yenerek 2006'da ev sahibi olmuştur. Diğer teklifler İngiltere ve Fas tarafından yapılmış; Brezilya da adaylıktan çekilmiştir. Oylama 7 Temmuz 2000 tarihinde, Zürih'te altıncı kez gerçekleşmiştir.
1988 Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran ile 25 Haziran tarihleri arasında Batı Almanya'da düzenlenmiş olan futbol turnuvasıdır.
1986 FIFA Dünya Kupası 13. Dünya Kupası olup Meksika'da düzenlenmiştir. 31 Mayıs ile 29 Haziran arasında düzenlenen kupayı finalde Federal Almanya'yı 3-2 yenen Arjantin kazanmış olup, Fransa üçüncülüğü elde etmiştir.
Arjantin'deki Dünya Kupası'na Avrupa'dan 10, Güney Amerika'dan 3, Kuzey Amerika, Asya ve Afrika'dan birer ülke katıldı. Tunus, İran, Avusturya, Fransa, Batı Almanya, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, İskoçya, İspanya, İsviçre, Meksika, Arjantin, Brezilya ve Peru, 1978 Dünya Kupası'nda mücadele eden ülkeler oldu.
Hindistan, Bangladeş ve Sri Lanka'nın ortaklaşa düzenlediği Kriket Dünya Kupası'nda şampiyon finalde Sri Lanka'yı mağlup eden Hindistan oldu. Bombay'daki Wankhede Stadyumu'ndaki final maçını altı wicket farkla kazanmayı başaran Hindistan 1983 yılından ber ilk kez şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.
Final maçı
Final maçının düzenlendiği Münih şehri, FIFA Dünya Kupası tarihinde başkent olmadığı hâlde bir final maçına ev sahipliği yapan ilk şehir oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri