Botox uygulamaları 4-6 ayda bir yapılır. Düzenli uygulama sayısı arttıkça; seans araları ve etki süreleri uzayabilir. Zamanla belli mimikler unutulur.
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks'un etkisi 12 ay kadar devam edebilir. İlk uygulamadan sonra yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
İnce kırışıklıkların, kaz ayaklarının ve dudak çevresindeki çizgilerin giderilmesinde etkili olan botoks, etkisini sürdürebilmek için belli aralıklarla yenilenmesi gereken bir uygulamadır. Normal şartlarda 3 ya da 6 ay arayla yenileme işlemi yapılması önerilir.
Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır. Bu 6-7 aylık süreç sonrasında ise kas sinirlerine uygulanan botolinum toksininin etkisi azalmaya ve ciltte kırışıklık ve çizgiler tekrardan belirmeye başlayabilecektir.
İlgili 39 soru bulundu
Kısa cevap hayır. Botoks etkilerini sürdürmek için bu enjeksiyon her üç ila altı ayda bir yapılmalıdır. Kişiye özel değişen bu süreden sonra Botoks etkileri kaybolur ve kırışıklıklar yeniden oluşmaya başlar. Birçok hasta Düzenli Botoks yaptırarak, Botoks etkisini uzatır.
Botox uygulamaları 4-6 ayda bir yapılır. Düzenli uygulama sayısı arttıkça; seans araları ve etki süreleri uzayabilir. Zamanla belli mimikler unutulur.
Botoksun Etki Etmesi İçin Yeterli Süre Beklenmelidir
Botoks enjeksiyonu sırasında fazla doz kullanmaktansa yetersiz tedavi yapılması daha güvenlidir. Fazla doz uygulandığında yapılabilecek tek şey enjeksiyonun etkisinin geçmesini beklemektir.
Botoksun etkisi ortalama 5-6 ay kadar devam eder. Yani etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekir.
“Eğer botoks enjeksiyonu tutmazsa, öncelikle uygulamayı yapan hekim ile iletişime geçilmeli. Botoksun başarısı büyük ölçüde uygulama ile alakalıdır. İstenilen sonuç alınamadığında, uygun doz ayarlamaları ile tedavi yeniden düzenlenebiliyor.”
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Botoksun etkisi 3 ila 6 ay sürer. Birçok kişide ise etki ortalama 4 aydır.
Botoksun etkisi 4-6 ay arasında devam eder. Bu esnada ilgili bölgede yeni bir kırışıklık oluşmaz. Ancak botoksun etkisi geçince, bölge tekrar eski haline dönecektir. Böyle bir durumda hekiminizden randevu alarak yeniden botoks yaptırabilirsiniz.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
Son yılların en çok ilgi gören uygulamaları arasında yer alan botoks aşırı doz uygulanması durumunda donuk yüz görünümüne yol açıyor. Mimik kaslarında doğru noktalara yapılmayan veya aşırı dozda yapılan enjeksiyon mimiklerinizi kaybetmenize sebep oluyor.
Botoks uygulamasının genellikle 4-6 ay aralıklarla yapılması gerekmektedir. Botoks uygulandıktan 4-6 ay sonra yeniden botoks uygulamasının ise bir zararı yoktur. Tecrübeli hekiminiz uzun vadede iyi sonuçlar, dengeli uygulamalar için kişiye özel gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.
İşte botoks sonuçlarından memnun olmayan kişilerin cevabını en çok merak ettiği soru bu. Aşırıya kaçılan ya da hatalı uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgularda işlemin etkisini yitirmesini beklemeye gerek kalmadan dolgu maddesini eritebilmek mümkün.
Botoks alında veya uygulanan diğer uygulanan bölgelerde cildi gererek kırışıklıkları azalttığı için cilt parlayarak güzelleşir.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılır. Botoks'un etkisi enjeksiyonu takiben 3-4 günde başlayıp ilk hafta içinde tam olarak oturur ve etki süresi 4-6 aydır.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Uygulamadan 48 saat sonra etkisi görülmeye başlar, 10-15 günde son halini alır. Bu yüzden 10-15 gün sonra rötuş yapılır.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri