Evet, sorumluluk sınavları oluyor. İlgili dersleri verene kadar sınava giriyorsun, bir sefer 50 puan alınması durumunda da sorumluluk sınavı düşüyor. Başarılı sayılıyorsunuz, tekrardan da ilgili ders karşınıza çıkmıyor.
KAÇ DERSTEN BAŞARISIZ OLUNCA SINIFTA KALINIR? Son dakika... Yeni karara göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
İlgili 36 soru bulundu
Eğitim & Kariyer konusunda 355 cevap paylaştı. Üniversite ise, 2 dersten kaldığınızda ganoya etki yapar ve mezun olmanızı engeller. Dersleri bir sonraki dönemde alttan almanız veya yaz okulunda o dersleri vermeniz gerekmektedir.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
En İyi Cevap. Dersten kalınca, sınıfta kalma durumu olmuyor. Yani 1. sınıf öğrencisi, 2 dersten kaldığında ortalaması 2.00 ve üzeri ise zaten sınıfta kalmaz. Sadece diğer dönem o kalınan 2 dersi bütünleme sınavında veremediği için derslerine eklenir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Bu derslerin yıl sonu ortalamasını 50 ve üzeri tutman durumunda sorumluluğa kalmazsın. 3 ya da 5 zayıfınız olması sizi sorumluluk sınavına bırakmaz.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hem sorumluluk sınavı hem de 1. ve 2. dönem notu, yıl sonu not ortalaması hakkındaki kararları açıkladı. İşte Bakan Özer'in açıklamaları... SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamasına göre sorumluluk sınavları 19-25 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtlarının yapılması sağlanır.
Koşullu geçmenin de birtakım şartları bulunmaktadır. Tüm derslerden koşullu geçmek mümkün değildir. Tüm derslerden ya da derslerin büyük çoğunluğundan barajın altında ortalama puan elde edildiği takdirde koşullu geçmenin işlevselliği kaybolmaktadır.
Vize ve final den aldığımız notlara göre harf notu ortalamanız hesaplanır. Harf puanlama sistemine göre CD, DC veya DD alan öğrenciler dersi sorumlu geçmiş olur. Bu not ortalamasına ise sorumlu geçme ya da koşullu geçme denmektedir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir. Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenerek toplamda AKTS miktarı 45 AKTS ye kadar çıkarılabilir.
Dönemde sorumlu olduğunuz tüm dersleri eklemenize rağmen 30 AKTS'ye ulaşamıyorsanız nedeni bu olabilir. Bu durumda, önceki yarıyıllardan kalan dersleriniz varsa onları alabilir ya da eksik AKTS'nizi ilgili yarıyıldaki yeni açılan Üniversite Seçmelisi derslerden seçerek tamamlayabilirsiniz.
Varsa yaz okulunda verebilirsin, eğer ki okulda aynı ders başka bir bölümde 1. dönem açılıyor ise o zaman da alıp verebilirsin. Ancak bu iki şart sağlanmadığı takdirme mecburen dersi kendi döneminde alıp vermek zorundasın, ek olarak bağlı ders ise bu dersi veremediğin için bağlı dersleri alamazsın.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Sınıf tekrarı yapan öğrenciler, ikinci kez sınıfta kalma durumunda mesleki eğitim merkezine veya açık öğretim lisesine yönlendirilecek.
SINIFTA KALMA GERİ GELDİ
Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; liselerde alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Örneğin 2 kere sınıfta kaldınız, okuldan atılırsınız. Mesleki okullara veya açık öğretime kayıt yapmanız gereklidir. Çoğu okul için bu durum böyledir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri