Önlisans adaylarının çift diplomaya sahip olmaları durumunda bu diplomaları ÖSYM'ye tanıtarak başvuru yapmaları mümkündür. Örneğin, hem işletme hem de kimya programlarından önlisans diploması olan adaylar ikisini birden sisteme tanıtarak tercihler sırasında her iki bölümden de tercih yapabilirler.
Lisans bitiren önlisans Kpss'sine girememektedir. Lisans mezunu bireyler eğer ön lisans KPSS girmek istiyorlarsa tekrardan bir önlisans bölümü okumak zorundadır. Bu sayede mezun olduktan sonra ön lisans Kpss sınavına girebilirler. 4 yıllık üniversite mezunları 2 yıllık KPSS sınavına giremezler.
Lisans mezunu sayılmayacağınız için önlisanstan girebilirsiniz. Ama ikisinden de mezun olsanız diploma yanması diye birşey olmaz.
Eğitiminizi her iki üniversitede de başarı ile tamamladığınızda, her iki üniversiteden de 4 yıllık lisans diploması almaya hak kazanacaksınız.
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
İlgili 34 soru bulundu
Diploma kırdırmak isteyen öğrencilerin fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer.
Önlisans öğrencileri açıköğretim fakültesinin öğrenci kontenjanı sınırsız olan lisans programlarına sınavsız geçebilir.
İki yıllık diploman yanmaz, 4 yıllığı bitirirsen iki adet diploman olur..
Diploma her iki öğretimde de aynıdır. Ders sayıları aynıdır. Eğitim kalitesinden hiçbir fark yoktur.
Eğer diplomayı alırsam diplomamda İşletme Bölümü mü yazacak? CEVAP: Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören lisans öğrencilerinin öğrenim gördükleri programın öğretim planlarında (müfredatlarında) yer alan zorunlu ve seçmeli derslerin tamamından başarılı olamayan öğrencilerin önlisans diploması alabilmeleri mümkündür.
İlgili yönetmelik gereği, ikinci nüsha diploma bir defaya mahsus verilir. İkinci nüshanın kaybedilmesi durumunda üçüncüsü hazırlanmaz. İkinci nüsha diploma üzerinde İKİNCİ NÜSHA ibaresi yer alır. İkinci nüsha diploma aslına uygun olarak hazırlanır.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
İkinci üniversite kapsamında AÖF'ye kayıt yaptırdım. Bu yıl YGS' ye girdiğimde OBP' de düşme olacak mı? Hayır düşme olmaz İkinci üniversite kapsamı ÖSYM ile ilgili değil.
Hele ki iki diploma ile mezun olmak sizi zorlu koşullara karşı hayata 1 - 0 önde başlamanızı sağlar. YKS sınavında başarılı olamayan başarılı olsa da yerleştirmede istediği yeri kazanamayanların bir şansı daha var. Sınavsız ikinci üniversite ile kampüse adım atmak hem de ikinci bir diplomaya sahip olmak mümkün.
Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS'ye girmeleri mümkün değildir.
Bir lisans programından 13 Temmuz 2020 tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS'ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim/ön lisans düzeyinden girebileceklerdir. Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS'ye girmeleri mümkün değildir.
Üniversitede ikinci öğretim okumanın en büyük dezavantajı derslerin birinci öğretimdeki derslere kıyasla akşamları daha geç saatte bitiyor olmasıdır. Bu durum öğrencilerin evlerine daha geç saatlerde dönmelerine ve yorgun hissetmelerine neden olmaktadır.
İkinci öğretimin avantajları arasında daha düşük puanlı olması bulunur. Ders sayıları normal eğitimle aynıdır, bu nedenle dersi veren hocalar da aynıdır. Yani ikinci öğretimde okumak, eğitim kalitesinde düşüşe neden olmaz. Hem okumak hem çalışmak isteyen öğrenciler için gündüz saatlerinin boş olmasını sağlar.
MADDE 6- İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar. Ancak bu kanun 7'nci maddesinin birinci fırkasının son cümlesindeki şartları yerine getiren öğrenciler normal örgün eğitim programlarına yatay geçiş yapabilirler.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
CEVAP: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler başlıklı (A) bendinde sınıfların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeleri belirtilerek önlisans ve lisans mezunu memurların 1 inci derecenin son kademesine kadar yükselebilecekleri hüküm altına alınmıştır.
Ön lisans programlarında eğitim, meslek yüksek okulu ve yüksekokul binalarında verilir. Öğrenciler, sınavdan yeterli puanı aldıktan sonra ön lisans programlarını tercih edebilir ve bir üniversitenin ön lisans programına yazılabilir.
Öncelikle belirtelim, açıköğretimden de olsa lisansa tamamlamanız için Dikey Geçiş Sınavına (DGS)'ye girmeniz şart, DGS sınavına girmeden lisansa tamamlamanız mümkün değildir. DGS'ye girdikten sonra aldığınız puana bakılmaksızın mezun olduğunuz programa göre belirlenen lisans bölümlerine devam edebiliyorsunuz.
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir.
2. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 06/09/2023 (Saat: 09:00) – 12/09/2023 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri